Articolul precedentHristos este adevărata viță
  Articolul următorNoi suntem mlădițele

  Hoțul care ne fură timpul

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu.”– Evrei 3:7-8

  Unele obiecte furate pot fi recuperate sau cel puţin înlocuite. Dar ocaziile pierdute s-ar putea să nu se mai întoarcă, iar timpul, odată trecut, nu se mai întoarce niciodată. Unul dintre cei mai mari duşmani ai timpului este amânarea, adică tendinţa de a lăsa pe mai târziu deciziile şi acţiunile personale. Nu e de mirare că poetul şi dramaturgul Edward Young (1683–1765) a scris: „Amânarea este hoţul timpului.” Iar altcineva a avertizat, „Amână acum şi te vei panica mai târziu.”

  Cunoscutul evanghelist Dwight L. Moody (1837–1899) a susţinut o campanie de evanghelizare în Chicago. Sâmbătă seara, pe 8 octombrie 1871, a ţinut o predică puternică bazată pe Matei 27:22 („Dar ce să fac cu Isus, care Se numeşte Hristos?”). La sfârşitul acestui mesaj, el a rugat congregaţia să mediteze asupra acestui text în timpul săptămânii şi să se întoarcă peste o săptămână pentru a decide ce să facă cu Isus din Nazaret. La scurt timp după ce a terminat predica a izbucnit marele incendiu din Chicago, în care mulţi oameni au murit şi multe părţi din oraş au fost distruse. Moody a regretat profund că i-a lăsat pe oameni să se gândească o săptămână la decizia personală pentru Hristos. De atunci înainte, el a rugat întotdeauna audienţa să se decidă pentru Hristos în timpul întâlnirii pe care o aveau.

  Amânarea este de obicei o scuză politică pentru a nu-ţi asuma responsabilitatea care se aşteaptă de la tine. Precum spune şi cunoscutul proverb: „Sunt foarte ocupat făcând lucruri pe care nu am nevoie să le fac pentru a evita să fac ceea ce ar trebui să fac cu adevărat.” Din nefericire, multe lucruri pe care alegem să le amânăm doar pentru o vreme ajung amânate pentru totdeauna. Acesta a fost cazul lui Felix, care i-a spus lui Pavel: „De astă dată, du-te; când voi mai avea prilej, te voi chema.” (Fapte 24:25). Dar acel „prilej” nu a mai venit niciodată!

  Dacă ai o tendinţă spre amânare, atunci astăzi – sau mai bine spus acum – este cea mai bună ocazie pentru a-ţi îmbunătăţi capacitatea de luare a deciziilor, pentru binele tău şi spre uşurarea celor din jurul tău.

  Dacă ai amânat hotărârea pentru Hristos, ar trebui să-ţi aminteşti că în Biblie timpul mântuirii este întotdeauna astăzi! Noi putem trăi doar în prezent, iar astăzi ţi se oferă o nouă ocazie pentru a face un legământ cu Dumnezeu sau pentru a-l reînnoi.

  Hoțul care ne fură timpul - 2018. Dacă ai amânat hotărârea pentru Hristos, ar trebui să-ţi aminteşti că în Biblie timpul mântuirii este întotdeauna astăzi! Noi putem trăi doar în prezent, iar astăzi ţi se oferă o nouă ocazie pentru a face un legământ cu Dumnezeu sau pentru a-l reînnoi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...