Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Teama de necunoscut

  Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat şi au zis: „Este o nălucă!” Şi, de frică, au ţipat. – Matei 14:26

  Teribilele atrocităţi ale celui de-al Doilea Război Mondial se încheiaseră şi lumea era acum sub impactul războiului rece. Aşa-zisa „Cortină de Fier” a separat blocul de Est (condus de Uniunea Sovietică) de blocul de Vest (condus de Statele Unite). Rănile trecutului nu erau vindecate şi mai era încă destulă frică şi nesiguranţă pentru viitor. Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, pe 4 octombrie 1957, sovieticii au şocat lumea lansând Sputnik, primul satelit artificial din lume.

  În contextul celor două blocuri conflictuale şi competitive, Sputnik i-a uimit pe americani, care credeau că propria lor ţară este cea mai avansată naţiune de pe planetă. Dintr-o perspectivă globală, mulţi se întrebau care este semnificaţia şi scopul lui. Mulţi spuneau: „Ce se va întâmpla acum că obiecte artificiale gravitează deasupra noastră?”, „Dacă o să cadă peste noi?” şi „Ar putea să fie acestea obiecte de spionaj care ne invadează intimitatea?”.

  Reacţia globală negativă la lansarea satelitului Sputnik a confirmat încă o dată că noi, ca fiinţe umane, tindem să fim prea fricoşi faţă de necunoscut. Orice presupusă ameninţare a bunăstării sau a existenţei noastre pot genera niveluri crescute de frică şi anxietate. Dacă nu sunt ţinute sub control, ele pot escalada cu uşurinţă într-o tulburare psihică prin care ajungem să ne fie „frică chiar de propria umbră”.

  Textul nostru biblic pentru astăzi ne spune despre o frică generală care i-a cuprins pe ucenicii lui Isus în timpul furtunii de pe Marea Galileei. Văzându-L pe Isus mergând pe mare, au concluzionat în grabă că este „o nălucă” şi au ţipat de frică! Dar pana inspirată ne spune că, atunci când Isus a intrat în barcă, vântul s-a oprit şi ei I s-au închinat. Prezenţa lui Isus a făcut toată diferenţa.

  Unele studii au arătat că 85% din lucrurile de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Adu-ţi aminte că grijile, îngrijorările şi temerile nu rezolvă problemele, doar ne pun în alertă. Dacă ai temeri incontrolabile, de ce să nu I le încredinţezi Domnului? „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:7). „Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7)

  Teama de necunoscut - 2018. Unele studii au arătat că 85% din lucrurile de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Adu-ţi aminte că grijile, îngrijorările şi temerile nu rezolvă problemele, doar ne pun în alertă. Dacă ai temeri incontrolabile, de ce să nu I le încredinţezi Domnului? „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...