Camporeea Winnkeag

  Şapte zile să locuiţi în corturi; toţi băştinaşii din Israel să locuiască în corturi, pentru ca urmaşii voştri să ştie că am făcut pe copiii lui Israel să locuiască în corturi, după ce i-am scos din ţara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. – Leviticul 23:42-43

  O camporee a exploratorilor este o experienţă de neuitat! Dacă ai participat vreodată la una din ele, probabil îţi aduci aminte de lunile de planificare şi de antrenament, sosirea la locul de tabără, corturile, gătitul, programul, poveştile din jurul focului, poate unele dificultăţi în a face un duş şi chiar ploaia neaşteptată.

  Prima camporee a exploratorilor a fost sponsorizată de Conferinţa de Sud New England la Tabăra Winnekeag, lângă Ashburnham, Massachusetts, între 9 şi 11 octombrie 1953. Cincizeci şi cinci de exploratori au campat şi au dormit pe pământ în corturi de şase sau opt persoane.

  Weekendul a fost plin de activităţi. Sâmbătă seara, după serviciul divin de la apusul soarelui se puteau vedea mici focuri de tabără arzând pe coasta Lacului Winnekeag. Fratele H. F. Maxson a fost povestitorul din jurul focului de tabără. În Sabat după-amiază, liderul mondial adventist de tineret, E. W. Dunbar a ţinut un mesaj plin de inspiraţie şi a spus povestiri exploratorilor. La sfârşitul evenimentului, exploratorii au cerut în unanimitate o altă camporee pentru iunie 1954. De la acest început umil, camporeele exploratorilor s-au organizat în multe locuri din jurul lumii.

  Întregul concept al exploratorilor a fost în mare inspirat de afirmaţia lui Ellen White: „Cu o asemenea armată de lucrători care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va reveni în curând!” (Educaţie, p. 271). Camporeele exploratorilor se aseamănă oarecum cu întâlnirile social-spirituale ale israeliţilor în timpul Sărbătorii Corturilor (Lev. 23:33-43), atunci când locuiau iarăşi în corturi, precum părinţii lor în pustie.

  Ellen White spune: „Ar fi bine ca poporul lui Dumnezeu din zilele noastre să aibă o sărbătoare a corturilor — o fericită amintire a binecuvântărilor lui Dumnezeu faţă de ei” (Patriarhi şi profeţi, p. 540). Adventiştii de la început numeau taberele lor ca Sărbătoare a Corturilor, iar camporeele noastre de exploratori merg pe aceeaşi idee. Să-i susţinem în adunările noastre locale!

  Camporeea Winnkeag - 2018. Cu o asemenea armată de lucrători care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va reveni în curând!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...