Lucruri mari pentru Dumnezeu

  Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitorile locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. – Isaia 54:2-3

  Marii predicatori și misionari creștini care au influenţat lumea au fost bărbaţi și femei pe deplin dedicaţi lui Dumnezeu și necondiţionat consacraţi misiunii Sale. Ei erau mânaţi de o pasiune de nestăpânit pentru suflete, precum William Carey (1761–1834), „părintele misiunii moderne”.

  Făcându-şi meseria de cizmar în Hackleton, în partea de sud a Angliei, Carey a făcut o hartă a lumii și a agăţat-o în faţa mesei sale de lucru. Acea hartă l-a făcut conștient de misiunea mondială. Într-o marţi, pe 31 mai 1792, Carey a ţinut o predică la Nottingham, bazată pe Isaia 54:2-3, în care a spus în mod repetat: „Așteptaţi lucruri mari de la Dumnezeu, încercaţi lucruri mari pentru Dumnezeu.” Dar congregaţia nu a răspuns așa cum se aștepta. Cu agonie în suflet, Carey s-a întors către un prieten și a zis: „Nu o să facem nimic? Ah, hai să facem ceva ca răspuns la apelul lui Dumnezeu.”

  Carey a fost convins că Dumnezeu îl chema să fie misionar în India. Când a prezentat unui grup de pastori datoria tuturor creștinilor de a împărţi Evanghelia în toată lumea, unul dintre ei se presupune că a spus: „Tinere, așază-te! Când va dori Dumnezeu să convertească păgânii, o va face fără ajutorul meu sau al tău.” Acasă, soţia lui Carey nu era dornică să meargă în câmpul misionar, dar în cele din urmă a acceptat provocarea. Pe 11 noiembrie 1792 au ajuns în Calcutta, India. Carey și echipa lui au tradus Biblia în bengaleză, sanscrită și alte limbi și dialecte importante.

  Pentru Carey, „Marea trimitere nu e opţiune care poate fi luată în considerare, ea e o poruncă care trebuie ascultată”. Tot el a mai spus că „pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu, avem nevoie de o Biblie deschisă și de o hartă deschisă. Într-adevăr, elementele divine și cele umane trebuie să lucreze împreună în deplină armonie. Ellen White afirmă: „Când puterea divină este combinată cu efortul uman, lucrarea se va răspândi ca focul în miriște” (Solii alese, vol. 1, p. 118). În ce măsură ești tu doritor să devii un William Carey al zilelor noastre, predându-ţi viaţa lui Dumnezeu și permiţându-I să te folosească în misiunea Sa?

  Lucruri mari pentru Dumnezeu - 2018. Ellen White afirmă: „Când puterea divină este combinată cu efortul uman, lucrarea se va răspândi ca focul în miriște”. În ce măsură ești tu doritor să devii un William Carey al zilelor noastre, predându-ţi viaţa lui Dumnezeu și permiţându-I să te folosească în misiunea Sa?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...