Alegerea numelui

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. – Proverbele 22:1

  Numele au de obicei o mai mare însemnătate decât ne dăm noi seama. Dale Carnegie a sugerat că „numele unei persoane este pentru acea persoană cel mai dulce şi mai important sunet în orice limbă”. Dar adevărul este că unor oameni le place numele lor, pe când altora nu le place şi chiar încearcă să-l schimbe. Noi ar trebui să alegem cu foarte multă grijă numele pentru copiii noştri, pentru o firmă sau chiar pentru o biserică.

  Primii adventişti erau foarte reticenţi în alegerea unui nume pentru denominaţiunea în formare. Până în 1860, ei se refereau la ei înşişi ca la „mica turmă” (Luca 12:32), „rămăşiţa” de la sfârşitul timpului (Apocalipsa 12:17), „Sabatul şi credincioşii uşii închise”, „poporul deosebit al lui Dumnezeu care ţin poruncile lui Dumnezeu şi au credinţa lui Isus” (Apocalipsa 14:12), „poporul care ţine legământul lui Dumnezeu”, „biserica lui Dumnezeu care ţine Sabatul – sigiliul viului Dumnezeu” şi „Biserica Filadelfia” (Apocalipsa 3:7-13). Dar nu exista un consens pentru un anumit nume.

  Când adventiştii au hotărât să aducă lucrarea lor de publicare sub legea statului Michigan au trebuit să aleagă un nume oficial. Pe 1 octombrie 1860, la sesiunea Conferinţei Generale din Battle Creek, Michigan, discuţia a gravitat în jurul numelor „Biserica lui Dumnezeu” şi „Adventişti de ziua a şaptea”. Considerând prima opţiune ca fiind prea generică şi prea plină de încredere, „a fost luată decizia finală ca să ne numim adventişti de ziua a şaptea”.

  În 1861, Ellen White declara că „numele de adventist de ziua a şaptea poartă în sine adevăratele trăsături ale credinţei noastre şi va convinge el însuşi pe cei care îşi pun întrebări. Ca o săgeată din tolba cu săgeţi a Domnului, acesta îi va răni pe călcătorii Legii lui Dumnezeu şi-i va conduce spre pocăinţă faţă de Dumnezeu şi credinţă în Domnul nostru Isus Hristos” (Mărturii pentru comunitate, vol. 1, p. 224).

  În multe locuri din lume, adventiştii de ziua a şaptea sunt cunoscuţi drept creştini cinstiţi şi de încredere. Dacă tu şi cu mine suntem membri ai acestei denominaţiuni, noi îi purtăm şi numele. Ce ai făcut tu şi cu mine pentru a păstra buna reputaţie a acestei denominaţiuni printre vecini, colegii de lucru sau de şcoală şi prieteni? Adu-ţi aminte că mulţi oameni judecă întreaga biserică după comportamentul nostru.

  Alegerea numelui - 2018. În multe locuri din lume, adventiştii de ziua a şaptea sunt cunoscuţi drept creştini cinstiţi şi de încredere. Dacă tu şi cu mine suntem membri ai acestei denominaţiuni, noi îi purtăm şi numele. Ce ai făcut tu şi cu mine pentru a păstra buna reputaţie a acestei denominaţiuni printre vecini, colegii de lucru sau de şcoală şi prieteni?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...