Relativitate absolută

  Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez. – Efeseni 4:4-5

  Multă lume pretinde, la fel ca Albert Einstein, că totul este relativ. Dar nu există nicio dovadă cum că el ar fi sugerat o așa noţiune generică a realităţii. Pentru filozoful francez Auguste Compte, „totul este relativ și doar acest lucru este absolut”. Revoluţionarul și teoreticianul marxist Leon Trotsky a sugerat: „Totul este relativ în această lume, unde doar schimbarea dăinuie.” Dar noi am putea să ne îndoim de cât de absolută este noţiunea „totul este relativ”? După cum a declarat însuși Albert Einstein: „Filozofii se joacă cu cuvântul, precum se joacă un copil cu o păpușă. Nu înseamnă că totul este relativ.”

  Pe 7 noiembrie 1919, principalul ziar britanic The Times a publicat în presă articolul „Revoluţie în știinţă – o nouă teorie a Universului – Ideea lui Newton, înfrântă.” Dar ce a avut Einstein în minte când a propus teoria restrânsă a relativităţii (1905) și pe cea generalizată (1916)? În doar câteva cuvinte putem spune că teoria restrânsă se baza pe postulatul că viteza luminii este constantă pentru toţi observatorii și că observatorii care se mișcă cu viteze diferite ar trebui să fie supuși aceleiași legi fizice. Teoria generalizată sugera că masa face ca spaţiul să se curbeze. Astfel, lumina de la o altă stea ar trebui să fie curbată de gravitatea soarelui. În orice caz, acestea sunt teorii fundamentale ale fizicii și nu ar trebui niciodată folosite pentru a submina valoarea absolută a religiei.

  Într-o lume cu atâţia dumnezei și cu atâtea exprimări conflictuale ale adevărului, religia a devenit subiectivă și în mare o chestiune de gust personal. Există o tendinţă generalizată de a considera ca fiind adevăr absolut ceea ce îi place cuiva și ca adevăr relativ ceea ce îi displace. Dar în Efeseni 4:4-85 citim: „Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.” Asta indică faptul că, în loc să ne deschidem mintea la o varietate în continuă creștere de teorii și ideologii umane, ar trebui într-adevăr să ne concentrăm mintea noastră difuză către „un singur Domn, o singură credinţă”.

  Adu-ţi aminte, Dumnezeu este Dumnezeu și El știe ce este cel mai bine pentru noi. El ne-a dat Cuvântul Său nu pentru a ne îndoi de el, ci pentru a-l asculta.

  Relativitate absolută - 2018. În loc să ne deschidem mintea la o varietate în continuă creștere de teorii și ideologii umane, ar trebui într-adevăr să ne concentrăm mintea noastră difuză către „un singur Domn, o singură credinţă”. Adu-ţi aminte, Dumnezeu este Dumnezeu și El știe ce este cel mai bine pentru noi. El ne-a dat Cuvântul Său nu pentru a ne îndoi de el, ci pentru a-l asculta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...