Căderea stelelor

Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. – Matei 24:29

Poate că niciun alt fenomen ceresc nu a atras mai multă frământare și frică precum faimoasa furtună de meteoriţi Leonid din 13 noiembrie 1833. Văzut în toată America de Nord, acest fenomen a fost cauzat de trecerea Pământului prin traiectoria orbitală a cometei Tempel-Tuttle. Mici ploi de meteoriţi pot fi observate în fiecare an în noiembrie, dar furtuni de meteoriţi mai intense se petrec de obicei la fiecare 33 de ani. Dar niciuna din cele înregistrate până acum nu a întrecut-o în intensitate și însemnătate pe cea din 1833, care se spune că a produs mai mult de 100 000 de meteoriţi pe oră.

Friedrick Douglass a afirmat: „Am fost martor la acel splendid spectacol și a fost copleșitor. Cerul părea umplut cu mesageri luminoși care coborau din cer. Era către revărsatul zorilor când am văzut această scenă sublimă. Nu mi-a fost străină presupunerea, în acel moment, că s-ar putea să fie vestitorii venirii Fiului omului; iar în starea mea sufletească de atunci eram pregătit să-l recunosc ca prietenul și eliberatorul meu. Am citit că «stelele vor cădea din cer», și ele cădeau acum.”

Cu doi ani înainte, pe coasta Statelor Unite, William Miller începea să predice despre venirea lui Hristos și despre sfârșitul lumii în jurul anului 1843. Furtuna de meteoriţi din 1833 a apărut pe neașteptate, luminând pe timpul nopţii întreg cerul în exact aceeaşi regiune, convingându-i pe mulţi că ziua judecăţii era aproape. Deși Hristos nu S-a întors așa de repede precum credea Miller, furtuna de meteoriţi din 1833 rămâne ca un punct de referinţă în interpretarea profetică. (Apocalipsa 6:13).

Unii oameni pun sub semnul întrebării semnificaţia profetică a „semnelor” care au o cauză naturală și o explicaţie știinţifică. Dintr-o perspectivă umană, marele cutremur de la Lisabona din 1755 a fost doar o altă cutremurare și vibrare a crustei Pământului din cauza mișcării plăcilor tectonice. În acelaşi fel, furtuna de meteoriţi din 1833 a fost pur şi simplu cauzată de trecerea Pământului prin traiectoria cometei Tempel-Tuttle. Dar din perspectivă biblică, evenimentele naturale pot fi folosite de Dumnezeu pentru a trezi oamenii și ca vestitori ai intervenţiei Sale în istoria umană. Indiferent de cauzele lor, să-i dăm voie Bibliei să interpreteze însemnătatea acelor semne.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video