Stilul de viață creștin

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. – Matei 5:16

  Mohandas Karamchand Gandhi (1869–1848), cunoscut mai târziu ca Mahatma Gandhi, s-a născut pe data de 2 octombrie 1869, în oraşul Porbandar din vestul Indiei. Folosindu-se de nesupunerea civilă nonviolentă, el a condus India la independenţă faţă de Imperiul Britanic şi a inspirat mişcări pentru drepturile civile şi libertate în jurul lumii. Fără să se dezică de convingerile hinduse, Gandhi și-a afirmat credința într-un „adevăr fundamental tuturor religiilor lumii” şi a avut o admiraţie specială pentru Isus şi învăţăturile Sale.

  Dar Gandhi a văzut un contrast major în ce priveşte stilul de viaţă al lui Hristos şi creştinism. Marele lider hindus a afirmat: „Mesajul lui Isus, aşa cum l-am înţeles eu, se găseşte pur şi întreg în Predica de pe Munte. Dacă ar fi fost să mă confrunt doar cu Predica de pe Munte şi cu interpretarea mea asupra ei, nu aş fi ezitat să spun: «O, da, sunt creştin.» Însă în mod negativ pot să vă spun că, după umila mea părere, ceea ce se numeşte creştinism este o negaţie a Predicii de pe Munte.” Şi a adăugat: „Îmi place de Hristosul vostru, mie nu-mi place de creştinii voştri. Creştinii voştri nu se aseamănă cu Hristosul vostru.”

  Regretabil, mulţi pretinşi creştini nu încearcă să-L imite pe Hristos şi să trăiască un stil de viaţă creştin. Unii sunt chiar conştienţi de slăbiciunea lor şi avertizează: „Fă ce spun eu, nu ceea fac eu!” Alţii încearcă să-şi calmeze conştiinţa şi să-şi scuze stilul de viaţă personal spunând: „Nu exteriorul contează, ci ceea ce este înăuntru!” În loc să-i ajute pe alţii să crească şi să se maturizeze, unii oameni îi încurajează în standardul lor scăzut, spunând: „Tu eşti cine eşti şi asta e tot ce ar trebui să-ţi doreşti vreodată”.

  Ar trebui să evităm să-i judecăm pe oameni după culoarea pielii, după aspectul fizic, după accent etc., deoarece „nicio frumuseţe nu străluceşte mai tare ca cea a unei inimi bune”. Dar aceasta nu ar trebui să fie niciodată folosită ca scuză pentru a coborî standardul stilului de viaţă. S-ar putea să avem cele mai bune intenţii, dar chiar şi aşa oamenii ne evaluează pe noi – şi puterea de transformare a religiei noastre – prin felul în care ne îmbrăcăm, prin ceea ce mâncăm, prin familiile noastre şi comportamentul social. Deci apelul lui Hristos pentru noi astăzi este: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:16)

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...