Articolul precedentHristos s-a rugat ca noi să fim una
  Articolul următorUna cu Hristos

  Schimbarea calendarului

  Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea! – Geneza 8:22

  Multe civilizaţii antice şi-au creat propriul calendar bazat pe anotimpurile anului. Cu atât de multe calendare diferite şi schimbări în calendar, unii se pot întreba cum putem fi siguri că ciclul săptămânal nu s-a pierdut niciodată? Cum putem să fim siguri că Sabatul pe care-l ţinem noi astăzi este acelaşi cu cel instituit la sfârşitul săptămânii creaţiunii (Geneza 2:2-3)? Şi mai mult, cum pot fi siguri păzitorii duminicii că duminica pe care o ţin este aceeaşi duminică iniţială.

  Ar trebui să recunoaştem încă de la început că nu există nicio dovadă în istorie că săptămâna de şapte zile s-a pierdut vreodată. De fapt păzirea Sabatului a fost cea care a păstrat ciclul neschimbat de-a lungul timpului. Evreii din întreaga lume nu au nicio îndoială cu privire la păzirea Sabatului lor. Chiar dacă Sabatul ar fi fost pierdut în timpurile Vechiului Testament, Isus ar fi putut să-l corecteze. Însă El a ţinut acelaşi Sabat pe care-l ţineau şi evreii în timpul acela (Luca 4:16;23:54-56). În mod incontestabil, Sabatul este prea sfânt şi prea plin de însemnătate pentru Dumnezeu ca să-l lase să se piardă.

  În timpul erei creştine, ciclul săptămânal a rămas neschimbat. La sfârşitul secolului al XVI-lea, când a fost introdus pentru prima dată calendarul gregorian, eroarea acumulată de-a lungul celor 13 secole de la Consiliul de la Niceea fost corectată ştergând 10 zile. Astfel, joia de 4 octombrie 1582 a vechiului calendar iulian a fost urmată de vineri, 15 octombrie 1582, a noului calendar gregorian. Unele ţări europene au adoptat doar mai târziu acest calendar. Dar în toate cazurile, ciclul săptămânal a rămas neschimbat. Chiar Biserica Romano-Catolică consideră că duminica pe care o păzeşte este aceeaşi zi în care Isus a înviat din morţi.

  Astfel, putem fi siguri că la fiecare şapte zile Sabatul vine la noi neschimbat, precum sanctuarul lui Dumnezeu de-a lungul timpului. Aceeaşi zi pe care Dumnezeu a păzit-o, a binecuvântat-o şi a sfinţit-o la sfârşitul săptămânii creaţiunii (Geneza 3:2-3) a fost de asemenea păzită de Isus şi de ucenicii Lui. (Luca 23:54-56; Fapte 16:13). Şi noi suntem încurajaţi să urmăm exemplul lui Dumnezeu, păzind Sabatul zilei a şaptea ca simbol al mântuirii prin har prin credinţă (Evrei 4:4, 9-11). Făcând astfel, noi recunoaştem suveranitatea lui Dumnezeu ca Creator şi Mântuitor şi ne punem sub mâna Sa, care binecuvântează (Isaia 58:13-14).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...