Articolul precedentRenunțăm la ce este copilăresc
  Articolul următorCreștem în Hristos

  Letargie spirituală

  Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţit prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. – Apocalipsa 3:18

  Adventiștii de ziua a șaptea de la început s-au identificat pe ei înșiși cu credincioasa biserică Filadelfia (Apocalipsa 3:7-13). Ei au privit pe adventiștii păzitori ai duminicii ca pe căldicica biserică Laodiceea (Apocalipsa 3:14-22) și pe neadventiști ca pe biserica moartă Sardes (Apocalipsa 3:1-6). Pe la mijlocul anilor 1850, păzitorii Sabatului au ajuns la concluzia că ei erau laodiceeni, și nu Filadelfia.

  Pe 20 noiembrie 1855, Ellen White a primit o viziune cu privire la letargia spirituală care domnea în biserică la acel timp. Conţinutul viziunii a fost publicat în Mărturii pentru comunitate, vol. 1 (pp. 113–115), unde a afirmat cu empatie: „Am văzut că Spiritul Domnului Se îndepărta din biserică.” Printre motivele pentru o așa condiţie deplorabilă, ea a punctat (1) încrederea în raţiunea omenească, în locul unei încrederi neclintite în Dumnezeu, (2) spiritul înălţării de sine și al independenţei, în locul umilinţei și unităţii, (3) lăcomia acumulării de proprietăţi personale, în loc de a susţine financiar cauza lui Dumnezeu, (4) complacerea în cheltuieli inutile pentru satisfacerea sentimentelor, gusturilor, apetitului și a ochilor și (5) pierderea spiritului de tăgăduire de sine și de sacrificiu.

  Timpul și circumstanţele s-au schimbat semnificativ. Biserica este cu mult mai solidă și mai prosperă acum decât a fost în zilele de la începutul Mișcării advente. Dar cum stăm noi astăzi din punct de vedere spiritual? Suntem noi mai consacraţi decât erau pionerii atunci? Ar fi posibil ca unele dintre cauzele menţionate mai sus pentru letargia spirituală să se găsească și între noi?

  Ori de câte ori dăm vina pe alţii pentru problemele spirituale cu care ne confruntăm în mijlocul nostru, într-un fel sau altul ne îndreptăţim singuri. Dacă cu adevărat dorim să depășim condiţia noastră de laodiceeni căldicei, fiecare ar trebui să înceteze să mai acuze „biserica” pentru această condiţie și să se întrebe în umilinţă: Care parte a mesajului laodiceean mi se aplică mie direct? Adu-ţi aminte, adevărata redeșteptare și reformă este o chestiune profund personală. Schimbă radical punctul central al vieţii tale spirituale de la mândrie centrată pe sine la umilinţă centrată pe Hristos!

  Letargie spirituală - 2018. Adevărata redeșteptare și reformă este o chestiune profund personală. Schimbă radical punctul central al vieţii tale spirituale de la mândrie centrată pe sine la umilinţă centrată pe Hristos!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...