Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Teama de necunoscut

  Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat şi au zis: „Este o nălucă!” Şi, de frică, au ţipat. – Matei 14:26

  Teribilele atrocităţi ale celui de-al Doilea Război Mondial se încheiaseră şi lumea era acum sub impactul războiului rece. Aşa-zisa „Cortină de Fier” a separat blocul de Est (condus de Uniunea Sovietică) de blocul de Vest (condus de Statele Unite). Rănile trecutului nu erau vindecate şi mai era încă destulă frică şi nesiguranţă pentru viitor. Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, pe 4 octombrie 1957, sovieticii au şocat lumea lansând Sputnik, primul satelit artificial din lume.

  În contextul celor două blocuri conflictuale şi competitive, Sputnik i-a uimit pe americani, care credeau că propria lor ţară este cea mai avansată naţiune de pe planetă. Dintr-o perspectivă globală, mulţi se întrebau care este semnificaţia şi scopul lui. Mulţi spuneau: „Ce se va întâmpla acum că obiecte artificiale gravitează deasupra noastră?”, „Dacă o să cadă peste noi?” şi „Ar putea să fie acestea obiecte de spionaj care ne invadează intimitatea?”.

  Reacţia globală negativă la lansarea satelitului Sputnik a confirmat încă o dată că noi, ca fiinţe umane, tindem să fim prea fricoşi faţă de necunoscut. Orice presupusă ameninţare a bunăstării sau a existenţei noastre pot genera niveluri crescute de frică şi anxietate. Dacă nu sunt ţinute sub control, ele pot escalada cu uşurinţă într-o tulburare psihică prin care ajungem să ne fie „frică chiar de propria umbră”.

  Textul nostru biblic pentru astăzi ne spune despre o frică generală care i-a cuprins pe ucenicii lui Isus în timpul furtunii de pe Marea Galileei. Văzându-L pe Isus mergând pe mare, au concluzionat în grabă că este „o nălucă” şi au ţipat de frică! Dar pana inspirată ne spune că, atunci când Isus a intrat în barcă, vântul s-a oprit şi ei I s-au închinat. Prezenţa lui Isus a făcut toată diferenţa.

  Unele studii au arătat că 85% din lucrurile de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Adu-ţi aminte că grijile, îngrijorările şi temerile nu rezolvă problemele, doar ne pun în alertă. Dacă ai temeri incontrolabile, de ce să nu I le încredinţezi Domnului? „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:7). „Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7)

  Teama de necunoscut - 2018. Unele studii au arătat că 85% din lucrurile de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Adu-ţi aminte că grijile, îngrijorările şi temerile nu rezolvă problemele, doar ne pun în alertă. Dacă ai temeri incontrolabile, de ce să nu I le încredinţezi Domnului? „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...