Scrisoarea întârziată

  Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! – Psalmii 133:1

  David O. McKay a afirmat: „Nicio scuză nu poate compensa eşecul acasă.” Acest principiu se aplică tuturor familiilor, inclusiv familiei din care provenim sau celei pe care ne-o vom forma. Dar mândria şi egoismul, competiţia şi neînţelegerile în comunicare au împărţit familii şi au separat fraţii unul de altul. Uneori cei mai mari duşmani sunt cei apropiaţi nouă.

  În aprilie 1880, dr. John Harvey Kellogg (1852–1943) l-a angajat pe fratele mai tânăr, Will Keith Kellogg (1860–1951) ca asistent al său în Sanatoriul Battle Creek. Cei doi bărbaţi nu gândeau la fel în multe privinţe, dar în special referitor la producţia comercială a instituţiei. Ca medic, dr. Kellogg era mai preocupat să pună la dispoziţie alimente sănătoase – inclusiv granola, fulgi de porumb şi alternative vegetariene pentru carne – foştilor pacienţi ai sanatoriului. Ca om de afaceri, Will a dorit să îmbunătăţească gustul produselor şi să le vândă populaţiei în general.

  Tensiunile dintre cei doi fraţi au dus la o ruptură a afacerii respective prin mai multe procese şi judecăţi prin tribunale.

  Celor doi fraţi li s-a retras calitatea de membru al Bisericii Adventiste în 1907. Mai întâi lui Will, care nu mai participase la serviciile bisericii de 27 de ani şi, câteva luni mai târziu, şi lui John Harvey pentru că nu mai practica unele crezuri şi practici ale bisericii. Pe 14 decembrie 1943, dr. Kellogg a murit fără să-şi fi rezolvat neînţelegerile cu fratele mai mic. Surprinzător, şase ani mai târziu, pe 22 iunie 1948, Will a primit o scrisoare de împăcare de şapte pagini pe care dr. Kellogg a scris-o cu câtva timp înainte să moară. Secretara doctorului a văzut scrisoarea ca fiind prea înjositoare pentru acesta şi a decis să nu o trimită. Pe 6 octombrie 1951, Will Keith Kellogg, „Regele fulgilor de porumb” şi fondatorul Companiei Kellogg nu a mai avut ocazia să răspundă scrisorii fratelui său mai mare. Cineva înţelept a spus: „Vrei să fii fericit pentru un timp? Răzbună-te. Vrei să fii fericit pentru totdeauna? Iartă.” Dacă ai neînţelegeri cu cineva care încă trebuie să fie rezolvate, acesta este timpul potrivit pentru a o face. Chiar dacă cealaltă persoană implicată nu vrea să te ierte, cel puţin tu ţi-ai făcut partea şi poţi trăi în pace cu Dumnezeu şi cu conştiinţa ta.

  Scrisoarea întârziată - 2018. „Vrei să fii fericit pentru un timp? Răzbună-te. Vrei să fii fericit pentru totdeauna? Iartă.” Dacă ai neînţelegeri cu cineva care încă trebuie să fie rezolvate, acesta este timpul potrivit pentru a o face. Chiar dacă cealaltă persoană implicată nu vrea să te ierte, cel puţin tu ţi-ai făcut partea şi poţi trăi în pace cu Dumnezeu şi cu conştiinţa ta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...