O goeletă misionară

  După ce a vorbit astfel, a îngenuncheat şi s-a rugat împreună cu ei toţi. Şi au izbucnit cu toţii în lacrimi, au căzut pe grumazul lui Pavel şi l-au sărutat, căci erau întristaţi mai ales de vorba pe care le-o spusese el, că nu-i vor mai vedea faţa. Şi l-au petrecut până la corabie. – Faptele apostolilor 20:36-38

  Ai auzit vreodată de populația vreunei insule care s-a convertit în întregime la adventism? Ai auzit cum au acceptat locuitorii insulei izolate Pitcairn din Pacificul de Sud mesajul adventist? În 1876, James White şi John H. Loughborough au trimis o cutie cu literatură adventistă către insula Pitcairn. Zece ani mai târziu (1886), John I. Tay a mers acolo ca misionar pe cheltuiala lui şi a predicat mesajul adventist. Toţi cei 110 locuitori ai insulei, inclusiv copiii, au acceptat mesajul şi au cerut să fie trimis un pastor pentru a organiza biserica.

  La Sesiunea Conferinţei Generale din 1889, biserica a hotărât să construiască o navă misionară pentru lucrarea din insulele Pacificului de Sud. La Şcoala de Sabat de pe tot teritoriul Statelor Unite, toţi, inclusiv copiii, au contribuit cu darurile lor la îndeplinirea acestui proiect. Goeleta de pe Pitcairn a fost dedicată pe 25 septembrie 1890 şi apoi a plecat din San Francisco, California, pe 20 octombrie 1890, ducând la bordul său un grup de misionari adventişti. După 36 de zile pe mare au ajuns într-un final pe insula Pitcairn. Acolo au botezat 82 de locuitori ai insulei şi au organizat o biserică şi o Şcoală de Sabat. După câteva săptămâni pe insulă, ambarcaţiunea a mers şi la alte insule.

  Proiectul misionar The Pitcairn a dat startul unei ere în care interesul şi sprijinul pentru misiunile străine a fost tot mai mare. În 1889, Ellen White făcea un apel: „Sufletul meu este mişcat înăuntrul meu, în timp ce strigătul macedonean vine din toate direcţiile, din oraşele şi satele ţării noastre, de peste Atlantic şi întinsul Pacific şi din insulele mărilor: «Treci… şi ajută-ne!» Fraţi şi surori, veţi răspunde oare acestui strigăt după ajutor, spunând: «Vom face tot ce ne stă în putere, trimiţând la voi misionari şi bani»?” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 732).

  Ca adventişti de ziua a şaptea, inimile noastre ar trebui să bată pentru câmpurile misionare, în locurile în care mesajul adventist trebuie să ajungă la oameni. Misiunea este esenţa existenţei noastre ca biserică. Prin rugăciunile şi resursele noastre financiare trebuie să susţinem nu doar biserica locală, ci şi misiunea globală a bisericii.

  O goeletă misionară - 2018. Ca adventişti de ziua a şaptea, inimile noastre ar trebui să bată pentru câmpurile misionare, în locurile în care mesajul adventist trebuie să ajungă la oameni. Misiunea este esenţa existenţei noastre ca biserică. Prin rugăciunile şi resursele noastre financiare trebuie să susţinem nu doar biserica locală, ci şi misiunea globală a bisericii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...