Cea mai curată evanghelie

  Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului. În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii – Romani 8:1-2

  Evanghelia este strategia minunată a lui Dumnezeu de a condamna păcatul și a-i îndreptăţi pe păcătoși, eliberându-i de sub puterea lui Satana și strămutându-i în Împărăţia lui Hristos (Coloseni 1:13). Una dintre cele mai clare expuneri ale Evangheliei este dată de Pavel în Epistola sa către romani.

  Martin Luther a înţeles Evanghelia studiind cartea Romani. La începutul carierei sale, el a prezentat o serie de conferințe pe baza acestei epistole. Seria a început pe 3 noiembrie 1515 și a continuat până pe 7 septembrie 1516. În septembrie 1522, traducerea sa în limba germană a Noului Testament a ieșit de sub tipar cu o „Prefaţă” a Epistolei către romani (1522, revizuită în 1546). Mai mulţi oameni, inclusiv John Wesley, au înţeles Evanghelia citind acea prefaţă.

  Pentru Luther, „această epistolă este partea principală a Noului Testament și cea mai pură Evanghelie, și se merită nu doar ca fiecare creștin să o înveţe pe de rost cuvânt cu cuvânt, ci și să se îndeletnicească cu ea în fiecare zi, ca hrană zilnică pentru suflet. Nu poate fi citită prea mult și, cu cât te ocupi mai mult cu ea, cu atât devine mai preţioasă și mai gustoasă”.

  Rezumând această epistolă, Luther a punctat că ţinerea exterioară a legii nu ne schimbă inimile, care vor continua să urască legea pentru că nu pot să ţină dimensiunea ei spirituală. „Doar credinţa îndreptăţește și împlinește legea; prin meritele lui Hristos, aceasta aduce Duhul, iar Duhul face inima bucuroasă și liberă, așa cum cere legea să fie.” Harul „ne face să îndrăgim legea, iar păcatul nu mai este acolo, iar legea nu mai este împotriva noastră, ci în noi.”

  Cei care sunt în Hristos nu sunt doar parţial mântuiţi, ci complet mântuiţi. În concepţia lui Luther, „harul face atât de mult, încât suntem socotiţi pe deplin neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu. Deoarece harul Său nu este împărţit sau despărţit, precum sunt darurile, ci ne ia pe deplin în stăpânire.” Dar cel mai minunat aspect dintre toate este acela că, prin meritele lui „Hristos, mijlocitorul nostru”, harul salvator al lui Dumnezeu poate fi al nostru chiar aici și chiar acum! Putem să ne încheiem azi devoţionalul și să plecăm din locul de unde suntem ca făpturi noi în Hristos Isus!

  Cea mai curată evanghelie - 2018. Cei care sunt în Hristos nu sunt doar parţial mântuiţi, ci complet mântuiţi. În concepţia lui Luther, „harul face atât de mult, încât suntem socotiţi pe deplin neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu. Deoarece harul Său nu este împărţit sau despărţit, precum sunt darurile, ci ne ia pe deplin în stăpânire.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...