Frumusețea naturii

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? – Matei 6:28-30

  În sufragerie avem o orhidee naturală foarte frumoasă, care înfloreşte ocazional. Atunci când nu este înflorită, soţia mea, foarte creativă, îi ataşează o orhidee care arată exact ca originalul. Oamenii sunt impresionaţi de frumuseţea ei! Totuşi, oricât de frumoasă ar fi, ar trebui să ne amintim că florile artificiale doar le imită pe cele naturale. Florile artificiale nu sunt vii şi, în consecinţă, nu trec prin misteriosul proces al creşterii. Mai presus de orice, florile artificiale nu poartă amprenta lui Dumnezeu!

  În Review and Herald din 27 octombrie 1885, Ellen White spune: „Hristos a încercat să atragă atenţia ucenicilor săi departe de artificial, înspre natural: «Dacă Dumnezeu a îmbrăcat aşa iarba de pe câmp, care astăzi este şi mâine este aruncată în cuptor, cu atât mai mult nu te va îmbrăca El pe tine, puţin credinciosule!» (Matei 6:30). De ce nu a învelit Tatăl nostru ceresc pământul cu maro sau gri? El a ales culoarea cea mai liniştitoare, cea mai acceptabilă pentru simţuri. Cât de mult este înviorată inima, iar duhul obosit este însufleţit atunci când priveşti la pământ, îmbrăcat în hainele sale de un verde viu! Fără acest înveliş, aerul ar fi plin de praf şi pământul ar părea un deşert. Fiecare fir de iarbă, fiecare boboc şi floare înflorită este un semn al dragostei lui Dumnezeu şi ar trebui să ne înveţe pe fiecare o lecţie de credinţă şi încredere în El. Hristos ne atrage atenţia la frumuseţea lor naturală şi ne asigură că cea mai splendidă paradă a celui mai mare rege care a deţinut vreodată un sceptru pământesc nu este egală cu cea purtată de cea mai umilă floare. Tu, care suspini după splendoarea artificială pe care doar bogăţia o poate cumpăra, după picturi costisitoare, mobilă şi îmbrăcăminte, ascultă glasul Învăţătorului divin. El îţi îndreaptă atenţia spre floarea de pe câmp, spre modelul simplu care nu poate fi egalat de măiestria omenească.”

  Dumnezeu ne-a dat Sabatul ca o zi specială în care să contemplăm frumuseţea creaţiei Sale (Exod. 20:8-11). Fie ca mesajul tăcut al naturii să te aducă mai aproape de El!

  Frumusețea naturii - 2018. Fiecare fir de iarbă, fiecare boboc şi floare înflorită este un semn al dragostei lui Dumnezeu şi ar trebui să ne înveţe pe fiecare o lecţie de credinţă şi încredere în El. Hristos ne atrage atenţia la frumuseţea lor naturală.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...