Precizie absolută

  Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti. – Psalmii 139:1

  Ţi-ai făcut vreodată vreo radiografie care a dezvăluit anomalii nedescoperite la controalele de rutină? Sau ai trecut printr-un dispozitiv de scanare care a detectat că purtai obiecte interzise de care nu-ţi mai aduceai aminte?

  Wilhelm Conrad Röntgen (1845–1923) a fost un inginer mecanic și un fizician german. Pe 8 noiembrie 1895, în timp ce studia fenomenul care însoţea trecerea unui curent electric printr-un gaz cu o presiune extrem de scăzută, a descoperit un nou fel de raze. Aceste raze au devenit cunoscute ca „razele Röntgen”, dar el le-a numit „raze X”, ca un fel de radiaţie necunoscută. El a fost primul câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică, acordat în 1901.

  Radiografiile cu raze X sau alte feluri de examinare ne amintesc că Dumnezeu cunoaște adâncul vieţilor noastre. Ellen White spune: „Păcatul poate fi ascuns, negat, acoperit de tată, de mamă, de soţie, de copii și de prieteni; nimeni altul în afară de făptașul vinovat n-ar putea să aibă nici cea mai slabă bănuială cu privire la păcat; dar el este descoperit în faţa inteligenţelor cerului. Întunericul nopţii celei mai întunecate, tăinu-irea cea mai meșteșugită nu sunt în stare să acopere nici măcar un gând de cunoașterea Celui Veșnic. […]

  Cât de solemn este gândul acesta! Zi după zi, trecând în veșnicie, duce cu ea povara rapoartelor pentru cărţile din ceruri. Cuvintele odată rostite și faptele odată făcute nu mai pot fi retrase. Îngerii au înregistrat atât binele, cât și răul. Cuceritorul cel mai puternic de pe pământ nu poate chema înapoi nici măcar raportul unei singure zile. […]

  Așa după cum trăsăturile feţei sunt reproduse cu o exactitate fără greș pe planșeta lăcuită a artistului, tot astfel caracterul este reprodus cu credincioșie în cărţile de sus. Și totuși cât de puţin interes se manifestă cu privire la raportul care trebuie să fie supus privirii fiinţelor cerești. Dacă s-ar putea da la o parte vălul care desparte lumea vizibilă de cea invizibilă, iar fiii oamenilor l-ar vedea pe îngerul raportor înregistrând orice cuvânt și faptă cu care vor trebui să se întâlnească la judecată, câte cuvinte care se rostesc zilnic ar rămâne nerostite și câte fapte ar rămâne nefăcute! (Tragedia veacurilor, pp. 486–487)

  Cum îţi evaluezi viaţa ta privată? Faptul că Dumnezeu ne cunoaște cu o precizie absolută ar trebui să îi îngrijoreze pe cei cu o agendă ascunsă și să fie o eliberare pentru cei ce sunt în Hristos.

  Precizie absolută - 2018. Cum îţi evaluezi viaţa ta privată? Faptul că Dumnezeu ne cunoaște cu o precizie absolută ar trebui să îi îngrijoreze pe cei cu o agendă ascunsă și să fie o eliberare pentru cei ce sunt în Hristos.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...