Să înălțăm Biblia

  Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. – Ioan 17:17

  Statuia Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor), inaugurată pe 12 octombrie 1931, este unul dintre principalele simboluri ale oraşului Rio de Janeiro, Brazilia. Exact 55 de ani mai târziu, pe 12 octombrie 1986, Conferinţa Generală a adventiştilor de ziua a şaptea a votat documentul „Metode de Studiere a Bibliei” la consiliul anual care s-a ţinut la Rio. Acest document oficial oferă noţiuni de bază pentru a interpreta Biblia ca fiind Cuvântul de încredere al lui Dumnezeu şi pentru a respinge orice hermeneutică ce subminează originea şi autoritatea ei divină.

  Documentul ne recomandă să „evităm să ne bazăm pe folosirea presupunerilor şi a deducţiilor rezultate care se asociază cu metoda istorico-critică”. Sub presupunerea că „gândirea umană se supune Bibliei, nu este egală sau deasupra ei”, în document se afirmă următoarele: „Chiar şi o folosire modificată” a metodei critico-istorice, „care păstrează principiul critic subordonând Biblia gândirii umane, este inacceptabilă pentru adventişti” (Adventist Review, 22 ianuarie 1987). Acest document ajută biserica să-şi menţină integritatea hermeneutică.

  În general vorbind, multe tensiuni şi controverse teologice în creştinism au derivat din cauza tendinţei şi greşitei interpretări umane a Bibliei. Spre exemplu, teologul luteran Gerhard Ebeling vorbeşte despre „Istoria bisericii ca istoria de expunere a Scripturii” (The Word of God and Tradition, pp. 11–13). Totuşi, cu mult timp înainte de a se vorbi despre istoria bisericii, disputa hermeneutică a apărut în Grădina Edenului între Eva şi şarpe, cu privire la cum ar trebui să fie înţeles Cuvântul lui Dumnezeu (Geneza 2:15-17; 3:1-7). Aproape toate dezbaterile creştine au avut de-a face fie cu interpretarea Scripturii, fie cu împlinirea ei (Matei 4:1-11; 15:1-20; Luca 4:16-30; 10:25-37 etc.).

  Noi ştim că în ultimele zile ale istoriei omenirii vor sufla multe furtuni hermeneutice şi tot felul de vânturi doctrinare false (Efeseni 4:14; 2 Timotei 4:3-4). În acelaşi timp, „Dumnezeu va avea un popor pe pământ care să susţină Biblia, şi numai Biblia, ca măsură a tuturor învăţăturilor şi ca temelie a tuturor reformelor” (Tragedia veacurilor, p. 595). Fie ca şi noi să facem parte din acest popor credincios care rămâne la „orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4).

  Să înălțăm Biblia - 2018. „Dumnezeu va avea un popor pe pământ care să susţină Biblia, şi numai Biblia, ca măsură a tuturor învăţăturilor şi ca temelie a tuturor reformelor” (Tragedia veacurilor, p. 595). Fie ca şi noi să facem parte din acest popor credincios care rămâne la „orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...