Stabilirea de date

  Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. – Matei 24:36

  Pe 18 septembrie 2015 s-a transmis emisiunea Jim Baker Show din Statele Unite, avându-l ca gazdă pe pastorul Mark Blitz de la El Shaddai Ministry. Programul era despre transformarea finală a lunii în sânge pe 28 septembrie 2015, ultimul semn al apropiatei întoarceri a lui Hristos pentru a întemeia presupusa împărăţie milenială la Ierusalim. Jim Baker chiar făcea reclamă pentru trusa lui de supravieţuire – o încărcătură cu provizii alimentare pentru opt ani, în valoare de 2 500 de dolari; o lopată de 20 de dolari; un radio cu energie solară de 65 de dolari şi un generator fără combustibil pentru 2 500 de dolari. Acesta a fost doar unul din multele momente în care au fost stabilite date de-a lungul veacurilor. Cei care sugerau o dată nouă presupuneau că toate încercările anterioare erau greşite şi că descoperirea finală era cea corectă.

  În 1850, Ellen White avertiza că „timpul nu a mai fost un test din 1844 şi timpul nu va mai fi niciodată un test” (Scrieri timpurii, p. 75). Chiar şi aşa, unii adventişti au definit câţiva „ani” specifici pentru întoarcerea lui Hristos. Unii au crezut că cei 40 de ani de pelerinaj ai poporului Israel prin pustie reprezintă perioada din 1844 până în 1884. Alţii susţineau că o împlinire finală a celor 120 de ani de predicare a lui Noe se va întinde din 1844 până în 1964. În prag de secol XIX spre secolul XX, unii încurajau cuplurile adventiste să dea naştere şi să adopte cât mai mulţi copii, pentru ca numărul celor 144 000 să fie împlinit cât mai repede şi Hristos să Se poată întoarce. Alţii speculau despre un posibil final al celor 6 000 de ani în 1996–1997.

  Reînviorările care au la bază stabilirea de date sunt asemenea unei comete care străluceşte puternic pentru o vreme şi apoi dispare la orizont. Data stabilită este aşteptată cu mult entuziasm, dar acest entuziasm este urmat de frustrare şi letargie spirituală. Cei care stabilesc date pentru întoarcerea lui Hristos citesc în Biblie propriile lor păreri speculative. Gerhard F. Hasel spunea „despre profeţiile neîmplinite că întotdeauna va exista pericolul ca interpretul să speculeze sau foarte subtil să devină el însuşi profet.”

  Hristos a fost destul de înţelept ca să menţioneze doar semnele apropiatei Sale veniri (Matei 24; Luca 21), fără a descoperi data când se va întâmpla acest lucru. De aceea, noi trebuie să „veghem” şi să „fim gata” pentru venirea Lui, căci nu ştim când va veni (Matei 24:42,44). Nu uita, El poate veni în orice moment după fiecare dintre noi!

  Stabilirea de date - 2018. Hristos a fost destul de înţelept ca să menţioneze doar semnele apropiatei Sale veniri, fără a descoperi data când se va întâmpla acest lucru. De aceea, noi trebuie să „veghem” şi să „fim gata” pentru venirea Lui, căci nu ştim când va veni. Nu uita, El poate veni în orice moment după fiecare dintre noi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!