Pe pământ fermecat

  Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” – Geneza 3:4-5

  Ce faci când cuvântul lui Satana pare să fie mai logic, mai actual, mai relevant decât Cuvântul lui Dumnezeu? Sigur aceasta a fost și dilema Evei în Grădina Edenului (Geneza 2:15-17; 3:1-6) și continuă să fie și problema multora din ziua de astăzi care permit raţiunii umane să aibă ultimul cuvânt.

  Moses Hull (1836–1907) a acceptat mesajul advent în iulie 1857 și a fost hirotonit pentru lucrarea Evangheliei în anul următor. A devenit un predicator elocvent, un bun scriitor, un apologetic îndemânatic în dezbaterile publice, în special cu spiritiștii. Dar James și Ellen White l-au avertizat cu privire la spiritul lui combativ și pericolul de a se expune astfel influenţei lui Satana. Aparent, totul era sub control, blamându-i pe spiritiști în Review and Herald, 25 martie 1862, ca fiind „cea mai rea formă de infidelitate”. Totuși, în octombrie 1862, el a avut o dezbatere în Paw Paw, Michigan cu un spiritist care se numea W.F. Jamieson, iar de atunci încolo viaţa lui nu a mai fost la fel.

  Pe 5 noiembrie 1862, Ellen White a primit o viziune care arăta starea periculoasă în care se afla Moses Hull. Ea l-a avertizat: „Tu ai discutat cu Satana, ai negociat cu el, ai zăbovit pe terenul interzis”, dar el era pe deplin „adormit în faţa pericolului”. Ea a adăugat: „El mi-a fost prezentat ca stând pe marginea unei prăpăstii îngrozitoare, gata să se arunce. Dacă se va arunca, va fi decisiv; soarta lui veşnică va fi hotărâtă. Lucrarea şi deciziile lui sunt pentru veşnicie (Mărturii pentru biserică, vol. 1, pp. 426–432).

  Spre bucuria multora, Hull s-a întors în biserică și s-a realăturat misiunii, dar reconsacrarea lui nu a ţinut mult. Pe 20 septembrie 1863 a predicat în Manchester, New Hampshire, ultima lui predică în calitate de pastor adventist, devenind apoi un vorbitor și scriitor spiritist influent. A rămas așa până la moartea sa, în 1907. El s-a aruncat și Satana a triumfat!

  Terenul fermecat al lui Satana este prea atractiv, iar argumentele lui, prea convingătoare. Stai departe de ele! Alejandro Bullón a avut dreptate când a spus: „Dumnezeu nu ne cere să-L apărăm aproape de pomul cunoștinţei binelui și răului, ci departe de el.” Nu uitaţi niciodată sfatul acesta.

  Pe pământ fermecat - 2018. Terenul fermecat al lui Satana este prea atractiv, iar argumentele lui, prea convingătoare. Stai departe de ele! Alejandro Bullón a avut dreptate când a spus: „Dumnezeu nu ne cere să-L apărăm aproape de pomul cunoștinţei binelui și răului, ci departe de el.” Nu uitaţi niciodată sfatul acesta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...