Să dăm altora din dragostea lui Dumnezeu

  Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea. – Isaia 61:1

  De-a lungul anilor, fiecare persoană îşi formează o reputaţie socială. Dar foarte puţini oameni, în secolul al XXI-lea, şi-au gravat numele pe zidurile istoriei ca Maica Teresa de Calcutta prin lucrările ei altruiste. S-a născut ca Anjezë Gonzhe Bojaxhiu (1910–1997), în Üsküp, Kosovo Vilayet, Imperiul Otoman (Skopje de astăzi, Macedonia). În 1950, Maica Teresa a fondat Missionaries of Charity (M.C.), o organizaţie religioasă romano-catolică, al cărei scop, după cum spunea şi ea, era să îngrijească de „cei flămânzi, dezbrăcaţi, fără adăpost, ologi, orbi, leproşi, de toţi cei care se simţeau nedoriţi, neiubiţi, neîngrijiţi de societate, oameni care au devenit o povară pentru societate şi sunt respinşi de toţi”. Membrii acestei congregaţii trebuiau să adere la legământul de castitate, sărăcie, ascultare, dar şi să „slujească din toată inima celor mai săraci dintre cei săraci.

  Adunarea a început ca o comunitate mică, cu doar 12 membri din Calcutta (acum Kolkata), India, şi a crescut treptat în toată lumea. Maica Teresa a primit Premiul Nobel pentru Pace pe 17 octombrie 1979. În discursul ei de acceptare a premiului, susţinut la Oslo pe 11 decembrie, ea spunea că Ioan Botezătorul nici nu se născuse încă atunci când „l-a recunoscut pe Prinţul Păcii Hristos, care a venit să aducă veşti bune pentru tine şi pentru mine. Şi, dacă aceasta nu era destul – nu a fost destul ca El să se facă om – a murit pe cruce pentru a arăta o dragoste mai mare pentru tine, pentru mine, pentru acel lepros, pentru cel care murea de foame şi pentru cel dezbrăcat care aştepta pe străzi nu doar în Calcutta, ci şi în Africa, New York, Londra şi Oslo – şi a insistat ca noi să ne iubim unii pe alţii aşa cum ne iubeşte El pe noi.”

  Ce putem învăţa de la Maica Teresa? Nu toate citatele frumoase pe care i le atribuie lumea sunt cu adevărat ale ei. Dar nimeni nu poate reduce la tăcere sau nega exemplul ei inspirator de viaţă. Să medităm la un sfat înţelept dat de ea: „Nu căuta lucrurile mari, încearcă să le faci pe cele mici cu dragoste… Cu cât este mai mic un lucru, cu atât mai mare trebuie să fie dragostea noastră.” Să punem în practică acest sfat cu cei din jurul nostru.

  Să dăm altora din dragostea lui Dumnezeu - 2018. Nimeni nu poate reduce la tăcere sau nega exemplul inspirator de viaţă al Maicii Teresa. Să medităm la un sfat înţelept dat de ea: „Nu căuta lucrurile mari, încearcă să le faci pe cele mici cu dragoste... Cu cât este mai mic un lucru, cu atât mai mare trebuie să fie dragostea noastră.” Să punem în practică acest sfat cu cei din jurul nostru.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...