Biserici misionare

  Tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

  Cum revitalizezi o biserică din care a dispărut „dragostea dintâi” (Apocalipsa 2:4)? O asemenea biserică are nevoie să fie reînsufleţită printr-o relaţie cu Hristos, să fie reformată potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu și să fie transformată într-o școală misionară care să instruiască pe toţi membrii. Ellen White spunea: „Fiecare biserică ar trebui să fie o şcoală de pregătire a lucrătorilor creştini. Membrii ei ar trebui să fie învăţaţi cum să le citească altora din Biblie, cum să conducă şi să predea la Şcoala de Sabat, cum să-i ajute cel mai bine pe cei săraci şi să îngrijească de cei bolnavi, cum să lucreze pentru cei neconvertiţi”( Divina vindecare, p. 149).

  Nicio altă strategie misionară adventistă nu a fost atât de eficientă în a transforma comunităţile locale în agenţii misionare precum așa-numitele societăţi misionare și de tratate. Pe 6 noiembrie 1870, prima dintre aceste societăţi a fost organizată de Stephen N. Haskell pentru recent formata Conferinţă New England. Scopul ei triplu era acela de a vizita oamenii, de a răspândi cărţi și tratate și de a face abonamente la publicaţiile periodice adventiste. Orice adventist autentic putea să se alăture societăţii plătind o taxă de un dolar. Fiecare membru trebuia să ţină o evidenţă cu lucrarea lui sau a ei și să o raporteze la întâlnirea trimestrială a societăţii. În 1873, Conferinţa Generală l-a rugat pe Haskell să călătorească în toate conferinţele și să promoveze lucrarea misionară și cu tratate. Iar în 1874 a fost înfiinţată Societatea internaţională misionară cu tratate.

  Astăzi, lumea noastră este mult mai sofisticată și mai provocatoare. Multe metode bune folosite în trecut pentru a ajunge la oameni s-ar putea să nu mai funcţioneze în prezent la fel de bine ca în trecut și poate va fi nevoie să fie actualizate sau înlocuite. Dar poţi să-ţi imaginezi biserica ta locală devenind o „școală de pregătire a lucrătorilor creștini” eficientă? Adu-ţi aminte că „biserica trebuie să fie o biserică lucrătoare dacă vrea să fie o biserică vie” (Christian Service, p. 83)

  Oricât de important pare să te întrebi retoric ce ar trebui să facă biserica, e cu mult mai eficient să îți pui și să ţii seama de cruciala întrebare: Ce fac eu pentru a revitaliza biserica mea locală? Te rog, permite-I lui Dumnezeu să-ţi folosească aptitudinile și îndemânările pentru a transforma biserica ta locală într-o agenţie misionară puternică!

  Biserici misionare - 2018. Oricât de important pare să te întrebi retoric ce ar trebui să facă biserica, e cu mult mai eficient să îți pui și să ţii seama de cruciala întrebare: Ce fac eu pentru a revitaliza biserica mea locală? Te rog, permite-I lui Dumnezeu să-ţi folosească aptitudinile și îndemânările pentru a transforma biserica ta locală într-o agenţie misionară puternică!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...