Mama mea

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude. – Proverbele 31:28

  Multe lucruri pot fi înlocuite cu ușurinţă în viaţă, dar niciodată o mamă iubitoare și credincioasă. Astăzi ar fi fost ziua de nașterea a mamei mele dragi, Frieda Conrad Timm, care s-a născut în São Lourenço do Sul, Brazilia, pe data de 2 noiembrie 1917. Ea a decedat în 2004, dar imaginea ei va rămâne pentru totdeauna în inima mea, evocând multe sentimente nostalgice. În copilărie, ea era instructoare la Școala de Sabat la biserică, iar acasă obișnuia să citească pentru mine programul de citire a Bibliei într-un an pentru juniori, înainte ca eu să știu să citesc. Timpul a trecut, iar ca adolescent a trebuit să-mi continui studiile în alt oraș. Chiar înainte de plecare m-a îmbrăţișat, m-a sărutat și mi-a zis, „Ronald, fii întotdeauna credincios!” Ecoul acestor cuvinte simple răsună în urechile mele până în ziua de azi.

  Ellen White subliniază, „Este un Dumnezeu în cer, iar lumina şi slava de la tronul Său se revarsă asupra mamei credincioase, când aceasta încearcă să-şi educe copiii să se împotrivească influenţei răului. Nicio altă lucrare nu o poate egala pe a ei în importanţă. Ea nu trebuie, asemenea unui artist, să picteze pe pânză o formă a frumuseţii şi nici, asemenea sculptorului, să o scoată din marmură cu dalta. Ea nu trebuie, asemenea scriitorului, să materializeze un gând nobil în cuvinte cu greutate şi nici, asemenea muzicianului, să exprime un sentiment frumos printr-o melodie. Partea ei, cu ajutorul lui Dumnezeu, este aceea de a forma un suflet omenesc după asemănarea divină” (Divina vindecare, p. 377).

  William Ross Wallace (1819–1881) a afirmat că „mâna care împinge leagănul este mâna care conduce lumea”. Și mai putem adăuga că o mamă creștină iubitoare aduce cerul mai aproape de familia ei și îi conduce pe copiii ei în curţile cerești. „Când va fi ţinută judecata şi când cărţile vor fi deschise, când este pronunţat de marele Judecător «bine ai făcut» şi când coroana de slavă nemuritoare este aşezată pe fruntea biruitorului, mulţi îşi vor scoate coroanele în faţa întregului univers adunat şi, arătând către mamele lor, vor spune: «Ea m-a făcut tot ceea ce sunt prin harul lui Dumnezeu. Învăţătura şi rugăciunile ei au fost binecuvântate, spre mântuirea mea veşnică.»” (Îndrumarea copilului, p. 564)

  Mamele noastre creștine și-ar dori să vadă familiile noastre devenind entităţi sacre, „unde viaţa începe și dragoste nu se termină niciodată”. Fie ca legăturile dragostei care ne unesc în această viaţă să continue să ne unească pentru toată veșnicia.

  Mama mea - 2018. Mamele noastre creștine și-ar dori să vadă familiile noastre devenind entităţi sacre, „unde viaţa începe și dragoste nu se termină niciodată”. Fie ca legăturile dragostei care ne unesc în această viaţă să continue să ne unească pentru toată veșnicia.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...