Stilul de viață creștin

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. – Matei 5:16

  Mohandas Karamchand Gandhi (1869–1848), cunoscut mai târziu ca Mahatma Gandhi, s-a născut pe data de 2 octombrie 1869, în oraşul Porbandar din vestul Indiei. Folosindu-se de nesupunerea civilă nonviolentă, el a condus India la independenţă faţă de Imperiul Britanic şi a inspirat mişcări pentru drepturile civile şi libertate în jurul lumii. Fără să se dezică de convingerile hinduse, Gandhi și-a afirmat credința într-un „adevăr fundamental tuturor religiilor lumii” şi a avut o admiraţie specială pentru Isus şi învăţăturile Sale.

  Dar Gandhi a văzut un contrast major în ce priveşte stilul de viaţă al lui Hristos şi creştinism. Marele lider hindus a afirmat: „Mesajul lui Isus, aşa cum l-am înţeles eu, se găseşte pur şi întreg în Predica de pe Munte. Dacă ar fi fost să mă confrunt doar cu Predica de pe Munte şi cu interpretarea mea asupra ei, nu aş fi ezitat să spun: «O, da, sunt creştin.» Însă în mod negativ pot să vă spun că, după umila mea părere, ceea ce se numeşte creştinism este o negaţie a Predicii de pe Munte.” Şi a adăugat: „Îmi place de Hristosul vostru, mie nu-mi place de creştinii voştri. Creştinii voştri nu se aseamănă cu Hristosul vostru.”

  Regretabil, mulţi pretinşi creştini nu încearcă să-L imite pe Hristos şi să trăiască un stil de viaţă creştin. Unii sunt chiar conştienţi de slăbiciunea lor şi avertizează: „Fă ce spun eu, nu ceea fac eu!” Alţii încearcă să-şi calmeze conştiinţa şi să-şi scuze stilul de viaţă personal spunând: „Nu exteriorul contează, ci ceea ce este înăuntru!” În loc să-i ajute pe alţii să crească şi să se maturizeze, unii oameni îi încurajează în standardul lor scăzut, spunând: „Tu eşti cine eşti şi asta e tot ce ar trebui să-ţi doreşti vreodată”.

  Ar trebui să evităm să-i judecăm pe oameni după culoarea pielii, după aspectul fizic, după accent etc., deoarece „nicio frumuseţe nu străluceşte mai tare ca cea a unei inimi bune”. Dar aceasta nu ar trebui să fie niciodată folosită ca scuză pentru a coborî standardul stilului de viaţă. S-ar putea să avem cele mai bune intenţii, dar chiar şi aşa oamenii ne evaluează pe noi – şi puterea de transformare a religiei noastre – prin felul în care ne îmbrăcăm, prin ceea ce mâncăm, prin familiile noastre şi comportamentul social. Deci apelul lui Hristos pentru noi astăzi este: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:16)

  Stilul de viață creștin - 2018. Apelul lui Hristos pentru noi astăzi este: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:16).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...