Și pământul s-a cutremurat

  Când a rupt Mielul pecetea a şasea, m-am uitat şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ… – Apocalipsa 6:12

  De-a lungul istoriei, lumea a fost martoră la multe dezastre naturale crunte. Isus a avertizat că la apropierea timpului sfârșitului „pe alocuri” vor apărea cutremure de pământ (Matei 24:7-8). Apocalipsa 6:12 a prezis „un mare cutremur de pământ” la deschiderea peceţii a șasea. Pentru adventiștii de ziua a șaptea, această prezicere s-a împlinit cu teribilul cutremur de pământ care a lovit Lisabona în dimineaţa de duminică din 1 noiembrie 1755, de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, una dintre cele mai importante sărbători catolice.

  Otto Friedrich spune că mai multe persoane au pretins în prealabil că au primit descoperiri supranaturale în care li se spunea că Lisabona, Regina Mării, va fi pedepsită pentru răutatea ei. Chiar în noaptea de dinaintea cutremurului, părintele Manuel Portal de Oratory „a visat că Lisabona va fi devastată de două cutremure succesive” (The End of the World: A History, p. 179).

  Oricare ar fi fost originea acestor descoperiri, în acea dimineaţă tragică, la scurt timp după ora 9:30, când mulţi credincioși erau în bisericile lor participând la liturghie, Lisabona a fost cumplit zguduită timp de zece minute de trei catastrofe seismice, urmate de un val de reflux și de un foc devastator care a ţinut o săptămână. Între treizeci şi patruzeci de mii de oameni și-au pierdut viaţa în Lisabona și alţi zece mii în altă parte.

  Niciun alt cutremur nu a mai avut un impact atât de hotărâtor din punct de vedere filozofic, cultural și religios. Chiar și Voltaire s-a referit la el ca la „o dovadă împotriva optimismului”. Harry Fielding Reid l-a calificat ca „cel mai notabil cutremur din istorie”. T.H. Kendrich a afirmat despre cutremurul din Lisabona că a șocat „civilizaţia de Vest mai mult decât oricare alt eveniment de la căderea Imperiului Roman din secolul al V-lea”. Titlul remarcabilei cărţi a lui Edward Paice, Mânia lui Dumnezeu: Marele cutremur de pământ de la Lisabona din 1755 (2008) exprimă
  bine profunzimea semnificaţiei religioase a acelei catastrofe.

  Cutremurul de la Lisabona poate fi considerat primul semn important în secvenţa de cutremur/soare/lună/stele din Apocalipsa 6:12-13. Mulţi oameni au fost convinși că timpul judecăţii lui Dumnezeu a sosit. Noi suntem astăzi cu mult mai aproape de sfârșit decât au fost ei. Doamne, deschide-ne ochii ca să vedem semnele apropiatei Tale reveniri și astăzi să fim gata pentru acel eveniment glorios!

  Și pământul s-a cutremurat - 2018. Noi suntem astăzi cu mult mai aproape de sfârșit decât au fost martorii cutremurului de la Lisabona. Doamne, deschide-ne ochii ca să vedem semnele apropiatei Tale reveniri și astăzi să fim gata pentru acel eveniment glorios!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...