Combustibil insuficient

  Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte. Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase. – Matei 25:1-4

  Era multă emoţie și mari așteptări! Pentru prima dată echipa de fotbal Chapecoense, dintr-un mic oraș din Brazilia de Sud urma să joace un meci dublu în finala Copei Sudamericane. Adversarul era Atletico Nacional din Medelin, Columbia, unde trebuia să aibă loc primul meci. În drumul spre Columbia, Chapecoense a luat mai întâi un zbor comercial spre Bolivia și de acolo un avion închiriat, Avro RJ85, deţinut de LaMia, o linie de zbor boliviană.

  Luni, 28 noiembrie 2016, în jurul ore locale 10:00 seara, avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit la doar câteva mile de aeroportul internaţional Medellin. Din cei 77 de oameni care erau la bord (care cuprindea șase membri ai echipajului și 68 de pasageri), doar șase au supravieţuit. Surse oficiale au confirmat că pilotul a fost avertizat înainte de decolarea de pe aeroportul din Bolivia despre faptul că s-ar putea să nu fie suficient combustibilul, dar chiar și așa, el a crezut că o să reușească. Rezultatul tragic a fost 71 de persoane decedate, inclusiv el.

  Ziarele din jurul lumii au publicat știrea sfâșietoare, iar multe jocuri de pe planetă au început cu un minut de reculegere. Atletico Nacional chiar a cerut Confederaţiei Sudamericane de Fotbal (CONMEBOL) să ofere Cupa Campionatului Sudamerican celor de la Chapecoense, lucru care s-a și întâmplat. Dar niciunul dintre aceste onoruri sau altele de genul acesta nu i-au salvat pe cei care au murit și care i-au lăsat în urmă pe cei iubiţi, prieteni și chiar fani.

  Acest accident dezastruos ne amintește de fecioarele neînţelepte, care nu au luat cu ele untdelemn suficient și care au rămas pe dinafară la sărbătoarea nunţii (Matei 25:1-13). Ni se spune că: „Cei reprezentaţi prin fecioarele nechibzuite nu sunt ipocriţi. Ei au consideraţie faţă de adevăr, l-au apărat şi l-au susţinut. Unii ca aceştia se simt atraşi către cei care cred adevărul, dar nu s-au supus cu totul lucrării Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 411)

  În timp ce accidentul aviatic al companiei LaMia a generat multe probleme temporare, pierderea spirituală are consecinţe eterne ireversibile. Te rog, nu te juca cu viaţa ta spirituală, așa cum a făcut pilotul cu zborul său dezastruos! Preţul e prea mare!

  Combustibil insuficient - 2018. În timp ce accidentul aviatic al companiei LaMia a generat multe probleme temporare, pierderea spirituală are consecinţe eterne ireversibile. Te rog, nu te juca cu viaţa ta spirituală, așa cum a făcut pilotul cu zborul său dezastruos! Preţul e prea mare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...