Combustibil insuficient

  Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte. Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase. – Matei 25:1-4

  Era multă emoţie și mari așteptări! Pentru prima dată echipa de fotbal Chapecoense, dintr-un mic oraș din Brazilia de Sud urma să joace un meci dublu în finala Copei Sudamericane. Adversarul era Atletico Nacional din Medelin, Columbia, unde trebuia să aibă loc primul meci. În drumul spre Columbia, Chapecoense a luat mai întâi un zbor comercial spre Bolivia și de acolo un avion închiriat, Avro RJ85, deţinut de LaMia, o linie de zbor boliviană.

  Luni, 28 noiembrie 2016, în jurul ore locale 10:00 seara, avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit la doar câteva mile de aeroportul internaţional Medellin. Din cei 77 de oameni care erau la bord (care cuprindea șase membri ai echipajului și 68 de pasageri), doar șase au supravieţuit. Surse oficiale au confirmat că pilotul a fost avertizat înainte de decolarea de pe aeroportul din Bolivia despre faptul că s-ar putea să nu fie suficient combustibilul, dar chiar și așa, el a crezut că o să reușească. Rezultatul tragic a fost 71 de persoane decedate, inclusiv el.

  Ziarele din jurul lumii au publicat știrea sfâșietoare, iar multe jocuri de pe planetă au început cu un minut de reculegere. Atletico Nacional chiar a cerut Confederaţiei Sudamericane de Fotbal (CONMEBOL) să ofere Cupa Campionatului Sudamerican celor de la Chapecoense, lucru care s-a și întâmplat. Dar niciunul dintre aceste onoruri sau altele de genul acesta nu i-au salvat pe cei care au murit și care i-au lăsat în urmă pe cei iubiţi, prieteni și chiar fani.

  Acest accident dezastruos ne amintește de fecioarele neînţelepte, care nu au luat cu ele untdelemn suficient și care au rămas pe dinafară la sărbătoarea nunţii (Matei 25:1-13). Ni se spune că: „Cei reprezentaţi prin fecioarele nechibzuite nu sunt ipocriţi. Ei au consideraţie faţă de adevăr, l-au apărat şi l-au susţinut. Unii ca aceştia se simt atraşi către cei care cred adevărul, dar nu s-au supus cu totul lucrării Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 411)

  În timp ce accidentul aviatic al companiei LaMia a generat multe probleme temporare, pierderea spirituală are consecinţe eterne ireversibile. Te rog, nu te juca cu viaţa ta spirituală, așa cum a făcut pilotul cu zborul său dezastruos! Preţul e prea mare!

  Combustibil insuficient - 2018. În timp ce accidentul aviatic al companiei LaMia a generat multe probleme temporare, pierderea spirituală are consecinţe eterne ireversibile. Te rog, nu te juca cu viaţa ta spirituală, așa cum a făcut pilotul cu zborul său dezastruos! Preţul e prea mare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.