Articolul precedentHristos s-a rugat ca noi să fim una
  Articolul următorUna cu Hristos

  Schimbarea calendarului

  Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea! – Geneza 8:22

  Multe civilizaţii antice şi-au creat propriul calendar bazat pe anotimpurile anului. Cu atât de multe calendare diferite şi schimbări în calendar, unii se pot întreba cum putem fi siguri că ciclul săptămânal nu s-a pierdut niciodată? Cum putem să fim siguri că Sabatul pe care-l ţinem noi astăzi este acelaşi cu cel instituit la sfârşitul săptămânii creaţiunii (Geneza 2:2-3)? Şi mai mult, cum pot fi siguri păzitorii duminicii că duminica pe care o ţin este aceeaşi duminică iniţială.

  Ar trebui să recunoaştem încă de la început că nu există nicio dovadă în istorie că săptămâna de şapte zile s-a pierdut vreodată. De fapt păzirea Sabatului a fost cea care a păstrat ciclul neschimbat de-a lungul timpului. Evreii din întreaga lume nu au nicio îndoială cu privire la păzirea Sabatului lor. Chiar dacă Sabatul ar fi fost pierdut în timpurile Vechiului Testament, Isus ar fi putut să-l corecteze. Însă El a ţinut acelaşi Sabat pe care-l ţineau şi evreii în timpul acela (Luca 4:16;23:54-56). În mod incontestabil, Sabatul este prea sfânt şi prea plin de însemnătate pentru Dumnezeu ca să-l lase să se piardă.

  În timpul erei creştine, ciclul săptămânal a rămas neschimbat. La sfârşitul secolului al XVI-lea, când a fost introdus pentru prima dată calendarul gregorian, eroarea acumulată de-a lungul celor 13 secole de la Consiliul de la Niceea fost corectată ştergând 10 zile. Astfel, joia de 4 octombrie 1582 a vechiului calendar iulian a fost urmată de vineri, 15 octombrie 1582, a noului calendar gregorian. Unele ţări europene au adoptat doar mai târziu acest calendar. Dar în toate cazurile, ciclul săptămânal a rămas neschimbat. Chiar Biserica Romano-Catolică consideră că duminica pe care o păzeşte este aceeaşi zi în care Isus a înviat din morţi.

  Astfel, putem fi siguri că la fiecare şapte zile Sabatul vine la noi neschimbat, precum sanctuarul lui Dumnezeu de-a lungul timpului. Aceeaşi zi pe care Dumnezeu a păzit-o, a binecuvântat-o şi a sfinţit-o la sfârşitul săptămânii creaţiunii (Geneza 3:2-3) a fost de asemenea păzită de Isus şi de ucenicii Lui. (Luca 23:54-56; Fapte 16:13). Şi noi suntem încurajaţi să urmăm exemplul lui Dumnezeu, păzind Sabatul zilei a şaptea ca simbol al mântuirii prin har prin credinţă (Evrei 4:4, 9-11). Făcând astfel, noi recunoaştem suveranitatea lui Dumnezeu ca Creator şi Mântuitor şi ne punem sub mâna Sa, care binecuvântează (Isaia 58:13-14).

  Schimbarea calendarului - 2018. Suntem încurajaţi să urmăm exemplul lui Dumnezeu, păzind Sabatul zilei a şaptea ca simbol al mântuirii prin har prin credinţă. Făcând astfel, noi recunoaştem suveranitatea lui Dumnezeu ca Creator şi Mântuitor şi ne punem sub mâna Sa, care binecuvântează.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...