„Regele fotbalului”

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!… – Eclesiastul 9:10

  Așteptările erau mari pe stadionul Maracanã, Rio de Janeiro, pe data de 19 noiembrie 1969. Sute de fotografi și cameramani au năvălit în zona din spatele porţii, unde Pelé urma să execute o lovitură liberă de la 11 metri. Precum era de așteptat, a punctat, înscriind celebrul cel de-al 1 000-lea gol în jocurile oficiale. Deși retras din jocurile profesionale din 1977, totuși a fost întâmpinat cu atâtea aplauze pe 13 ianuarie 2014, la primirea Balonului de Aur FIFA. De ce o asemenea onoare 36 de ani mai târziu? Doar pentru ceea ce a făcut pe terenul de joacă unde a fost „regele fotbalului”, iar în afara terenului ca „ambasador global al fotbalului”.

  Edson Arantes do Nascimento, cunoscut sub numele de Pelé, s-a născut în Três Corações, Brazilia. Crescut în sărăcie, a lucrat ca servitor la un magazin de ceaiuri în Bauru, statul São Paulo. Fără să aibă bani pentru a-și cumpăra o minge de fotbal, s-a jucat deseori cu un ciorap umplut cu ziare și legat cu o aţă. Ca tânăr băiat a fost deja remarcat de cei care-l vedeau jucând. În 1956 s-a alăturat clubului de fotbal Santos, începându-și cariera profesională încununată de succes.

  Ieșit la pensie cu 1 281 de goluri în 1 363 de jocuri, Pelé este singurul jucător care a câștigat trei Cupe Mondiale de Fotbal. Sir Bobby Charlton a afirmat: „Câteodată simt ca și cum fotbalul a fost inventat pentru acest jucător magic.” Tostão declara: „Pelé a fost cel mai mare, el a fost pur și simplu fără cusur. Iar în afara terenului este întotdeauna zâmbitor și op-timist. Nu-l vezi niciodată irascibil. Îi place să fie Pelé.” Într-adevăr, el a ridicat standardul cu care toţi jucătorii de mai târziu aveau să se compare.

  Care este secretul pentru o carieră de succes? Mai mulţi oameni au răspuns la această întrebare în diverse feluri. Dar vorbind din punct de vedere omenesc, o reţetă bună pentru succes trebuie să includă cel puţin patru ingrediente de bază: îndemânare, dăruire, șanse și relaţii. O combinaţie perfectă a acestor patru ingrediente poate face o diferenţă imensă.

  Pelé și mulţi alţi jucători au dat tot ce au avut mai bun pentru a juca și promova fotbalul în întreaga lume. Tu și cu mine ar trebui să dăm dovadă de aceeași pasiune și determinare pentru cauza lui Dumnezeu. Cum ai evalua devotamentul tău faţă de El? Cei care se luptă pentru „o cunună nepieritoare” nu ar trebui să fie mai puţin devotaţi decât cei care luptă pentru una pieritoare (1 Corinteni 9:25)!

  „Regele fotbalului” - 2018. Tu și cu mine ar trebui să dăm dovadă de aceeași pasiune și determinare pentru cauza lui Dumnezeu. Cum ai evalua devotamentul tău faţă de El? Cei care se luptă pentru „o cunună nepieritoare” nu ar trebui să fie mai puţin devotaţi decât cei care luptă pentru una pieritoare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...