Stabilirea de date

  Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. – Matei 24:36

  Pe 18 septembrie 2015 s-a transmis emisiunea Jim Baker Show din Statele Unite, avându-l ca gazdă pe pastorul Mark Blitz de la El Shaddai Ministry. Programul era despre transformarea finală a lunii în sânge pe 28 septembrie 2015, ultimul semn al apropiatei întoarceri a lui Hristos pentru a întemeia presupusa împărăţie milenială la Ierusalim. Jim Baker chiar făcea reclamă pentru trusa lui de supravieţuire – o încărcătură cu provizii alimentare pentru opt ani, în valoare de 2 500 de dolari; o lopată de 20 de dolari; un radio cu energie solară de 65 de dolari şi un generator fără combustibil pentru 2 500 de dolari. Acesta a fost doar unul din multele momente în care au fost stabilite date de-a lungul veacurilor. Cei care sugerau o dată nouă presupuneau că toate încercările anterioare erau greşite şi că descoperirea finală era cea corectă.

  În 1850, Ellen White avertiza că „timpul nu a mai fost un test din 1844 şi timpul nu va mai fi niciodată un test” (Scrieri timpurii, p. 75). Chiar şi aşa, unii adventişti au definit câţiva „ani” specifici pentru întoarcerea lui Hristos. Unii au crezut că cei 40 de ani de pelerinaj ai poporului Israel prin pustie reprezintă perioada din 1844 până în 1884. Alţii susţineau că o împlinire finală a celor 120 de ani de predicare a lui Noe se va întinde din 1844 până în 1964. În prag de secol XIX spre secolul XX, unii încurajau cuplurile adventiste să dea naştere şi să adopte cât mai mulţi copii, pentru ca numărul celor 144 000 să fie împlinit cât mai repede şi Hristos să Se poată întoarce. Alţii speculau despre un posibil final al celor 6 000 de ani în 1996–1997.

  Reînviorările care au la bază stabilirea de date sunt asemenea unei comete care străluceşte puternic pentru o vreme şi apoi dispare la orizont. Data stabilită este aşteptată cu mult entuziasm, dar acest entuziasm este urmat de frustrare şi letargie spirituală. Cei care stabilesc date pentru întoarcerea lui Hristos citesc în Biblie propriile lor păreri speculative. Gerhard F. Hasel spunea „despre profeţiile neîmplinite că întotdeauna va exista pericolul ca interpretul să speculeze sau foarte subtil să devină el însuşi profet.”

  Hristos a fost destul de înţelept ca să menţioneze doar semnele apropiatei Sale veniri (Matei 24; Luca 21), fără a descoperi data când se va întâmpla acest lucru. De aceea, noi trebuie să „veghem” şi să „fim gata” pentru venirea Lui, căci nu ştim când va veni (Matei 24:42,44). Nu uita, El poate veni în orice moment după fiecare dintre noi!

  Stabilirea de date - 2018. Hristos a fost destul de înţelept ca să menţioneze doar semnele apropiatei Sale veniri, fără a descoperi data când se va întâmpla acest lucru. De aceea, noi trebuie să „veghem” şi să „fim gata” pentru venirea Lui, căci nu ştim când va veni. Nu uita, El poate veni în orice moment după fiecare dintre noi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...