Plătindu-ne datoria

  Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

  Primul preşedinte american George Washington a spus într-o ocazie: „Este mai bine să nu te scuzi deloc decât să dai o explicaţie proastă.” Dacă ar mai fi trăit în 2010, ar fi avut ocazia să-şi urmeze sfatul. Pe 5 octombrie 1789, George Washington a împrumutat din Biblioteca New York Society cartea Legea Naţiunii (traducerea în engleză din 1760), de Emer de Vattel. Zece ani mai târziu a murit fără să mai fi returnat cartea. Pe 16 aprilie 2010, un arhivist al bibliotecii a confirmat că acea carte încă lipsea.

  După ce au auzit despre cartea nereturnată, angajaţii Patrimoniului „George Washington” Mount Vermon au căutat imediat o altă copie a aceleiaşi ediţii, pe care au găsit-o online la preţul de 12 000 de dolari. Au cumpărat cartea şi au returnat-o ceremonios Bibliotecii New York Society, pe data de 19 mai 2010. Adăugând inflaţia, amenda cumulată de-a lungul celor 221 de ani ar fi ajuns la 300 000 de dolari. La ceremonie, Charles Berry, preşedintele consiliului de administraţie, a declarat: „Prin prezenta îl absolv pe George Washington şi pe reprezentanţii acestuia de orice penalităţi pentru depăşirea termenului.

  Ca fiinţe umane căzute, cu toţii avem imensa datorie a păcatului, de care trebuie să se ocupe cineva. Plata este moartea (Rom. 6:23), pentru că „fără vărsare de sânge nu este iertare” de păcat (Evrei 9:22). „Morţi în greşelile şi păcatele noastre” (Efes. 2:1), noi nu am putea niciodată să ne rezolvăm propriile datorii. Dar, prin uimitorul Său har şi iubire, Isus Hristos a plătit preţul la cruce în locul nostru, aşa încât să putem fi iertaţi de păcatele noastre. După cum scrie şi apostolul Pavel: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” (Efes. 2:8)

  La fel ca şi în cazul lui George Washington, tot altcineva a plătit şi datoria noastră, dar în comparaţie cu Washington, care era deja mort şi nu mai putea participa la procesul de returnare a cărţii, noi trebuie să decidem dacă acceptăm sau respingem asigurarea lui Dumnezeu pentru noi. Apelul lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.” (Isaia 55:6). De ce să nu-I oferi chiar acum într-o rugăciune un cuvânt fie de acceptare, fie de confirmare a unei acceptări anterioare a îndurătoarei plăţi pentru păcatul tău?

  Plătindu-ne datoria - 2018. Apelul lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.” (Isaia 55:6). De ce să nu-I oferi chiar acum într-o rugăciune un cuvânt fie de acceptare, fie de confirmare a unei acceptări anterioare a îndurătoarei plăţi pentru păcatul tău?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...