O goeletă misionară

  După ce a vorbit astfel, a îngenuncheat şi s-a rugat împreună cu ei toţi. Şi au izbucnit cu toţii în lacrimi, au căzut pe grumazul lui Pavel şi l-au sărutat, căci erau întristaţi mai ales de vorba pe care le-o spusese el, că nu-i vor mai vedea faţa. Şi l-au petrecut până la corabie. – Faptele apostolilor 20:36-38

  Ai auzit vreodată de populația vreunei insule care s-a convertit în întregime la adventism? Ai auzit cum au acceptat locuitorii insulei izolate Pitcairn din Pacificul de Sud mesajul adventist? În 1876, James White şi John H. Loughborough au trimis o cutie cu literatură adventistă către insula Pitcairn. Zece ani mai târziu (1886), John I. Tay a mers acolo ca misionar pe cheltuiala lui şi a predicat mesajul adventist. Toţi cei 110 locuitori ai insulei, inclusiv copiii, au acceptat mesajul şi au cerut să fie trimis un pastor pentru a organiza biserica.

  La Sesiunea Conferinţei Generale din 1889, biserica a hotărât să construiască o navă misionară pentru lucrarea din insulele Pacificului de Sud. La Şcoala de Sabat de pe tot teritoriul Statelor Unite, toţi, inclusiv copiii, au contribuit cu darurile lor la îndeplinirea acestui proiect. Goeleta de pe Pitcairn a fost dedicată pe 25 septembrie 1890 şi apoi a plecat din San Francisco, California, pe 20 octombrie 1890, ducând la bordul său un grup de misionari adventişti. După 36 de zile pe mare au ajuns într-un final pe insula Pitcairn. Acolo au botezat 82 de locuitori ai insulei şi au organizat o biserică şi o Şcoală de Sabat. După câteva săptămâni pe insulă, ambarcaţiunea a mers şi la alte insule.

  Proiectul misionar The Pitcairn a dat startul unei ere în care interesul şi sprijinul pentru misiunile străine a fost tot mai mare. În 1889, Ellen White făcea un apel: „Sufletul meu este mişcat înăuntrul meu, în timp ce strigătul macedonean vine din toate direcţiile, din oraşele şi satele ţării noastre, de peste Atlantic şi întinsul Pacific şi din insulele mărilor: «Treci… şi ajută-ne!» Fraţi şi surori, veţi răspunde oare acestui strigăt după ajutor, spunând: «Vom face tot ce ne stă în putere, trimiţând la voi misionari şi bani»?” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 732).

  Ca adventişti de ziua a şaptea, inimile noastre ar trebui să bată pentru câmpurile misionare, în locurile în care mesajul adventist trebuie să ajungă la oameni. Misiunea este esenţa existenţei noastre ca biserică. Prin rugăciunile şi resursele noastre financiare trebuie să susţinem nu doar biserica locală, ci şi misiunea globală a bisericii.

  O goeletă misionară - 2018. Ca adventişti de ziua a şaptea, inimile noastre ar trebui să bată pentru câmpurile misionare, în locurile în care mesajul adventist trebuie să ajungă la oameni. Misiunea este esenţa existenţei noastre ca biserică. Prin rugăciunile şi resursele noastre financiare trebuie să susţinem nu doar biserica locală, ci şi misiunea globală a bisericii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...