Căderea stelelor

  Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. – Matei 24:29

  Poate că niciun alt fenomen ceresc nu a atras mai multă frământare și frică precum faimoasa furtună de meteoriţi Leonid din 13 noiembrie 1833. Văzut în toată America de Nord, acest fenomen a fost cauzat de trecerea Pământului prin traiectoria orbitală a cometei Tempel-Tuttle. Mici ploi de meteoriţi pot fi observate în fiecare an în noiembrie, dar furtuni de meteoriţi mai intense se petrec de obicei la fiecare 33 de ani. Dar niciuna din cele înregistrate până acum nu a întrecut-o în intensitate și însemnătate pe cea din 1833, care se spune că a produs mai mult de 100 000 de meteoriţi pe oră.

  Friedrick Douglass a afirmat: „Am fost martor la acel splendid spectacol și a fost copleșitor. Cerul părea umplut cu mesageri luminoși care coborau din cer. Era către revărsatul zorilor când am văzut această scenă sublimă. Nu mi-a fost străină presupunerea, în acel moment, că s-ar putea să fie vestitorii venirii Fiului omului; iar în starea mea sufletească de atunci eram pregătit să-l recunosc ca prietenul și eliberatorul meu. Am citit că «stelele vor cădea din cer», și ele cădeau acum.”

  Cu doi ani înainte, pe coasta Statelor Unite, William Miller începea să predice despre venirea lui Hristos și despre sfârșitul lumii în jurul anului 1843. Furtuna de meteoriţi din 1833 a apărut pe neașteptate, luminând pe timpul nopţii întreg cerul în exact aceeaşi regiune, convingându-i pe mulţi că ziua judecăţii era aproape. Deși Hristos nu S-a întors așa de repede precum credea Miller, furtuna de meteoriţi din 1833 rămâne ca un punct de referinţă în interpretarea profetică. (Apocalipsa 6:13).

  Unii oameni pun sub semnul întrebării semnificaţia profetică a „semnelor” care au o cauză naturală și o explicaţie știinţifică. Dintr-o perspectivă umană, marele cutremur de la Lisabona din 1755 a fost doar o altă cutremurare și vibrare a crustei Pământului din cauza mișcării plăcilor tectonice. În acelaşi fel, furtuna de meteoriţi din 1833 a fost pur şi simplu cauzată de trecerea Pământului prin traiectoria cometei Tempel-Tuttle. Dar din perspectivă biblică, evenimentele naturale pot fi folosite de Dumnezeu pentru a trezi oamenii și ca vestitori ai intervenţiei Sale în istoria umană. Indiferent de cauzele lor, să-i dăm voie Bibliei să interpreteze însemnătatea acelor semne.

  Căderea stelelor - 2018. Din perspectivă biblică, evenimentele naturale pot fi folosite de Dumnezeu pentru a trezi oamenii și ca vestitori ai intervenţiei Sale în istoria umană. Indiferent de cauzele lor, să-i dăm voie Bibliei să interpreteze însemnătatea acelor semne.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...