Pe pământ fermecat

  Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” – Geneza 3:4-5

  Ce faci când cuvântul lui Satana pare să fie mai logic, mai actual, mai relevant decât Cuvântul lui Dumnezeu? Sigur aceasta a fost și dilema Evei în Grădina Edenului (Geneza 2:15-17; 3:1-6) și continuă să fie și problema multora din ziua de astăzi care permit raţiunii umane să aibă ultimul cuvânt.

  Moses Hull (1836–1907) a acceptat mesajul advent în iulie 1857 și a fost hirotonit pentru lucrarea Evangheliei în anul următor. A devenit un predicator elocvent, un bun scriitor, un apologetic îndemânatic în dezbaterile publice, în special cu spiritiștii. Dar James și Ellen White l-au avertizat cu privire la spiritul lui combativ și pericolul de a se expune astfel influenţei lui Satana. Aparent, totul era sub control, blamându-i pe spiritiști în Review and Herald, 25 martie 1862, ca fiind „cea mai rea formă de infidelitate”. Totuși, în octombrie 1862, el a avut o dezbatere în Paw Paw, Michigan cu un spiritist care se numea W.F. Jamieson, iar de atunci încolo viaţa lui nu a mai fost la fel.

  Pe 5 noiembrie 1862, Ellen White a primit o viziune care arăta starea periculoasă în care se afla Moses Hull. Ea l-a avertizat: „Tu ai discutat cu Satana, ai negociat cu el, ai zăbovit pe terenul interzis”, dar el era pe deplin „adormit în faţa pericolului”. Ea a adăugat: „El mi-a fost prezentat ca stând pe marginea unei prăpăstii îngrozitoare, gata să se arunce. Dacă se va arunca, va fi decisiv; soarta lui veşnică va fi hotărâtă. Lucrarea şi deciziile lui sunt pentru veşnicie (Mărturii pentru biserică, vol. 1, pp. 426–432).

  Spre bucuria multora, Hull s-a întors în biserică și s-a realăturat misiunii, dar reconsacrarea lui nu a ţinut mult. Pe 20 septembrie 1863 a predicat în Manchester, New Hampshire, ultima lui predică în calitate de pastor adventist, devenind apoi un vorbitor și scriitor spiritist influent. A rămas așa până la moartea sa, în 1907. El s-a aruncat și Satana a triumfat!

  Terenul fermecat al lui Satana este prea atractiv, iar argumentele lui, prea convingătoare. Stai departe de ele! Alejandro Bullón a avut dreptate când a spus: „Dumnezeu nu ne cere să-L apărăm aproape de pomul cunoștinţei binelui și răului, ci departe de el.” Nu uitaţi niciodată sfatul acesta.

  Pe pământ fermecat - 2018. Terenul fermecat al lui Satana este prea atractiv, iar argumentele lui, prea convingătoare. Stai departe de ele! Alejandro Bullón a avut dreptate când a spus: „Dumnezeu nu ne cere să-L apărăm aproape de pomul cunoștinţei binelui și răului, ci departe de el.” Nu uitaţi niciodată sfatul acesta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...