Relativitate absolută

  Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez. – Efeseni 4:4-5

  Multă lume pretinde, la fel ca Albert Einstein, că totul este relativ. Dar nu există nicio dovadă cum că el ar fi sugerat o așa noţiune generică a realităţii. Pentru filozoful francez Auguste Compte, „totul este relativ și doar acest lucru este absolut”. Revoluţionarul și teoreticianul marxist Leon Trotsky a sugerat: „Totul este relativ în această lume, unde doar schimbarea dăinuie.” Dar noi am putea să ne îndoim de cât de absolută este noţiunea „totul este relativ”? După cum a declarat însuși Albert Einstein: „Filozofii se joacă cu cuvântul, precum se joacă un copil cu o păpușă. Nu înseamnă că totul este relativ.”

  Pe 7 noiembrie 1919, principalul ziar britanic The Times a publicat în presă articolul „Revoluţie în știinţă – o nouă teorie a Universului – Ideea lui Newton, înfrântă.” Dar ce a avut Einstein în minte când a propus teoria restrânsă a relativităţii (1905) și pe cea generalizată (1916)? În doar câteva cuvinte putem spune că teoria restrânsă se baza pe postulatul că viteza luminii este constantă pentru toţi observatorii și că observatorii care se mișcă cu viteze diferite ar trebui să fie supuși aceleiași legi fizice. Teoria generalizată sugera că masa face ca spaţiul să se curbeze. Astfel, lumina de la o altă stea ar trebui să fie curbată de gravitatea soarelui. În orice caz, acestea sunt teorii fundamentale ale fizicii și nu ar trebui niciodată folosite pentru a submina valoarea absolută a religiei.

  Într-o lume cu atâţia dumnezei și cu atâtea exprimări conflictuale ale adevărului, religia a devenit subiectivă și în mare o chestiune de gust personal. Există o tendinţă generalizată de a considera ca fiind adevăr absolut ceea ce îi place cuiva și ca adevăr relativ ceea ce îi displace. Dar în Efeseni 4:4-85 citim: „Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.” Asta indică faptul că, în loc să ne deschidem mintea la o varietate în continuă creștere de teorii și ideologii umane, ar trebui într-adevăr să ne concentrăm mintea noastră difuză către „un singur Domn, o singură credinţă”.

  Adu-ţi aminte, Dumnezeu este Dumnezeu și El știe ce este cel mai bine pentru noi. El ne-a dat Cuvântul Său nu pentru a ne îndoi de el, ci pentru a-l asculta.

  Relativitate absolută - 2018. În loc să ne deschidem mintea la o varietate în continuă creștere de teorii și ideologii umane, ar trebui într-adevăr să ne concentrăm mintea noastră difuză către „un singur Domn, o singură credinţă”. Adu-ţi aminte, Dumnezeu este Dumnezeu și El știe ce este cel mai bine pentru noi. El ne-a dat Cuvântul Său nu pentru a ne îndoi de el, ci pentru a-l asculta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...