Doar un necrolog

  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic, ba încă am lucrat mai mult decât toţi, totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine. – 1 Corinteni 15:10

  Nu foarte mulţi oameni au o minte la fel de ascuţită şi o gândire atât de logică precum John N. Andrews (1829–1883). Capabil să citească în şapte limbi, el avea cunoştinţe vaste despre istoria seculară şi religioasă. Fiind întrebat cât din Biblie putea cita din memorie, el a răspuns: „Nu m-aş încumeta să spun că pot repeta tot Vechiul Testament, dar sunt sigur că dacă Noul Testament s-ar pierde, l-aş putea reda cu exactitate.”

  Nu este deloc surprinzător că, după ce a fost trimis în Europa ca primul misionar adventist de ziua a şaptea oficial, Ellen White a scris conducătorului bisericii de pe continentul european: „Îţi trimitem cel mai capabil om din rândurile noastre.”

  După ce a trudit mai mult de opt ani în Europa, Andrews a simţit că viaţa lui se apropia rapid de încheiere. Răpus de tuberculoză, el a scris o scrisoare pe 24 aprilie 1883, din Basel, Elveţia, prietenului său apropiat Uriah Smith, redactor la revista Review and Herald (publicaţia oficială a bisericii). Andrews spunea următoarele în acea scrisoare:

  „În prezent, din cauza suferinţei mele, sunt nevoit să privesc moartea în faţă. Este un singur lucru care mă tulbură, lucru pe care îl aduc înaintea ta sub formă de cerere. Va fi de datoria ta să scrii despre moartea mea în Review. Te implor să faci cea mai simplă şi cea mai scurtă declaraţie posibilă şi te însărcinez în mod solemn să excluzi orice cuvânt de elogiere. O treime dintr-o rubrică din Review va fi suficientă pentru tot ce trebuie spus.”

  „Îţi prezint această cerere deoarece îmi este teamă că grija ta binevoitoare faţă de mine te va face să spui cuvinte pe care eu nu le merit şi care nu trebuiesc spuse. Cele mai bune acţiuni ale mele au urme de egoism în ele sau le-a lipsit dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de om. Te sfătuiesc ca, privind la toată afecţiunea pe care mi-o porţi, să iei în seamă această cerere a mea.”

  Pe 21 octombrie 1883, Andrews a murit şi cerinţa lui a fost respectată. În Review din 30 octombrie era inclus un necrolog intitulat: „Moartea fratelui Andrews”, fără multe laude pentru toate realizările lui. Cât de minunată este viaţa celor foarte talentaţi care rămân smeriţi chiar şi atunci când sunt înconjuraţi de succes şi cuvinte de laudă!

  Doar un necrolog - 2018. Pe 21 octombrie 1883, Andrews a murit şi cerinţa lui a fost respectată. În Review din 30 octombrie era inclus un necrolog intitulat: „Moartea fratelui Andrews”, fără multe laude pentru toate realizările lui. Cât de minunată este viaţa celor foarte talentaţi care rămân smeriţi chiar şi atunci când sunt înconjuraţi de succes şi cuvinte de laudă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...