„Mai mult adevăr și lumină”

  Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta. Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul. – Ioan 16:12-13

  Una dintre cele mai remarcabile călătorii ale secolului al VII-lea a fost cea a Părinţilor Pelerini care au plecat mai întâi din Olanda spre Anglia și de acolo spre Lumea Nouă. După mai bine de două luni de când traversau Oceanul Atlantic, vaporul Mayflower a aruncat ancora pe 21 noiembrie 1620 (sau 11 noiembrie după calendarul iulian) în Cape Cod, care este astăzi Provincetown, Massachusetts. Ei au ajuns în Lumea Nouă în căutarea libertăţii religioase și sperând să fondeze o naţiune potrivit cu voia lui Dumnezeu.

  Pe când erau încă în Leiden, Olanda, pastorul lor iubit, John Robinson, a plănuit să se alăture pelerinilor în călătoria lor. Dar din anumite motive în cele din urmă a rămas. Chiar și așa, el a rostit un cuvânt de rămas-bun plin de înţeles. A început prin a spune: „Noi urmează să ne despărţim curând și doar Domnul știe dacă o să vă mai văd vreodată feţele. Dar fie că aceasta a fost în planul Domnul sau nu, vă însărcinez acum înaintea lui Dumnezeu și a îngerilor Lui să nu mă urmaţi mai departe decât Îl urmaţi pe Hristos. Și dacă Domnul vă va descoperi ceva prin alt instrument al Său, fiţi la fel de dornici să-l primiţi așa cum aţi primit orice adevăr prin slujirea mea. Căci sunt încredinţat că Domnul are mai mult adevăr și lumină de împărţit din Cuvântul Său Sfânt.”

  Robinson a atras apoi atenţia pelerinilor la condiţia stagnantă a bisericilor reformate. În timp ce luteranii „nu puteau fi duși mai departe de ceea ce a văzut Luther”, calviniștii „au rămas acolo unde i-a lăsat Calvin”. Prin contrast, Părinţii Pelerini ar trebui să rămână deschiși la noi înţelegeri ale adevărului biblic sub conducerea Duhului Sfânt. Este destul de clar din acest discurs că Robinson era de acord cu celebrul motto: „Biserica reformată, întotdeauna reformată potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu.”

  O pasiune neoprită pentru o înţelegere profundă și tot mai profundă a adevărurilor biblice i-a inspirat și pe fondatorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Un exemplu bun este J.N. Andrews, care a afirmat în 1849: „Aș da o mie de erori pentru un adevăr.” Domnul să ne dea aceeași pasiune în cercetarea în mina adevărului.

  „Mai mult adevăr și lumină” - 2018. O pasiune neoprită pentru o înţelegere profundă și tot mai profundă a adevărurilor biblice i-a inspirat și pe fondatorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Un exemplu bun este J.N. Andrews, care a afirmat în 1849: „Aș da o mie de erori pentru un adevăr.” Domnul să ne dea aceeași pasiune în cercetarea în mina adevărului.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...