Pierderi binecuvântate

  Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere-de-tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.” – Geneza 22:2

  Ce imagine îţi vine în minte când auzi cuvântul „idolatrie”? De obicei ne imaginăm fizic idolii din vechime ca fiind făcuţi din piatră, metal, lemn (Isaia 44:9-20). Dar idolii și dumnezeii pot lua multe alte forme și pot deveni foarte greu de recunoscut. Chiar și lucrurile bune și oamenii îndrăgiţi pot deveni dumnezei pentru noi.

  Pe data de 14 noiembrie 2007 am ajuns în orașul Canela, Brazilia de Sud, pentru o întâlnire AFAM (Asociaţia soţiilor de pastori) a Conferinţei Brazilia de Sud. Sarcina mea era să o traduc pe Sharon Cress, de la Conferinţa Generală, ceea ce nu s-a dovedit o sarcină atât de ușoară cum m-am așteptat, din cauza mesajelor cu un conţinut foarte mișcător. Unul dintre ele a fost despre cererea pe care Dumnezeu i-a făcut-o lui Avraam să-şi sacrifice propriul fiu iubit (Geneza 22). Ea a punctat faptul că motivul pentru o asemenea cerere a fost faptul că Avraam l-a transformat pe Isac, fiul său iubit, într-un idol care lua locul lui Dumnezeu în viaţa sa.

  Sharon Cress a adăugat că Dumnezeu poate să facă la fel cu noi astăzi. El poate îndepărta de la noi pe cineva sau ceva ce iubim mai mult decât Îl iubim pe El. El o face precum o mamă iubitoare care-și vede băieţelul jucându-se fericit cu un cuţit ascuţit în mâna sa. Ea deschide cu gingășie pumnul și îndepărtează cuţitul, știind că suferinţa și frustrarea aceea mică pot împiedica o tragedie mai mare.

  Această analogie mișcătoare ar trebui să ne ducă cu gândul la unele reflecţii foarte personale: Ce sau cine sunt idolii preferaţi din propria ta viaţă? Cum poţi să-i recunoști și să scapi de ei? Un idol sau un dumnezeu este orice și oricine căruia îi devotăm timpul nostru preţios și cele mai profunde sentimente. Poate să fie un soţ, un copil sau un prieten. Una dintre modalităţile prin care putem să descoperim acest lucru astăzi este aruncând o privire la „istoricul” programului folosit pentru a naviga pe internet. În cartea sa, Gods at War, Kyle Idleman spune: „Ce cauţi și după ce alergi descoperă dumnezeii care câștigă războiul din inima ta.”

  Astăzi poate reprezenta un nou început în vieţile noastre. Putem curăţa ce trebuie curăţat, renunţa la ce trebuie renunţat și să ne fixăm alte priorităţi. Deci, să predăm tot ce avem și tot ce facem lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, să-L lăsam pe Dumnezeu să fie Dumnezeul vieţilor noastre.

  Pierderi binecuvântate - 2018. Astăzi poate reprezenta un nou început în vieţile noastre. Putem curăţa ce trebuie curăţat, renunţa la ce trebuie renunţat și să ne fixăm alte priorităţi. Deci, să predăm tot ce avem și tot ce facem lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, să-L lăsam pe Dumnezeu să fie Dumnezeul vieţilor noastre.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...