Sulurile de la Marea Moartă

  Cuvintele Domnului sunt cuvinte curate, un argint lămurit în cuptor de pământ şi curăţat de şapte ori. Tu, Doamne, îi vei păzi şi-i vei apăra de neamul acesta pe vecie. – Psalmii 12:6-7

  Pe 23 noiembrie 1947, E.L. Sukenik, distinsul arheolog al Universităţii Evreiești de la Ierusalim, a primit un mesaj de la prietenul lui armean Fidi Salahi, un vânzător de antichităţi. În dimineaţa următoare, cei doi s-au întâlnit și cel de pe urmă i-a arătat primului o bucată de piele – era un fragment din sulurile de la Marea Moartă. Acele documente au fost descoperite din întâmplare în timpul iernii precedente (1946–1947) de către doi păstori beduini lângă Qumran. Sulurile sunt datate cu aproximaţie din anul 200 î.Hr.–70 d.Hr. și confirmă că scrierea originală a Vechiului Testament s-a păstrat cu acurateţe de-a lungul anilor.

  Dar unii s-ar putea întreba, dacă Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, de ce nu a păstrat El semnătura, adică documentul original scris de profeţii biblici? În acest caz, nu ar trebui să ne bazăm pe critica textuală pentru a confirma scrierea originală a textului biblic. Da, aceasta ar putea faci-lita acest întreg proces, dar ar putea cauza și alte probleme. Siegfried J. Schwantes a văzut ca providenţial faptul că documentele originale nu au supravieţuit. Cu tendinţa umană spre idolatrie, mulţi oameni ar fi ajuns să venereze acele documente. Indiferent de motiv, trebuie să recunoaștem că Dumnezeu este prea înţelept pentru a greși.

  Ceea ce contează cu adevărat este cât de demn de încredere este textul original al Bibliei pe care o avem noi astăzi. Unii critici pun în discuţie autenticitatea ei. De exemplu, profetul mormon Joseph Smith Jr. a pretins chiar că „multe puncte importante care ating subiectul mântuirii omului au fost scoase din Biblie sau s-au pierdut.” Dacă ar fi așa, atunci Biblia nu ar mai fi de încredere și puterea ei transformatoare ar fi pierdută. Dar, lăudat fie Dumnezeu, El nu doar că a inspirat însuși textul Bibliei, ci a păstrat și exactitatea textelor originale în ebraică, aramaică și greacă.

  Ellen White spune: „Fraţilor, ţineţi-vă de Biblie, așa cum scrie, și încetaţi cu critica în ce privește validitatea ei, ascultaţi de Cuvânt și niciunul dintre voi nu va fi pierdut” (Solii alese, vol. 1, p. 18). Să respectăm Biblia și să fim credincioși textului ei!

  Sulurile de la Marea Moartă - 2018. Ellen White spune: „Fraţilor, ţineţi-vă de Biblie, așa cum scrie, și încetaţi cu critica în ce privește validitatea ei, ascultaţi de Cuvânt și niciunul dintre voi nu va fi pierdut”. Să respectăm Biblia și să fim credincioși textului ei!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...