Marea așteptare

  Şi el mi-a zis: „Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi Sfântul Locaş va fi curăţit!” – Daniel 8:14

  Anul 1844 a adus cu el multe aşteptări! William Miller nu a stabilit o dată specifică pentru a doua venire a lui Hristos. Dar din primele sale studii biblice, el a ajuns la concluzia că cele 2 300 de zile simbolice (2 300 ani literali) din Daniel 8:14 aveau să se încheie în jurul anului 1843, când credea el că urma să Se întoarcă Hristos. Mai târziu a sugerat că sfârşitul acelei perioade este primăvara anului 1844. Între timp, Samuel S. Snow a fost convins că cei 2 300 de ani se întindeau până în toamna anului 1844, începând din anul 457 î.Hr., mai precis pe 22 octombrie 1844. Plin de entuziasm, el a prezentat această descoperire la o adunare de tabără millerită din Exeter, New Hampshire, în luna august a acelui an. Din acel moment, millerismul a simţit un zel reînnoit şi un simţământ al urgenţei.

  Această speranţă a milleriţilor a avut un impact major asupra pastorilor şi a membrilor laici. S-a estimat că între 1 500 şi 2 000 de lectori proclamau mesajul advent în etapa de vârf a mişcării. Deşi nu există numere exacte, am putea aproxima că între 50 000 şi 100 000 de oameni s-au alăturat formal acestei mişcări. La aceste cifre, W. R. Cross a mai adăugat „un milion sau mai mulţi” de aşteptători sceptici, un număr impresionant într-o vreme în care populaţia Americii nu depăşea 20 de milioane de locuitori. Era un timp solemn şi mulţi oameni se pregăteau să Îl întâlnească pe Domnul pe norii cerului.

  Când în cele din urmă a venit şi data de 22 octombrie, milleriţii au fost cuprinşi de o introspecţie şi o aşteptare solemnă de nedescris. Nu era timpul pentru un entuziasm de necontrolat şi de demonstraţii publice. În liniştea caselor lor, ei aşteptau cu răbdare apariţia Domnului. Joshua V. Himes a mers la casa prietenului apropiat, William Miller, unde cel puţin câţiva din membrii familiei Îl aşteptau pe Domnul pe aşa-zisa „Piatră a înălţării”. Ei continuau să privească înspre răsărit pentru a-L zări pe Isus de îndată ce primul semn al venirii lui Isus se putea zări pe nori.

  Încet şi contrar aşteptărilor lor, soarele apunea şi noaptea a început să se lase pe pământ cu întunericul ei obişnuit. Dar acesta nu era un motiv pentru descurajare. Pilda fecioarelor înţelepte şi a celor neînţelepte spune că „Mirele vine la miezul nopţii” (Matei 25:6). Milleriţii erau chiar la graniţa veşniciei!

  Marea așteptare - 2018. Încet şi contrar aşteptărilor lor, soarele apunea şi noaptea a început să se lase pe pământ cu întunericul ei obişnuit. Dar acesta nu era un motiv pentru descurajare. Pilda fecioarelor înţelepte şi a celor neînţelepte spune că „Mirele vine la miezul nopţii” (Matei 25:6). Milleriţii erau chiar la graniţa veşniciei!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...