Momente de neuitat

  Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică şi i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. – 1 Samuel 2:19

  Există momente în viaţă când ne dorim ca timpul să se oprească în loc, pentru ca acele clipe să ţină o veşnicie. Acest lucru este foarte adevărat când suntem împreună cu cei dragi nouă şi cu prietenii apropiaţi. Dar unele din cele mai preţioase momente ţin doar pentru o scurtă perioadă de timp şi apoi dispar, lăsând în urmă simţăminte de nostalgie profundă.

  Ellen White a scris foarte mult despre viaţa de familie şi educarea copiilor. Dar lucrarea ei profetică implica povara grea de a pune cauza lui Dumnezeu mai presus de ea însăşi şi de familia ei. În 1848, pe când primul ei născut, Henry, avea doar un an, ea a trebuit să îl lase cu familia Howland. Ea scria: „Mi s-a cerut din nou să renunţ la mine însămi pentru binele altora. A trebuit să sacrificăm compania micului nostru Henry şi să mergem înainte, dăruindu-ne fără rezerve lucrării lui Dumnezeu. […] Am fost convinsă că Domnul i-a cruţat viaţa pentru noi, când fusese foarte bolnav, şi că, dacă aş fi permis să mă împiedice în îndeplinirea datoriei mele, Dumnezeu mi l-ar fi luat. Singură înaintea Domnului, cu inima îndurerată şi cu multe lacrimi, am făcut acest sacrificiu şi am renunţat la singurul meu copil, lăsându-l în grija altora. […] Mi-a fost greu să mă despart de copil. Zi şi noapte îmi revenea în minte faţa tristă pe care o avea atunci când îl părăseam. Cu toate acestea, înlăturam din gând această imagine şi căutam să le fac bine altora” (Schiţe din viaţa mea, p. 120).

  La început planul a fost ca Henry să stea cu familia Howland doar pentru o scurtă perioadă de timp, dar a ajuns să stea acolo cinci ani, cu mici pauze. De exemplu, pe 25 octombrie 1850, familia Howland l-a adus pe micuţul Henry la Gorham, Maine, pentru a petrece Sabatul cu părinţii lui şi cu bunicii. Ellen White declara: „Duminica ne-am despărţit de ei cu multă durere, deoarece trebuia să ne despărţim, dar ne bucuram că aveam aceeaşi credinţă şi că în curând urma să ne întâlnim pentru a nu ne mai despărţi” (Scrisoarea 26, 1850). La începutul anului 1859, ea s-a bucurat după întoarcerea dintr-o altă călătorie: „Cu bucurie ne întâlnim din nou cu familia. […] Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că din nou îmi pot relua locul în familie. Nu este niciun loc pe care să îl preţuiesc mai mult decât căminul” (Ms 5, 1859).

  Ca creştini adventişti, noi aşteptăm acea zi glorioasă când vom fi pentru totdeauna cu cei dragi nouă!

  Momente de neuitat - 2018. „Cu bucurie ne întâlnim din nou cu familia. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că din nou îmi pot relua locul în familie. Nu este niciun loc pe care să îl preţuiesc mai mult decât căminul” Ellen White. Ca creştini adventişti, noi aşteptăm acea zi glorioasă când vom fi pentru totdeauna cu cei dragi nouă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...