Sabatul într-o lume rotundă

  Era ziua Pregătirii şi începea ziua Sabatului […] Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege. – Luca 23:54-56

  Cum poate poporul lui Dumnezeu să păzească corect Sabatul, de vineri de la apusul soarelui până sâmbătă la apus (Neemia 13:15-22; Luca 23:54; Levitic 23:32) într-o lume rotundă, cu atât de multe diferenţe de fus orar? Pe tot pământul, în timp ce în unele regiuni oamenii ţin deja Sabatul, alţii încă lucrează.

  Pentru că locuim pe acest pământ rotund, două chestiuni principale trebuiau să fie stabilite. Una era definirea punctului de la care timpul trebuia să fie măsurat. După diverse încercări, pe 13 octombrie 1884, Conferinţa Meridiană din Washington D.C. a definit meridianul Greenwich ca o linie dreaptă verticală de la Polul Nord la Polul Sud, trecând prin Observatorul Regal Greenwich, Londra. Cu longitudinea 0°, meridianul Greenwich separă estul de vest în acelaşi fel în care ecuatorul separă nordul de sud. Astfel, ora de Greenwich (GMT) a devenit centrul sistemului nostru de 24 de zone de timp diferite.

  O altă problemă a fost să se facă trecerea de la o zi la alta. Această chestiune a fost rezolvată în cele din urmă de Linia Internaţională de Schimbare a Datei, o linie verticală în zigzag care trece prin mijlocul Oceanului Pacific şi de-a lungul semicercului lumii de la meridianul Greenwich. Mult din ea coincide cu linia longitudinală de 180°, dar deviază de asemenea pentru a trece de unele teritorii sau grupe de insule. Trecând de Linia Internaţională de Schimbare a Datei înspre est, trebuie scăzută o zi; trecând-o spre vest trebuie adăugată o zi. Această linie imaginară a permis tuturor zonelor de timp din lume să rămână în timpul lor real.

  Unii critici susţin că Linia Internaţională de Schimbare a Datei a conspirat împotriva păzirii Sabatului, dar a afectat de altfel toate zilele săptămânii, inclusiv păzirea duminicii. Dumnezeu a creat o lume rotundă cu diferite fusuri orare şi nu putem s-o aplatizăm. Porunca de a păzi ziua a şaptea ca Sabatul sfânt nu cere uniformitate în timp. Trebuie să păzim Sabatul atunci când el soseşte, indiferent de zona de timp în care suntem.

  În toate părţile acestei lumi rotunde ne putem bucura de binecuvântarea pusă deoparte pentru cei care păzesc cu credincioşie porunca Sabatului, aşa cum au făcut ucenicii lui Isus după moartea Sa pe cruce (Luca 23:54-56).

  Sabatul într-o lume rotundă - 2018. Dumnezeu a creat o lume rotundă cu diferite fusuri orare şi nu putem s-o aplatizăm. Porunca de a păzi ziua a şaptea ca Sabatul sfânt nu cere uniformitate în timp. Trebuie să păzim Sabatul atunci când el soseşte, indiferent de zona de timp în care suntem.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...