Albinuțele și memorarea Bibliei

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmi 119:11

  Oamenii care dezvoltă strategii bune de memorare își îmbunătăţesc memoria în general. Memorarea cuvintelor și a semnificaţiei acestora și rostirea acestora este crucială pentru orice comunicare umană eficientă. Așa că, începând cu anul 1925, copiii de pe teritoriul Americii au participat la Olimpiada Spelling Bee (n.tr. Concurs de ortografie) în școli, la nivel local și regional, sperând să ajungă la faza naţională Spelling Bee din Washington D.C. Cam 11 milioane de elevi participă an de an la acest proiect educaţional. Proiectul îi ajută să înveţe gramatică, să-și dezvolte vocabularul, să concureze într-un mediu încurajator, să fie interesaţi de originea și etimologia cuvintelor, să-și dezvolte o serie de abilităţi cognitive, inclusiv abilitatea de a face faţă presiunii și le dezvoltă încrederea de a vorbi în public și de a-și accepta greșelile.

  Dacă memorarea cuvintelor este atât de importantă, de ce să nu primească și memorarea Cuvântului lui Dumnezeu o atenţie similară. Între 4 şi 6 noiembrie 2009, 300 de participanţi – copii și tineri între 7 şi 18 ani – s-au adunat în Washington D.C. pentru prima Olimpiadă naţională anuală. Sponsorizată de Fundaţia Shelby Kennedy, competiţia cheamă tinerii înapoi la arta uitată a memorării Scripturii, precum și la învăţarea, vorbirea și trăirea credinţei lor creștine. Fiecare participant ajunge să aibă propria sa experienţă cu Cuvântul lui Dumnezeu!

  Nu există minte goală și e imposibil să nu te gândești la ceva. Dacă nu ne umplem mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu, alte gânduri seculare sau chiar vulgare o vor ocupa. Memorarea pasajelor din Biblie nu este doar o chestiune de dobândire de cunoștinţe, ea ne poate proteja de păcat și ne întărește viaţa spirituală. În Psalmii 119:11 citim: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”

  Când ești rugat să spui un pasaj din Biblie pe de rost, cât de multe îţi vin în minte? Deci, de ce să nu te provoci singur – și pe toţi cei apropiaţi ţie – să memorezi în fiecare zi un text biblic? Poate fi un pasaj fundamental pentru mesajul advent sau, după preferinţă, orice altceva. Nu contează pe care-l alegi, acest obicei îţi poate aduce mintea mult mai aproape de Cuvântul lui Dumnezeu și te aduce în armonie cu voia Sa pentru viaţa ta.

  Albinuțele și memorarea Bibliei - 2018. Memorarea pasajelor din Biblie nu este doar o chestiune de dobândire de cunoștinţe, ea ne poate proteja de păcat și ne întărește viaţa spirituală. În Psalmii 119:11 citim: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...