Articolul precedentHristos este adevărata viță
  Articolul următorNoi suntem mlădițele

  Hoțul care ne fură timpul

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu.”– Evrei 3:7-8

  Unele obiecte furate pot fi recuperate sau cel puţin înlocuite. Dar ocaziile pierdute s-ar putea să nu se mai întoarcă, iar timpul, odată trecut, nu se mai întoarce niciodată. Unul dintre cei mai mari duşmani ai timpului este amânarea, adică tendinţa de a lăsa pe mai târziu deciziile şi acţiunile personale. Nu e de mirare că poetul şi dramaturgul Edward Young (1683–1765) a scris: „Amânarea este hoţul timpului.” Iar altcineva a avertizat, „Amână acum şi te vei panica mai târziu.”

  Cunoscutul evanghelist Dwight L. Moody (1837–1899) a susţinut o campanie de evanghelizare în Chicago. Sâmbătă seara, pe 8 octombrie 1871, a ţinut o predică puternică bazată pe Matei 27:22 („Dar ce să fac cu Isus, care Se numeşte Hristos?”). La sfârşitul acestui mesaj, el a rugat congregaţia să mediteze asupra acestui text în timpul săptămânii şi să se întoarcă peste o săptămână pentru a decide ce să facă cu Isus din Nazaret. La scurt timp după ce a terminat predica a izbucnit marele incendiu din Chicago, în care mulţi oameni au murit şi multe părţi din oraş au fost distruse. Moody a regretat profund că i-a lăsat pe oameni să se gândească o săptămână la decizia personală pentru Hristos. De atunci înainte, el a rugat întotdeauna audienţa să se decidă pentru Hristos în timpul întâlnirii pe care o aveau.

  Amânarea este de obicei o scuză politică pentru a nu-ţi asuma responsabilitatea care se aşteaptă de la tine. Precum spune şi cunoscutul proverb: „Sunt foarte ocupat făcând lucruri pe care nu am nevoie să le fac pentru a evita să fac ceea ce ar trebui să fac cu adevărat.” Din nefericire, multe lucruri pe care alegem să le amânăm doar pentru o vreme ajung amânate pentru totdeauna. Acesta a fost cazul lui Felix, care i-a spus lui Pavel: „De astă dată, du-te; când voi mai avea prilej, te voi chema.” (Fapte 24:25). Dar acel „prilej” nu a mai venit niciodată!

  Dacă ai o tendinţă spre amânare, atunci astăzi – sau mai bine spus acum – este cea mai bună ocazie pentru a-ţi îmbunătăţi capacitatea de luare a deciziilor, pentru binele tău şi spre uşurarea celor din jurul tău.

  Dacă ai amânat hotărârea pentru Hristos, ar trebui să-ţi aminteşti că în Biblie timpul mântuirii este întotdeauna astăzi! Noi putem trăi doar în prezent, iar astăzi ţi se oferă o nouă ocazie pentru a face un legământ cu Dumnezeu sau pentru a-l reînnoi.

  Hoțul care ne fură timpul - 2018. Dacă ai amânat hotărârea pentru Hristos, ar trebui să-ţi aminteşti că în Biblie timpul mântuirii este întotdeauna astăzi! Noi putem trăi doar în prezent, iar astăzi ţi se oferă o nouă ocazie pentru a face un legământ cu Dumnezeu sau pentru a-l reînnoi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...