Scrisoarea întârziată

  Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! – Psalmii 133:1

  David O. McKay a afirmat: „Nicio scuză nu poate compensa eşecul acasă.” Acest principiu se aplică tuturor familiilor, inclusiv familiei din care provenim sau celei pe care ne-o vom forma. Dar mândria şi egoismul, competiţia şi neînţelegerile în comunicare au împărţit familii şi au separat fraţii unul de altul. Uneori cei mai mari duşmani sunt cei apropiaţi nouă.

  În aprilie 1880, dr. John Harvey Kellogg (1852–1943) l-a angajat pe fratele mai tânăr, Will Keith Kellogg (1860–1951) ca asistent al său în Sanatoriul Battle Creek. Cei doi bărbaţi nu gândeau la fel în multe privinţe, dar în special referitor la producţia comercială a instituţiei. Ca medic, dr. Kellogg era mai preocupat să pună la dispoziţie alimente sănătoase – inclusiv granola, fulgi de porumb şi alternative vegetariene pentru carne – foştilor pacienţi ai sanatoriului. Ca om de afaceri, Will a dorit să îmbunătăţească gustul produselor şi să le vândă populaţiei în general.

  Tensiunile dintre cei doi fraţi au dus la o ruptură a afacerii respective prin mai multe procese şi judecăţi prin tribunale.

  Celor doi fraţi li s-a retras calitatea de membru al Bisericii Adventiste în 1907. Mai întâi lui Will, care nu mai participase la serviciile bisericii de 27 de ani şi, câteva luni mai târziu, şi lui John Harvey pentru că nu mai practica unele crezuri şi practici ale bisericii. Pe 14 decembrie 1943, dr. Kellogg a murit fără să-şi fi rezolvat neînţelegerile cu fratele mai mic. Surprinzător, şase ani mai târziu, pe 22 iunie 1948, Will a primit o scrisoare de împăcare de şapte pagini pe care dr. Kellogg a scris-o cu câtva timp înainte să moară. Secretara doctorului a văzut scrisoarea ca fiind prea înjositoare pentru acesta şi a decis să nu o trimită. Pe 6 octombrie 1951, Will Keith Kellogg, „Regele fulgilor de porumb” şi fondatorul Companiei Kellogg nu a mai avut ocazia să răspundă scrisorii fratelui său mai mare. Cineva înţelept a spus: „Vrei să fii fericit pentru un timp? Răzbună-te. Vrei să fii fericit pentru totdeauna? Iartă.” Dacă ai neînţelegeri cu cineva care încă trebuie să fie rezolvate, acesta este timpul potrivit pentru a o face. Chiar dacă cealaltă persoană implicată nu vrea să te ierte, cel puţin tu ţi-ai făcut partea şi poţi trăi în pace cu Dumnezeu şi cu conştiinţa ta.

  Scrisoarea întârziată - 2018. „Vrei să fii fericit pentru un timp? Răzbună-te. Vrei să fii fericit pentru totdeauna? Iartă.” Dacă ai neînţelegeri cu cineva care încă trebuie să fie rezolvate, acesta este timpul potrivit pentru a o face. Chiar dacă cealaltă persoană implicată nu vrea să te ierte, cel puţin tu ţi-ai făcut partea şi poţi trăi în pace cu Dumnezeu şi cu conştiinţa ta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...