Chipul lui Isus

  Nişte greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileei, l-au rugat şi au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus.” – Ioan 12:20-21

  Dintre toate tablourile care Îl întruchipează pe Isus, care crezi că îl redă cel mai bine? Artistul britanic John Sartain (1808–1897) s-a născut la Londra pe 24 octombrie 1808. La vârsta de 22 de ani a imigrat în Statele Unite, unde a făcut pionierat în gravura în mezzotinto. Gravura lui foarte cunoscută „Mântuitorul nostru” (1865) a fost menţionată de Ellen White ca fiind portretul lui Isus care semăna cel mai mult cu El, aşa cum l-a văzut ea în viziune.

  O descriere fizică mai veche a lui Isus apare într-o scrisoare atribuită lui Publius Lentulius, guvernatorul Iudeei înainte de Pilat din Pont. Textul spune astfel: „În vremurile noastre a apărut, şi încă trăieşte şi astăzi, un bărbat cu mare putere (forţă), pe nume Isus Hristos. Oamenii Îl numesc profet al adevărului; ucenicii lui, fiu al lui Dumnezeu. El învie morţii şi îi vindecă pe cei bolnavi. Este de înălţime medie (statura procerus, mediocris et spectabilis); are un aspect venerabil şi privitorii lui pot să se teamă de el şi să îl iubească. Părul lui este de culoarea alunei coapte, până la urechi, dar în spatele urechilor ondulat şi creţ, cu o reflecţie albăstruie şi deschisă, căzându-i pe umeri. În creştetul capului, părul îi este despărţit în două, după obiceiul nazarinenilor. Fruntea lui este netedă şi plină de veselie, cu faţa fără riduri sau pete, înfrumuseţat de un ten uşor roşiatic. Nasul şi gura lui sunt fără cusur. Barba lui este bogată, de culoarea părului, nu prea lungă, dar împărţită în zona bărbiei. Înfăţişarea lui este simplă şi matură, ochii lui sunt schimbători şi de culoare deschisă. Este sever în dojenile lui, bun şi amiabil în mustrări, vesel fără a-şi pierde seriozitatea. Nu se ştie despre el că a râs, dar adesea plângea. Are o postură dreaptă, mâinile şi braţele, frumoase la privit. Discuţiile lui sunt serioase, rare şi modeste. Este cel mai frumos dintre toţi fiii oamenilor.”

  Nu putem şti cu adevărat cât de corectă este această descriere a lui Isus. Dar avem binecuvântata asigurare că cei îşi ţin ochii aţintiţi asupra lui Isus acum (Evr. 12:2) Îl vor vedea în curând faţă în faţă (1 Ioan 3:1-3).

  Mă rog ca şi tu să fii printre ei! Te rog, nu lăsa ca nimic să te distragă de la acest scop glorios!

  Chipul lui Isus - 2018. Avem binecuvântata asigurare că cei îşi ţin ochii aţintiţi asupra lui Isus acum Îl vor vedea în curând faţă în faţă. Mă rog ca şi tu să fii printre ei! Te rog, nu lăsa ca nimic să te distragă de la acest scop glorios!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...