Mergând prin credință

  Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  Adventiștii de ziua a șaptea de la început erau convinși că Isus va veni curând, așteptând în orice clipă. Între timp, în 1848 au ţinut mai multe conferinţe biblice pentru a împărtăși cu alţi foști milleriţi doctrinele biblice pe care le-au descoperit din studiul atent al Scripturilor. Pe 18 noiembrie 1848, la o conferinţă ţinută în Dorchester, Massachusetts, Ellen White a primit o viziune scurtă, dar plină de însemnătate.

  După ce a ieșit din viziune, ea i-a spus soţului ei: „Am o solie pentru tine. Trebuie să începi să tipăreşti o mică revistă şi să le-o trimiţi oamenilor. La început poate fi de mici dimensiuni, dar, pe măsură ce o vor citi, oamenii îţi vor trimite banii necesari pentru tipărire şi revista va avea un succes deplin. Mi-a fost arătat că acest mic început va fi asemenea razelor de lumină care vor străluci pretutindeni în lume” (Schiţe din viaţa mea, p. 125).

  Dar cum putea fi pusă în aplicare această viziune? James White nu a avut resursele financiare pentru a printa nici chiar prima ediţie a publicaţiei. Mai mult, Isus urma să Se întoarcă curând și nu era suficient timp ca „să strălucească pretutindeni în lume”. Chiar și așa, în vara următoare, James White s-a hotărât să depășească bariera financiară, cosind câmpurile de iarbă. Înainte de a începe, Ellen a avut o altă viziune în care i s-a arătat că, dacă urma să procedeze astfel, va fi doborât de boală, pentru că Domnul ar dori ca el „să scrie, să scrie, să scrie și să înainteze prin credinţă”.

  În cele din urmă, într-o zi de iulie, James a adus acasă din Middletown, Connecticut, o mie de exemplare din prima publicaţie, care au fost așezate pe podea. Un grup mic de oameni au îngenuncheat în jurul lor și s-au rugat cerând binecuvântarea lui Dumnezeu peste acele exemplare, ca în curând să fie trimise oamenilor interesaţi. Donaţiile au început să vină, ajutând la susţinerea efortului publicistic, care în cele din urmă urma să facă ocolul lumii.

  Barbara Johnson afirma: „Credinţa înseamnă să vezi lumina cu inima atunci când tot ceea ce poţi vedea cu ochii este întuneric.” Lucrarea adventistă de publicații a început pentru că James White a ales să se încreadă în Dumnezeu când calea din faţa lui era nesigură. Adu-ţi aminte, încrederea în conducerea lui Dumnezeu nu face lucrurile mai ușoare pentru tine, ea le face posibile.

  Mergând prin credință - 2018. Lucrarea adventistă de publicații a început pentru că James White a ales să se încreadă în Dumnezeu când calea din faţa lui era nesigură. Adu-ţi aminte, încrederea în conducerea lui Dumnezeu nu face lucrurile mai ușoare pentru tine, ea le face posibile.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...