Biserici misionare

  Tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

  Cum revitalizezi o biserică din care a dispărut „dragostea dintâi” (Apocalipsa 2:4)? O asemenea biserică are nevoie să fie reînsufleţită printr-o relaţie cu Hristos, să fie reformată potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu și să fie transformată într-o școală misionară care să instruiască pe toţi membrii. Ellen White spunea: „Fiecare biserică ar trebui să fie o şcoală de pregătire a lucrătorilor creştini. Membrii ei ar trebui să fie învăţaţi cum să le citească altora din Biblie, cum să conducă şi să predea la Şcoala de Sabat, cum să-i ajute cel mai bine pe cei săraci şi să îngrijească de cei bolnavi, cum să lucreze pentru cei neconvertiţi”( Divina vindecare, p. 149).

  Nicio altă strategie misionară adventistă nu a fost atât de eficientă în a transforma comunităţile locale în agenţii misionare precum așa-numitele societăţi misionare și de tratate. Pe 6 noiembrie 1870, prima dintre aceste societăţi a fost organizată de Stephen N. Haskell pentru recent formata Conferinţă New England. Scopul ei triplu era acela de a vizita oamenii, de a răspândi cărţi și tratate și de a face abonamente la publicaţiile periodice adventiste. Orice adventist autentic putea să se alăture societăţii plătind o taxă de un dolar. Fiecare membru trebuia să ţină o evidenţă cu lucrarea lui sau a ei și să o raporteze la întâlnirea trimestrială a societăţii. În 1873, Conferinţa Generală l-a rugat pe Haskell să călătorească în toate conferinţele și să promoveze lucrarea misionară și cu tratate. Iar în 1874 a fost înfiinţată Societatea internaţională misionară cu tratate.

  Astăzi, lumea noastră este mult mai sofisticată și mai provocatoare. Multe metode bune folosite în trecut pentru a ajunge la oameni s-ar putea să nu mai funcţioneze în prezent la fel de bine ca în trecut și poate va fi nevoie să fie actualizate sau înlocuite. Dar poţi să-ţi imaginezi biserica ta locală devenind o „școală de pregătire a lucrătorilor creștini” eficientă? Adu-ţi aminte că „biserica trebuie să fie o biserică lucrătoare dacă vrea să fie o biserică vie” (Christian Service, p. 83)

  Oricât de important pare să te întrebi retoric ce ar trebui să facă biserica, e cu mult mai eficient să îți pui și să ţii seama de cruciala întrebare: Ce fac eu pentru a revitaliza biserica mea locală? Te rog, permite-I lui Dumnezeu să-ţi folosească aptitudinile și îndemânările pentru a transforma biserica ta locală într-o agenţie misionară puternică!

  Biserici misionare - 2018. Oricât de important pare să te întrebi retoric ce ar trebui să facă biserica, e cu mult mai eficient să îți pui și să ţii seama de cruciala întrebare: Ce fac eu pentru a revitaliza biserica mea locală? Te rog, permite-I lui Dumnezeu să-ţi folosească aptitudinile și îndemânările pentru a transforma biserica ta locală într-o agenţie misionară puternică!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...