Frumusețea naturii

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? – Matei 6:28-30

  În sufragerie avem o orhidee naturală foarte frumoasă, care înfloreşte ocazional. Atunci când nu este înflorită, soţia mea, foarte creativă, îi ataşează o orhidee care arată exact ca originalul. Oamenii sunt impresionaţi de frumuseţea ei! Totuşi, oricât de frumoasă ar fi, ar trebui să ne amintim că florile artificiale doar le imită pe cele naturale. Florile artificiale nu sunt vii şi, în consecinţă, nu trec prin misteriosul proces al creşterii. Mai presus de orice, florile artificiale nu poartă amprenta lui Dumnezeu!

  În Review and Herald din 27 octombrie 1885, Ellen White spune: „Hristos a încercat să atragă atenţia ucenicilor săi departe de artificial, înspre natural: «Dacă Dumnezeu a îmbrăcat aşa iarba de pe câmp, care astăzi este şi mâine este aruncată în cuptor, cu atât mai mult nu te va îmbrăca El pe tine, puţin credinciosule!» (Matei 6:30). De ce nu a învelit Tatăl nostru ceresc pământul cu maro sau gri? El a ales culoarea cea mai liniştitoare, cea mai acceptabilă pentru simţuri. Cât de mult este înviorată inima, iar duhul obosit este însufleţit atunci când priveşti la pământ, îmbrăcat în hainele sale de un verde viu! Fără acest înveliş, aerul ar fi plin de praf şi pământul ar părea un deşert. Fiecare fir de iarbă, fiecare boboc şi floare înflorită este un semn al dragostei lui Dumnezeu şi ar trebui să ne înveţe pe fiecare o lecţie de credinţă şi încredere în El. Hristos ne atrage atenţia la frumuseţea lor naturală şi ne asigură că cea mai splendidă paradă a celui mai mare rege care a deţinut vreodată un sceptru pământesc nu este egală cu cea purtată de cea mai umilă floare. Tu, care suspini după splendoarea artificială pe care doar bogăţia o poate cumpăra, după picturi costisitoare, mobilă şi îmbrăcăminte, ascultă glasul Învăţătorului divin. El îţi îndreaptă atenţia spre floarea de pe câmp, spre modelul simplu care nu poate fi egalat de măiestria omenească.”

  Dumnezeu ne-a dat Sabatul ca o zi specială în care să contemplăm frumuseţea creaţiei Sale (Exod. 20:8-11). Fie ca mesajul tăcut al naturii să te aducă mai aproape de El!

  Frumusețea naturii - 2018. Fiecare fir de iarbă, fiecare boboc şi floare înflorită este un semn al dragostei lui Dumnezeu şi ar trebui să ne înveţe pe fiecare o lecţie de credinţă şi încredere în El. Hristos ne atrage atenţia la frumuseţea lor naturală.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...