O inimă pocăită

  Din fundul adâncului Te chem, Doamne! Doamne, ascultă-mi glasul! Să ia aminte urechile Tale la glasul cererilor mele! – Psalmii 130:1-2

  Căpitanul Joseph Bates naviga cu vaporul Empress din New Bedford, Massachusetts, către Rio de Janeiro. Când a vrut să ia o nuvelă sau un roman din cufăr, a descoperit că soţia lui îi pusese un Nou Testament deasupra celorlalte cărţi. L-a deschis şi înăuntru a găsit poezia „The Hour of Death” de Felicia D. Hemans. Bates a citit poezia de câteva ori şi în inima lui s-a născut dorinţa de a fi creştin. În mod tragic, un coleg marinar, Christopher, s-a îmbolnăvit foarte tare şi a murit. Pe 30 septembrie 1824, Bates, răvăşit emoţional, a citit o rugăciune ca slujbă pentru înmormântare şi apoi s-a întors în cabină. Cu un sac greu de nisip atârnându-i de picioare, trupul lui Christopher a fost aruncat în mare. În timp ce trupul prietenului lui se scufunda în apa rece, Bates se pocăia de propriile păcate şi îşi preda viaţa lui Dumnezeu.

  Pe 4 octombrie, Bates a scris „Un legământ solemn cu Dumnezeu”, care sună astfel: „Dumnezeule veşnic şi preabinecuvântate, vreau să mă prezint înaintea Ta cu cea mai profundă umilinţă şi smerenie a sufletului. Ştiind cât de nedemn este ca un vierme atât de păcătos să se prezinte înaintea Maiestăţii sfinte a Cerului, înaintea Împăratului împăraţilor şi Domnului domnilor, … vin recunoscând că am fost un mare răufăcător. Mă bat în piept şi spun ca şi vameşul umil: «Doamne, ai milă de mine, păcătosul!» … În această zi, în cea mai mare solemnitate, mă predau Ţie. Renunţ la toţi ceilalţi domni care au stăpânit asupra mea şi mă consacru Ţie cu tot ce sunt şi cu tot ce am… Foloseşte-mă, Doamne, te implor, ca un instrument al lucrării Tale; fă să fac parte din poporul Tău ales. Fă să fiu spălat în sângele scumpului Tău Fiu. A Lui să fie lauda veşnică şi a Ta, din partea milioanelor de oameni care sunt astfel mântuiţi de Tine. Amin.”

  În această frumoasă rugăciune legământ, Bates (1) a recunoscut sfinţenia şi maiestatea lui Dumnezeu, (2) şi-a văzut propria nevrednicie şi păcătoşenie, (3) s-a pocăit pe deplin de păcatele sale, (4) şi-a predat întreaga viaţă lui Dumnezeu şi (5) i-a cerut lui Dumnezeu să fie folosit în slujba Sa. Un astfel de legământ nu este o experienţă unică în viaţă. Trebuie să fie reînnoit în fiecare zi, inclusiv astăzi. De ce să nu o faci chiar acum?

  O inimă pocăită - 2018. „Dumnezeule veşnic şi preabinecuvântate, vreau să mă prezint înaintea Ta cu cea mai profundă umilinţă şi smerenie a sufletului. Ştiind cât de nedemn este ca un vierme atât de păcătos să se prezinte înaintea Maiestăţii sfinte a Cerului, înaintea Împăratului împăraţilor şi Domnului domnilor, vin recunoscând că am fost un mare răufăcător.” Joseph Bates
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...