Lucruri mari pentru Dumnezeu

  Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitorile locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. – Isaia 54:2-3

  Marii predicatori și misionari creștini care au influenţat lumea au fost bărbaţi și femei pe deplin dedicaţi lui Dumnezeu și necondiţionat consacraţi misiunii Sale. Ei erau mânaţi de o pasiune de nestăpânit pentru suflete, precum William Carey (1761–1834), „părintele misiunii moderne”.

  Făcându-şi meseria de cizmar în Hackleton, în partea de sud a Angliei, Carey a făcut o hartă a lumii și a agăţat-o în faţa mesei sale de lucru. Acea hartă l-a făcut conștient de misiunea mondială. Într-o marţi, pe 31 mai 1792, Carey a ţinut o predică la Nottingham, bazată pe Isaia 54:2-3, în care a spus în mod repetat: „Așteptaţi lucruri mari de la Dumnezeu, încercaţi lucruri mari pentru Dumnezeu.” Dar congregaţia nu a răspuns așa cum se aștepta. Cu agonie în suflet, Carey s-a întors către un prieten și a zis: „Nu o să facem nimic? Ah, hai să facem ceva ca răspuns la apelul lui Dumnezeu.”

  Carey a fost convins că Dumnezeu îl chema să fie misionar în India. Când a prezentat unui grup de pastori datoria tuturor creștinilor de a împărţi Evanghelia în toată lumea, unul dintre ei se presupune că a spus: „Tinere, așază-te! Când va dori Dumnezeu să convertească păgânii, o va face fără ajutorul meu sau al tău.” Acasă, soţia lui Carey nu era dornică să meargă în câmpul misionar, dar în cele din urmă a acceptat provocarea. Pe 11 noiembrie 1792 au ajuns în Calcutta, India. Carey și echipa lui au tradus Biblia în bengaleză, sanscrită și alte limbi și dialecte importante.

  Pentru Carey, „Marea trimitere nu e opţiune care poate fi luată în considerare, ea e o poruncă care trebuie ascultată”. Tot el a mai spus că „pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu, avem nevoie de o Biblie deschisă și de o hartă deschisă. Într-adevăr, elementele divine și cele umane trebuie să lucreze împreună în deplină armonie. Ellen White afirmă: „Când puterea divină este combinată cu efortul uman, lucrarea se va răspândi ca focul în miriște” (Solii alese, vol. 1, p. 118). În ce măsură ești tu doritor să devii un William Carey al zilelor noastre, predându-ţi viaţa lui Dumnezeu și permiţându-I să te folosească în misiunea Sa?

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...