Chipul lui Isus

  Nişte greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileei, l-au rugat şi au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus.” – Ioan 12:20-21

  Dintre toate tablourile care Îl întruchipează pe Isus, care crezi că îl redă cel mai bine? Artistul britanic John Sartain (1808–1897) s-a născut la Londra pe 24 octombrie 1808. La vârsta de 22 de ani a imigrat în Statele Unite, unde a făcut pionierat în gravura în mezzotinto. Gravura lui foarte cunoscută „Mântuitorul nostru” (1865) a fost menţionată de Ellen White ca fiind portretul lui Isus care semăna cel mai mult cu El, aşa cum l-a văzut ea în viziune.

  O descriere fizică mai veche a lui Isus apare într-o scrisoare atribuită lui Publius Lentulius, guvernatorul Iudeei înainte de Pilat din Pont. Textul spune astfel: „În vremurile noastre a apărut, şi încă trăieşte şi astăzi, un bărbat cu mare putere (forţă), pe nume Isus Hristos. Oamenii Îl numesc profet al adevărului; ucenicii lui, fiu al lui Dumnezeu. El învie morţii şi îi vindecă pe cei bolnavi. Este de înălţime medie (statura procerus, mediocris et spectabilis); are un aspect venerabil şi privitorii lui pot să se teamă de el şi să îl iubească. Părul lui este de culoarea alunei coapte, până la urechi, dar în spatele urechilor ondulat şi creţ, cu o reflecţie albăstruie şi deschisă, căzându-i pe umeri. În creştetul capului, părul îi este despărţit în două, după obiceiul nazarinenilor. Fruntea lui este netedă şi plină de veselie, cu faţa fără riduri sau pete, înfrumuseţat de un ten uşor roşiatic. Nasul şi gura lui sunt fără cusur. Barba lui este bogată, de culoarea părului, nu prea lungă, dar împărţită în zona bărbiei. Înfăţişarea lui este simplă şi matură, ochii lui sunt schimbători şi de culoare deschisă. Este sever în dojenile lui, bun şi amiabil în mustrări, vesel fără a-şi pierde seriozitatea. Nu se ştie despre el că a râs, dar adesea plângea. Are o postură dreaptă, mâinile şi braţele, frumoase la privit. Discuţiile lui sunt serioase, rare şi modeste. Este cel mai frumos dintre toţi fiii oamenilor.”

  Nu putem şti cu adevărat cât de corectă este această descriere a lui Isus. Dar avem binecuvântata asigurare că cei îşi ţin ochii aţintiţi asupra lui Isus acum (Evr. 12:2) Îl vor vedea în curând faţă în faţă (1 Ioan 3:1-3).

  Mă rog ca şi tu să fii printre ei! Te rog, nu lăsa ca nimic să te distragă de la acest scop glorios!

  Chipul lui Isus - 2018. Avem binecuvântata asigurare că cei îşi ţin ochii aţintiţi asupra lui Isus acum Îl vor vedea în curând faţă în faţă. Mă rog ca şi tu să fii printre ei! Te rog, nu lăsa ca nimic să te distragă de la acest scop glorios!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...