Plătindu-ne datoria

  Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

  Primul preşedinte american George Washington a spus într-o ocazie: „Este mai bine să nu te scuzi deloc decât să dai o explicaţie proastă.” Dacă ar mai fi trăit în 2010, ar fi avut ocazia să-şi urmeze sfatul. Pe 5 octombrie 1789, George Washington a împrumutat din Biblioteca New York Society cartea Legea Naţiunii (traducerea în engleză din 1760), de Emer de Vattel. Zece ani mai târziu a murit fără să mai fi returnat cartea. Pe 16 aprilie 2010, un arhivist al bibliotecii a confirmat că acea carte încă lipsea.

  După ce au auzit despre cartea nereturnată, angajaţii Patrimoniului „George Washington” Mount Vermon au căutat imediat o altă copie a aceleiaşi ediţii, pe care au găsit-o online la preţul de 12 000 de dolari. Au cumpărat cartea şi au returnat-o ceremonios Bibliotecii New York Society, pe data de 19 mai 2010. Adăugând inflaţia, amenda cumulată de-a lungul celor 221 de ani ar fi ajuns la 300 000 de dolari. La ceremonie, Charles Berry, preşedintele consiliului de administraţie, a declarat: „Prin prezenta îl absolv pe George Washington şi pe reprezentanţii acestuia de orice penalităţi pentru depăşirea termenului.

  Ca fiinţe umane căzute, cu toţii avem imensa datorie a păcatului, de care trebuie să se ocupe cineva. Plata este moartea (Rom. 6:23), pentru că „fără vărsare de sânge nu este iertare” de păcat (Evrei 9:22). „Morţi în greşelile şi păcatele noastre” (Efes. 2:1), noi nu am putea niciodată să ne rezolvăm propriile datorii. Dar, prin uimitorul Său har şi iubire, Isus Hristos a plătit preţul la cruce în locul nostru, aşa încât să putem fi iertaţi de păcatele noastre. După cum scrie şi apostolul Pavel: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” (Efes. 2:8)

  La fel ca şi în cazul lui George Washington, tot altcineva a plătit şi datoria noastră, dar în comparaţie cu Washington, care era deja mort şi nu mai putea participa la procesul de returnare a cărţii, noi trebuie să decidem dacă acceptăm sau respingem asigurarea lui Dumnezeu pentru noi. Apelul lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.” (Isaia 55:6). De ce să nu-I oferi chiar acum într-o rugăciune un cuvânt fie de acceptare, fie de confirmare a unei acceptări anterioare a îndurătoarei plăţi pentru păcatul tău?

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...