Albinuțele și memorarea Bibliei

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmi 119:11

  Oamenii care dezvoltă strategii bune de memorare își îmbunătăţesc memoria în general. Memorarea cuvintelor și a semnificaţiei acestora și rostirea acestora este crucială pentru orice comunicare umană eficientă. Așa că, începând cu anul 1925, copiii de pe teritoriul Americii au participat la Olimpiada Spelling Bee (n.tr. Concurs de ortografie) în școli, la nivel local și regional, sperând să ajungă la faza naţională Spelling Bee din Washington D.C. Cam 11 milioane de elevi participă an de an la acest proiect educaţional. Proiectul îi ajută să înveţe gramatică, să-și dezvolte vocabularul, să concureze într-un mediu încurajator, să fie interesaţi de originea și etimologia cuvintelor, să-și dezvolte o serie de abilităţi cognitive, inclusiv abilitatea de a face faţă presiunii și le dezvoltă încrederea de a vorbi în public și de a-și accepta greșelile.

  Dacă memorarea cuvintelor este atât de importantă, de ce să nu primească și memorarea Cuvântului lui Dumnezeu o atenţie similară. Între 4 şi 6 noiembrie 2009, 300 de participanţi – copii și tineri între 7 şi 18 ani – s-au adunat în Washington D.C. pentru prima Olimpiadă naţională anuală. Sponsorizată de Fundaţia Shelby Kennedy, competiţia cheamă tinerii înapoi la arta uitată a memorării Scripturii, precum și la învăţarea, vorbirea și trăirea credinţei lor creștine. Fiecare participant ajunge să aibă propria sa experienţă cu Cuvântul lui Dumnezeu!

  Nu există minte goală și e imposibil să nu te gândești la ceva. Dacă nu ne umplem mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu, alte gânduri seculare sau chiar vulgare o vor ocupa. Memorarea pasajelor din Biblie nu este doar o chestiune de dobândire de cunoștinţe, ea ne poate proteja de păcat și ne întărește viaţa spirituală. În Psalmii 119:11 citim: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”

  Când ești rugat să spui un pasaj din Biblie pe de rost, cât de multe îţi vin în minte? Deci, de ce să nu te provoci singur – și pe toţi cei apropiaţi ţie – să memorezi în fiecare zi un text biblic? Poate fi un pasaj fundamental pentru mesajul advent sau, după preferinţă, orice altceva. Nu contează pe care-l alegi, acest obicei îţi poate aduce mintea mult mai aproape de Cuvântul lui Dumnezeu și te aduce în armonie cu voia Sa pentru viaţa ta.

  Albinuțele și memorarea Bibliei - 2018. Memorarea pasajelor din Biblie nu este doar o chestiune de dobândire de cunoștinţe, ea ne poate proteja de păcat și ne întărește viaţa spirituală. În Psalmii 119:11 citim: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...