O comunitate globală

  Şi au izbucnit cu toţii în lacrimi, au căzut pe grumazul lui Pavel şi l-au sărutat, căci erau întristaţi mai ales de vorba pe care le-o spusese el, că nu-i vor mai vedea faţa. Şi l-au petrecut până la corabie. – Faptele apostolilor 20:37-38

  Când stră-străbunicii mei au imigrat din nordul Germaniei în sudul Braziliei, la începutul anilor 1870, ei şi-au luat rămas-bun de la părinţi şi de la rude, ştiind că nu îi vor mai vedea niciodată. De atunci, mijloacele de comunicare şi transport s-au îmbunătăţit semnificativ şi au devenit mai accesibile. Revoluţia cibernetică a schimbat complet modul în care relaţionăm cu alţi oameni.

  Pe 28 octombrie 2003, studentul Mark E. Zuckerberg, de la Universitatea Harvard, cu ajutorul a trei prieteni, colegi de clasă, au publicat un site web nou, numit „Facemash”. Zuckerberg a intrat în reţeaua de securitate a Universităţii Harvard şi a copiat pozele de pe ID-ul studenţilor folosite în internate şi le posta în perechi de câte două, permiţând vizitatorilor să aleagă dintre cei doi cine era hot şi cine nu. Acel site web oglindea comunitatea fizică a celor de acolo, cu identităţile lor reale.

  Pe 4 februarie 2004, Zuckerberg a lansat la Harvard reţeaua socială „Facebook”. În luna următoare, reţeaua s-a extins şi la Stanford, Columbia şi Yale; apoi şi la alte universităţi. În cele din urmă, la nivel global.

  Pe 28 ianuarie 2015, Timothy Stenovec anunţa deja: „Acum Facebook-ul este mai mare decât cea mai mare ţară de pe pământ.” La acea vreme, reţeaua avea deja 1,39 miliarde de logări în fiecare lună – pentru a verifica noutăţile, a comunica cu prietenii şi pentru a vedea pozele – mai mult decât toată populaţia Chinei.

  Lumea noastră modernă a devenit o comunitate globală imensă. Simţământul tradiţional de singurătate care derivă din distanţele geografice şi separarea fizică a scăzut semnificativ cu ajutorul reţelelor sociale. În loc să îţi iei rămas-bun pentru totdeauna de la familie şi prieteni, aşa cum a făcut Pavel în Fapte 20:37-38, putem de acum să spunem: „Să păstrăm legătura cât voi fi plecat.” Cu ajutorul Facebook-ului şi al altor reţele sociale, putem chiar să ne găsim prietenii vechi şi să reluăm legătura cu ei.

  Ca creştini adventişti care cred în apropiata revenire a lui Hristos, putem folosi reţelele sociale pentru a socializa, atât timp cât nu petrecem prea mult timp. Dar totodată ar trebui să propunem idei creative de a scurta distanţa dintre prietenii noştri şi Mântuitorul nostru Isus Hristos.

  Gândeşte-te cum ai putea să faci acest lucru!

  O comunitate globală - 2018. Ca creştini adventişti care cred în apropiata revenire a lui Hristos, putem folosi reţelele sociale pentru a socializa, atât timp cât nu petrecem prea mult timp. Dar totodată ar trebui să propunem idei creative de a scurta distanţa dintre prietenii noştri şi Mântuitorul nostru Isus Hristos.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...