Mama mea

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude. – Proverbele 31:28

  Multe lucruri pot fi înlocuite cu ușurinţă în viaţă, dar niciodată o mamă iubitoare și credincioasă. Astăzi ar fi fost ziua de nașterea a mamei mele dragi, Frieda Conrad Timm, care s-a născut în São Lourenço do Sul, Brazilia, pe data de 2 noiembrie 1917. Ea a decedat în 2004, dar imaginea ei va rămâne pentru totdeauna în inima mea, evocând multe sentimente nostalgice. În copilărie, ea era instructoare la Școala de Sabat la biserică, iar acasă obișnuia să citească pentru mine programul de citire a Bibliei într-un an pentru juniori, înainte ca eu să știu să citesc. Timpul a trecut, iar ca adolescent a trebuit să-mi continui studiile în alt oraș. Chiar înainte de plecare m-a îmbrăţișat, m-a sărutat și mi-a zis, „Ronald, fii întotdeauna credincios!” Ecoul acestor cuvinte simple răsună în urechile mele până în ziua de azi.

  Ellen White subliniază, „Este un Dumnezeu în cer, iar lumina şi slava de la tronul Său se revarsă asupra mamei credincioase, când aceasta încearcă să-şi educe copiii să se împotrivească influenţei răului. Nicio altă lucrare nu o poate egala pe a ei în importanţă. Ea nu trebuie, asemenea unui artist, să picteze pe pânză o formă a frumuseţii şi nici, asemenea sculptorului, să o scoată din marmură cu dalta. Ea nu trebuie, asemenea scriitorului, să materializeze un gând nobil în cuvinte cu greutate şi nici, asemenea muzicianului, să exprime un sentiment frumos printr-o melodie. Partea ei, cu ajutorul lui Dumnezeu, este aceea de a forma un suflet omenesc după asemănarea divină” (Divina vindecare, p. 377).

  William Ross Wallace (1819–1881) a afirmat că „mâna care împinge leagănul este mâna care conduce lumea”. Și mai putem adăuga că o mamă creștină iubitoare aduce cerul mai aproape de familia ei și îi conduce pe copiii ei în curţile cerești. „Când va fi ţinută judecata şi când cărţile vor fi deschise, când este pronunţat de marele Judecător «bine ai făcut» şi când coroana de slavă nemuritoare este aşezată pe fruntea biruitorului, mulţi îşi vor scoate coroanele în faţa întregului univers adunat şi, arătând către mamele lor, vor spune: «Ea m-a făcut tot ceea ce sunt prin harul lui Dumnezeu. Învăţătura şi rugăciunile ei au fost binecuvântate, spre mântuirea mea veşnică.»” (Îndrumarea copilului, p. 564)

  Mamele noastre creștine și-ar dori să vadă familiile noastre devenind entităţi sacre, „unde viaţa începe și dragoste nu se termină niciodată”. Fie ca legăturile dragostei care ne unesc în această viaţă să continue să ne unească pentru toată veșnicia.

  Mama mea - 2018. Mamele noastre creștine și-ar dori să vadă familiile noastre devenind entităţi sacre, „unde viaţa începe și dragoste nu se termină niciodată”. Fie ca legăturile dragostei care ne unesc în această viaţă să continue să ne unească pentru toată veșnicia.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...