Pierderi binecuvântate

  Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere-de-tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.” – Geneza 22:2

  Ce imagine îţi vine în minte când auzi cuvântul „idolatrie”? De obicei ne imaginăm fizic idolii din vechime ca fiind făcuţi din piatră, metal, lemn (Isaia 44:9-20). Dar idolii și dumnezeii pot lua multe alte forme și pot deveni foarte greu de recunoscut. Chiar și lucrurile bune și oamenii îndrăgiţi pot deveni dumnezei pentru noi.

  Pe data de 14 noiembrie 2007 am ajuns în orașul Canela, Brazilia de Sud, pentru o întâlnire AFAM (Asociaţia soţiilor de pastori) a Conferinţei Brazilia de Sud. Sarcina mea era să o traduc pe Sharon Cress, de la Conferinţa Generală, ceea ce nu s-a dovedit o sarcină atât de ușoară cum m-am așteptat, din cauza mesajelor cu un conţinut foarte mișcător. Unul dintre ele a fost despre cererea pe care Dumnezeu i-a făcut-o lui Avraam să-şi sacrifice propriul fiu iubit (Geneza 22). Ea a punctat faptul că motivul pentru o asemenea cerere a fost faptul că Avraam l-a transformat pe Isac, fiul său iubit, într-un idol care lua locul lui Dumnezeu în viaţa sa.

  Sharon Cress a adăugat că Dumnezeu poate să facă la fel cu noi astăzi. El poate îndepărta de la noi pe cineva sau ceva ce iubim mai mult decât Îl iubim pe El. El o face precum o mamă iubitoare care-și vede băieţelul jucându-se fericit cu un cuţit ascuţit în mâna sa. Ea deschide cu gingășie pumnul și îndepărtează cuţitul, știind că suferinţa și frustrarea aceea mică pot împiedica o tragedie mai mare.

  Această analogie mișcătoare ar trebui să ne ducă cu gândul la unele reflecţii foarte personale: Ce sau cine sunt idolii preferaţi din propria ta viaţă? Cum poţi să-i recunoști și să scapi de ei? Un idol sau un dumnezeu este orice și oricine căruia îi devotăm timpul nostru preţios și cele mai profunde sentimente. Poate să fie un soţ, un copil sau un prieten. Una dintre modalităţile prin care putem să descoperim acest lucru astăzi este aruncând o privire la „istoricul” programului folosit pentru a naviga pe internet. În cartea sa, Gods at War, Kyle Idleman spune: „Ce cauţi și după ce alergi descoperă dumnezeii care câștigă războiul din inima ta.”

  Astăzi poate reprezenta un nou început în vieţile noastre. Putem curăţa ce trebuie curăţat, renunţa la ce trebuie renunţat și să ne fixăm alte priorităţi. Deci, să predăm tot ce avem și tot ce facem lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, să-L lăsam pe Dumnezeu să fie Dumnezeul vieţilor noastre.

  Pierderi binecuvântate - 2018. Astăzi poate reprezenta un nou început în vieţile noastre. Putem curăţa ce trebuie curăţat, renunţa la ce trebuie renunţat și să ne fixăm alte priorităţi. Deci, să predăm tot ce avem și tot ce facem lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, să-L lăsam pe Dumnezeu să fie Dumnezeul vieţilor noastre.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...