Mâna maestrului

Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el şi i-a zis: „Da, voiesc, fii curăţit!” Îndată l-a lăsat lepra şi s-a curăţit. – Marcu 1:41-42

La începutul anului 1921, Myra Brooks Welch (1877–1959) a fost inspirată de remarcile unui vorbitor care spunea că, prin atingerea maestrului, chiar şi lucrurile obişnuite pot deveni importante. Myra a plecat acasă şi, în doar jumătate de oră, a scris un poem foarte frumos intitulat „Atingerea mâinii de Maestru”. Poezia a fost publicată anonim în Gospel Messenger (publicaţia oficială a Church of the Brethren) din 26 februarie 1921. Oamenilor le-a plăcut foarte mult şi după aceea a mai apărut în multe publicaţii cu expresia „autor necunoscut”.

În 1936, un alt predicator a citit poemul „anonim” la sfârşitul discursului său la Conferinţa YMCA din Hawaii. Apoi, Dwight O. Welch s-a ridicat şi a spus că mama lui era autoarea acelei poezii. Aşa că autorul necunoscut a devenit cunoscut! Povestea acestei poezii a fost spusă de H. A. Brandt în articolul lui: „Remember the Singer as Well as the Song”, publicat în Gospel Messenger din 18 octombrie 1941.

Faimoasa poezie descrie o vioară veche scoasă la vânzare pentru un preţ nesemnificativ. După ce un maestru a cântat la ea, valoarea ei a crescut astronomic. Piesa se încheie cu o frumoasă lecţie spirituală: Dar vine Maestrul şi mulţimea fără minte n-o să-nţeleagă niciodată cât face un suflet şi schimbarea pe care o produce în el atingerea unui Maestru.

Exact aşa s-a întâmplat cu leprosul descris în Marcu 1:40-45. Ca lepros necurat, el trebuia să stea la o oarecare distanţă de ceilalţi şi nimeni nu putea să îl atingă (Lev. 13:46). Neţinând seama de această regulă, Isus l-a atins pe lepros şi l-a curăţat. Deşi i se spusese să meargă şi să nu mai spună la nimeni, cel vindecat a mers şi a proclamat vestea vindecării lui (Marcu 1:44-45).

Indiferent care ar fi problemele tale, tot ce ai nevoie pentru a fi curăţit este atingerea mâinii Maestrului. După aceea, viaţa ta nu va mai fi niciodată la fel. Îţi va fi imposibil să nu spui nimic. Vei spune şi altora ce a făcut Isus pentru tine!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video