Doar un necrolog

  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic, ba încă am lucrat mai mult decât toţi, totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine. – 1 Corinteni 15:10

  Nu foarte mulţi oameni au o minte la fel de ascuţită şi o gândire atât de logică precum John N. Andrews (1829–1883). Capabil să citească în şapte limbi, el avea cunoştinţe vaste despre istoria seculară şi religioasă. Fiind întrebat cât din Biblie putea cita din memorie, el a răspuns: „Nu m-aş încumeta să spun că pot repeta tot Vechiul Testament, dar sunt sigur că dacă Noul Testament s-ar pierde, l-aş putea reda cu exactitate.”

  Nu este deloc surprinzător că, după ce a fost trimis în Europa ca primul misionar adventist de ziua a şaptea oficial, Ellen White a scris conducătorului bisericii de pe continentul european: „Îţi trimitem cel mai capabil om din rândurile noastre.”

  După ce a trudit mai mult de opt ani în Europa, Andrews a simţit că viaţa lui se apropia rapid de încheiere. Răpus de tuberculoză, el a scris o scrisoare pe 24 aprilie 1883, din Basel, Elveţia, prietenului său apropiat Uriah Smith, redactor la revista Review and Herald (publicaţia oficială a bisericii). Andrews spunea următoarele în acea scrisoare:

  „În prezent, din cauza suferinţei mele, sunt nevoit să privesc moartea în faţă. Este un singur lucru care mă tulbură, lucru pe care îl aduc înaintea ta sub formă de cerere. Va fi de datoria ta să scrii despre moartea mea în Review. Te implor să faci cea mai simplă şi cea mai scurtă declaraţie posibilă şi te însărcinez în mod solemn să excluzi orice cuvânt de elogiere. O treime dintr-o rubrică din Review va fi suficientă pentru tot ce trebuie spus.”

  „Îţi prezint această cerere deoarece îmi este teamă că grija ta binevoitoare faţă de mine te va face să spui cuvinte pe care eu nu le merit şi care nu trebuiesc spuse. Cele mai bune acţiuni ale mele au urme de egoism în ele sau le-a lipsit dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de om. Te sfătuiesc ca, privind la toată afecţiunea pe care mi-o porţi, să iei în seamă această cerere a mea.”

  Pe 21 octombrie 1883, Andrews a murit şi cerinţa lui a fost respectată. În Review din 30 octombrie era inclus un necrolog intitulat: „Moartea fratelui Andrews”, fără multe laude pentru toate realizările lui. Cât de minunată este viaţa celor foarte talentaţi care rămân smeriţi chiar şi atunci când sunt înconjuraţi de succes şi cuvinte de laudă!

  Doar un necrolog - 2018. Pe 21 octombrie 1883, Andrews a murit şi cerinţa lui a fost respectată. În Review din 30 octombrie era inclus un necrolog intitulat: „Moartea fratelui Andrews”, fără multe laude pentru toate realizările lui. Cât de minunată este viaţa celor foarte talentaţi care rămân smeriţi chiar şi atunci când sunt înconjuraţi de succes şi cuvinte de laudă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...