Camporeea Winnkeag

  Şapte zile să locuiţi în corturi; toţi băştinaşii din Israel să locuiască în corturi, pentru ca urmaşii voştri să ştie că am făcut pe copiii lui Israel să locuiască în corturi, după ce i-am scos din ţara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. – Leviticul 23:42-43

  O camporee a exploratorilor este o experienţă de neuitat! Dacă ai participat vreodată la una din ele, probabil îţi aduci aminte de lunile de planificare şi de antrenament, sosirea la locul de tabără, corturile, gătitul, programul, poveştile din jurul focului, poate unele dificultăţi în a face un duş şi chiar ploaia neaşteptată.

  Prima camporee a exploratorilor a fost sponsorizată de Conferinţa de Sud New England la Tabăra Winnekeag, lângă Ashburnham, Massachusetts, între 9 şi 11 octombrie 1953. Cincizeci şi cinci de exploratori au campat şi au dormit pe pământ în corturi de şase sau opt persoane.

  Weekendul a fost plin de activităţi. Sâmbătă seara, după serviciul divin de la apusul soarelui se puteau vedea mici focuri de tabără arzând pe coasta Lacului Winnekeag. Fratele H. F. Maxson a fost povestitorul din jurul focului de tabără. În Sabat după-amiază, liderul mondial adventist de tineret, E. W. Dunbar a ţinut un mesaj plin de inspiraţie şi a spus povestiri exploratorilor. La sfârşitul evenimentului, exploratorii au cerut în unanimitate o altă camporee pentru iunie 1954. De la acest început umil, camporeele exploratorilor s-au organizat în multe locuri din jurul lumii.

  Întregul concept al exploratorilor a fost în mare inspirat de afirmaţia lui Ellen White: „Cu o asemenea armată de lucrători care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va reveni în curând!” (Educaţie, p. 271). Camporeele exploratorilor se aseamănă oarecum cu întâlnirile social-spirituale ale israeliţilor în timpul Sărbătorii Corturilor (Lev. 23:33-43), atunci când locuiau iarăşi în corturi, precum părinţii lor în pustie.

  Ellen White spune: „Ar fi bine ca poporul lui Dumnezeu din zilele noastre să aibă o sărbătoare a corturilor — o fericită amintire a binecuvântărilor lui Dumnezeu faţă de ei” (Patriarhi şi profeţi, p. 540). Adventiştii de la început numeau taberele lor ca Sărbătoare a Corturilor, iar camporeele noastre de exploratori merg pe aceeaşi idee. Să-i susţinem în adunările noastre locale!

  Camporeea Winnkeag - 2018. Cu o asemenea armată de lucrători care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va reveni în curând!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...