Lucruri mari pentru Dumnezeu

  Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitorile locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. – Isaia 54:2-3

  Marii predicatori și misionari creștini care au influenţat lumea au fost bărbaţi și femei pe deplin dedicaţi lui Dumnezeu și necondiţionat consacraţi misiunii Sale. Ei erau mânaţi de o pasiune de nestăpânit pentru suflete, precum William Carey (1761–1834), „părintele misiunii moderne”.

  Făcându-şi meseria de cizmar în Hackleton, în partea de sud a Angliei, Carey a făcut o hartă a lumii și a agăţat-o în faţa mesei sale de lucru. Acea hartă l-a făcut conștient de misiunea mondială. Într-o marţi, pe 31 mai 1792, Carey a ţinut o predică la Nottingham, bazată pe Isaia 54:2-3, în care a spus în mod repetat: „Așteptaţi lucruri mari de la Dumnezeu, încercaţi lucruri mari pentru Dumnezeu.” Dar congregaţia nu a răspuns așa cum se aștepta. Cu agonie în suflet, Carey s-a întors către un prieten și a zis: „Nu o să facem nimic? Ah, hai să facem ceva ca răspuns la apelul lui Dumnezeu.”

  Carey a fost convins că Dumnezeu îl chema să fie misionar în India. Când a prezentat unui grup de pastori datoria tuturor creștinilor de a împărţi Evanghelia în toată lumea, unul dintre ei se presupune că a spus: „Tinere, așază-te! Când va dori Dumnezeu să convertească păgânii, o va face fără ajutorul meu sau al tău.” Acasă, soţia lui Carey nu era dornică să meargă în câmpul misionar, dar în cele din urmă a acceptat provocarea. Pe 11 noiembrie 1792 au ajuns în Calcutta, India. Carey și echipa lui au tradus Biblia în bengaleză, sanscrită și alte limbi și dialecte importante.

  Pentru Carey, „Marea trimitere nu e opţiune care poate fi luată în considerare, ea e o poruncă care trebuie ascultată”. Tot el a mai spus că „pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu, avem nevoie de o Biblie deschisă și de o hartă deschisă. Într-adevăr, elementele divine și cele umane trebuie să lucreze împreună în deplină armonie. Ellen White afirmă: „Când puterea divină este combinată cu efortul uman, lucrarea se va răspândi ca focul în miriște” (Solii alese, vol. 1, p. 118). În ce măsură ești tu doritor să devii un William Carey al zilelor noastre, predându-ţi viaţa lui Dumnezeu și permiţându-I să te folosească în misiunea Sa?

  Lucruri mari pentru Dumnezeu - 2018. Ellen White afirmă: „Când puterea divină este combinată cu efortul uman, lucrarea se va răspândi ca focul în miriște”. În ce măsură ești tu doritor să devii un William Carey al zilelor noastre, predându-ţi viaţa lui Dumnezeu și permiţându-I să te folosească în misiunea Sa?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...