Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti. – Psalmii 139:1
Ţi-ai făcut vreodată vreo radiografie care a dezvăluit anomalii nedescoperite la controalele de rutină? Sau ai trecut printr-un dispozitiv de scanare care a detectat că purtai obiecte interzise de care nu-ţi mai aduceai aminte?
Wilhelm Conrad Röntgen (1845–1923) a fost un inginer mecanic și un fizician german. Pe 8 noiembrie 1895, în timp ce studia fenomenul care însoţea trecerea unui curent electric printr-un gaz cu o presiune extrem de scăzută, a descoperit un nou fel de raze. Aceste raze au devenit cunoscute ca „razele Röntgen”, dar el le-a numit „raze X”, ca un fel de radiaţie necunoscută. El a fost primul câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică, acordat în 1901.
Radiografiile cu raze X sau alte feluri de examinare ne amintesc că Dumnezeu cunoaște adâncul vieţilor noastre. Ellen White spune: „Păcatul poate fi ascuns, negat, acoperit de tată, de mamă, de soţie, de copii și de prieteni; nimeni altul în afară de făptașul vinovat n-ar putea să aibă nici cea mai slabă bănuială cu privire la păcat; dar el este descoperit în faţa inteligenţelor cerului. Întunericul nopţii celei mai întunecate, tăinu-irea cea mai meșteșugită nu sunt în stare să acopere nici măcar un gând de cunoașterea Celui Veșnic. […]
Cât de solemn este gândul acesta! Zi după zi, trecând în veșnicie, duce cu ea povara rapoartelor pentru cărţile din ceruri. Cuvintele odată rostite și faptele odată făcute nu mai pot fi retrase. Îngerii au înregistrat atât binele, cât și răul. Cuceritorul cel mai puternic de pe pământ nu poate chema înapoi nici măcar raportul unei singure zile. […]
Așa după cum trăsăturile feţei sunt reproduse cu o exactitate fără greș pe planșeta lăcuită a artistului, tot astfel caracterul este reprodus cu credincioșie în cărţile de sus. Și totuși cât de puţin interes se manifestă cu privire la raportul care trebuie să fie supus privirii fiinţelor cerești. Dacă s-ar putea da la o parte vălul care desparte lumea vizibilă de cea invizibilă, iar fiii oamenilor l-ar vedea pe îngerul raportor înregistrând orice cuvânt și faptă cu care vor trebui să se întâlnească la judecată, câte cuvinte care se rostesc zilnic ar rămâne nerostite și câte fapte ar rămâne nefăcute! (Tragedia veacurilor, pp. 486–487)
Cum îţi evaluezi viaţa ta privată? Faptul că Dumnezeu ne cunoaște cu o precizie absolută ar trebui să îi îngrijoreze pe cei cu o agendă ascunsă și să fie o eliberare pentru cei ce sunt în Hristos.