Chipul lui Isus

  Nişte greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileei, l-au rugat şi au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus.” – Ioan 12:20-21

  Dintre toate tablourile care Îl întruchipează pe Isus, care crezi că îl redă cel mai bine? Artistul britanic John Sartain (1808–1897) s-a născut la Londra pe 24 octombrie 1808. La vârsta de 22 de ani a imigrat în Statele Unite, unde a făcut pionierat în gravura în mezzotinto. Gravura lui foarte cunoscută „Mântuitorul nostru” (1865) a fost menţionată de Ellen White ca fiind portretul lui Isus care semăna cel mai mult cu El, aşa cum l-a văzut ea în viziune.

  O descriere fizică mai veche a lui Isus apare într-o scrisoare atribuită lui Publius Lentulius, guvernatorul Iudeei înainte de Pilat din Pont. Textul spune astfel: „În vremurile noastre a apărut, şi încă trăieşte şi astăzi, un bărbat cu mare putere (forţă), pe nume Isus Hristos. Oamenii Îl numesc profet al adevărului; ucenicii lui, fiu al lui Dumnezeu. El învie morţii şi îi vindecă pe cei bolnavi. Este de înălţime medie (statura procerus, mediocris et spectabilis); are un aspect venerabil şi privitorii lui pot să se teamă de el şi să îl iubească. Părul lui este de culoarea alunei coapte, până la urechi, dar în spatele urechilor ondulat şi creţ, cu o reflecţie albăstruie şi deschisă, căzându-i pe umeri. În creştetul capului, părul îi este despărţit în două, după obiceiul nazarinenilor. Fruntea lui este netedă şi plină de veselie, cu faţa fără riduri sau pete, înfrumuseţat de un ten uşor roşiatic. Nasul şi gura lui sunt fără cusur. Barba lui este bogată, de culoarea părului, nu prea lungă, dar împărţită în zona bărbiei. Înfăţişarea lui este simplă şi matură, ochii lui sunt schimbători şi de culoare deschisă. Este sever în dojenile lui, bun şi amiabil în mustrări, vesel fără a-şi pierde seriozitatea. Nu se ştie despre el că a râs, dar adesea plângea. Are o postură dreaptă, mâinile şi braţele, frumoase la privit. Discuţiile lui sunt serioase, rare şi modeste. Este cel mai frumos dintre toţi fiii oamenilor.”

  Nu putem şti cu adevărat cât de corectă este această descriere a lui Isus. Dar avem binecuvântata asigurare că cei îşi ţin ochii aţintiţi asupra lui Isus acum (Evr. 12:2) Îl vor vedea în curând faţă în faţă (1 Ioan 3:1-3).

  Mă rog ca şi tu să fii printre ei! Te rog, nu lăsa ca nimic să te distragă de la acest scop glorios!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...