Căderea stelelor

  Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. – Matei 24:29

  Poate că niciun alt fenomen ceresc nu a atras mai multă frământare și frică precum faimoasa furtună de meteoriţi Leonid din 13 noiembrie 1833. Văzut în toată America de Nord, acest fenomen a fost cauzat de trecerea Pământului prin traiectoria orbitală a cometei Tempel-Tuttle. Mici ploi de meteoriţi pot fi observate în fiecare an în noiembrie, dar furtuni de meteoriţi mai intense se petrec de obicei la fiecare 33 de ani. Dar niciuna din cele înregistrate până acum nu a întrecut-o în intensitate și însemnătate pe cea din 1833, care se spune că a produs mai mult de 100 000 de meteoriţi pe oră.

  Friedrick Douglass a afirmat: „Am fost martor la acel splendid spectacol și a fost copleșitor. Cerul părea umplut cu mesageri luminoși care coborau din cer. Era către revărsatul zorilor când am văzut această scenă sublimă. Nu mi-a fost străină presupunerea, în acel moment, că s-ar putea să fie vestitorii venirii Fiului omului; iar în starea mea sufletească de atunci eram pregătit să-l recunosc ca prietenul și eliberatorul meu. Am citit că «stelele vor cădea din cer», și ele cădeau acum.”

  Cu doi ani înainte, pe coasta Statelor Unite, William Miller începea să predice despre venirea lui Hristos și despre sfârșitul lumii în jurul anului 1843. Furtuna de meteoriţi din 1833 a apărut pe neașteptate, luminând pe timpul nopţii întreg cerul în exact aceeaşi regiune, convingându-i pe mulţi că ziua judecăţii era aproape. Deși Hristos nu S-a întors așa de repede precum credea Miller, furtuna de meteoriţi din 1833 rămâne ca un punct de referinţă în interpretarea profetică. (Apocalipsa 6:13).

  Unii oameni pun sub semnul întrebării semnificaţia profetică a „semnelor” care au o cauză naturală și o explicaţie știinţifică. Dintr-o perspectivă umană, marele cutremur de la Lisabona din 1755 a fost doar o altă cutremurare și vibrare a crustei Pământului din cauza mișcării plăcilor tectonice. În acelaşi fel, furtuna de meteoriţi din 1833 a fost pur şi simplu cauzată de trecerea Pământului prin traiectoria cometei Tempel-Tuttle. Dar din perspectivă biblică, evenimentele naturale pot fi folosite de Dumnezeu pentru a trezi oamenii și ca vestitori ai intervenţiei Sale în istoria umană. Indiferent de cauzele lor, să-i dăm voie Bibliei să interpreteze însemnătatea acelor semne.

  Căderea stelelor - 2018. Din perspectivă biblică, evenimentele naturale pot fi folosite de Dumnezeu pentru a trezi oamenii și ca vestitori ai intervenţiei Sale în istoria umană. Indiferent de cauzele lor, să-i dăm voie Bibliei să interpreteze însemnătatea acelor semne.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...