Să înălțăm Biblia

  Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. – Ioan 17:17

  Statuia Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor), inaugurată pe 12 octombrie 1931, este unul dintre principalele simboluri ale oraşului Rio de Janeiro, Brazilia. Exact 55 de ani mai târziu, pe 12 octombrie 1986, Conferinţa Generală a adventiştilor de ziua a şaptea a votat documentul „Metode de Studiere a Bibliei” la consiliul anual care s-a ţinut la Rio. Acest document oficial oferă noţiuni de bază pentru a interpreta Biblia ca fiind Cuvântul de încredere al lui Dumnezeu şi pentru a respinge orice hermeneutică ce subminează originea şi autoritatea ei divină.

  Documentul ne recomandă să „evităm să ne bazăm pe folosirea presupunerilor şi a deducţiilor rezultate care se asociază cu metoda istorico-critică”. Sub presupunerea că „gândirea umană se supune Bibliei, nu este egală sau deasupra ei”, în document se afirmă următoarele: „Chiar şi o folosire modificată” a metodei critico-istorice, „care păstrează principiul critic subordonând Biblia gândirii umane, este inacceptabilă pentru adventişti” (Adventist Review, 22 ianuarie 1987). Acest document ajută biserica să-şi menţină integritatea hermeneutică.

  În general vorbind, multe tensiuni şi controverse teologice în creştinism au derivat din cauza tendinţei şi greşitei interpretări umane a Bibliei. Spre exemplu, teologul luteran Gerhard Ebeling vorbeşte despre „Istoria bisericii ca istoria de expunere a Scripturii” (The Word of God and Tradition, pp. 11–13). Totuşi, cu mult timp înainte de a se vorbi despre istoria bisericii, disputa hermeneutică a apărut în Grădina Edenului între Eva şi şarpe, cu privire la cum ar trebui să fie înţeles Cuvântul lui Dumnezeu (Geneza 2:15-17; 3:1-7). Aproape toate dezbaterile creştine au avut de-a face fie cu interpretarea Scripturii, fie cu împlinirea ei (Matei 4:1-11; 15:1-20; Luca 4:16-30; 10:25-37 etc.).

  Noi ştim că în ultimele zile ale istoriei omenirii vor sufla multe furtuni hermeneutice şi tot felul de vânturi doctrinare false (Efeseni 4:14; 2 Timotei 4:3-4). În acelaşi timp, „Dumnezeu va avea un popor pe pământ care să susţină Biblia, şi numai Biblia, ca măsură a tuturor învăţăturilor şi ca temelie a tuturor reformelor” (Tragedia veacurilor, p. 595). Fie ca şi noi să facem parte din acest popor credincios care rămâne la „orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...