Înaintași noi?

  Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor.” Şi aşa a fost. – Geneza 1:24

  Charles Darwin (1809–1882) a studiat la Cambridge pentru a deveni pastor anglican. Dar el a fost fascinat tot mai mult de teologia și filozofia naturalistă, care explica legile naturii prin simplă observaţie. În 1931 a fost invitat să participe la o călătorie de explorare în întreaga lume pe corabia HMS Beagle. Aventura ar fi trebuit să dureze doi ani, dar a ajuns să dureze aproape cinci ani. Ca naturalist, Darwin a fost foarte impresionat de diferitele specii pe care le-a găsit în America de Sud, în special cele exotice din Arhipelagul Galapagos. Pe parcursul acestei călătorii, Darwin a strâns 1 529 de specii păstrate în alcool și 3 907 specii uscate.

  Pe data de 24 noiembrie 1859, renumitul editor John Murray a lansat cunoscuta carte a lui Darwin Despre originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă (cunoscută doar ca Originea speciilor). După Darwin, „războiul naturii”, legea generală care a dus la evoluția tuturor fiinţelor organice este „multiplă”, variază, lăsând ca cel mai tare să supravieţuiască și cel mai slab să moară. Teoria lui despre selecţia naturală implica faptul că un Creator ar fi putut insufla energia de viaţă „în câteva forme sau în una”, dar din acel moment „această planetă merge singură” și viaţa a evoluat în „cele mai frumoase și mai minunate forme nesfârșite”.

  Problema reală este cine ţine cu adevărat puterea creatoare. În modelul biblic creaţionist, Dumnezeu este singura sursă și susţinătorul vieţii în toate nenumăratele ei forme. Evoluţia darwinistă îl privează pe Dumnezeu de puterea Lui creatoare/susţinătoare și o transferă asupra creaturilor. Ateii evoluţioniști merg un pas mai departe și Îl elimină pe Dumnezeu complet din scenariu. Astfel, creaţiunea este zeificată, și Dumnezeu, făcut fără valoare. În loc să avem o linie genealogică nobilă care coboară până la Dumnezeu, umanitatea nu mai este altceva decât expresia unei evoluţii din cele mai primitive forme de viață animale.

  Crezi tu că natura necuvântătoare poate să explice singură misterul originii ei? Nu, niciodată. Doar Dumnezeul veșnic, care „a făcut veacurile” (Evrei 1:2), o poate explica. Doar a Lui să fie slava azi și în veci. Amin.

  Înaintași noi? - 2018. Crezi tu că natura necuvântătoare poate să explice singură misterul originii ei? Nu, niciodată. Doar Dumnezeul veșnic, care „a făcut veacurile”, o poate explica. Doar a Lui să fie slava azi și în veci. Amin.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...