Pace în furtună

Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:7

Poate că nu întotdeauna viaţa ta e plină de voioşie, dar poţi avea întotdeauna pace. Într-adevăr, poţi găsi pace şi linişte chiar şi în cele mai severe furtuni.

Horatio G. Spafford (1828–1888) a fost un avocat prosper din oraşul Chicago care a investit foarte mulţi bani în imobiliare. Când marele incendiu din Chicago (1871) a distrus mare parte din oraş, Spafford a pierdut multe din proprietăţi. În 1873, Horation Spafford, soţia lui, Anna, şi cele patru fiice ale lor au plecat cu vaporul într-o vacanţă în Europa. Din cauza unor afaceri urgente, Spafford a trebuit să îşi amâne plecarea, dar totuşi şi-a trimis familia la bordul ambarcaţiunii franceze cu aburi Ville du Havre. Cam pe la ora 2 dimineaţa, pe 22 noiembrie, vaporul cu aburi s-a ciocnit de bestia uriaşă de fier Loch Earn. Ville du Havre s-a scufundat în doar 12 minute şi din cei 307 pasageri şi membri ai echipajului, doar 90 au supravieţuit, inclusiv Anna, dar nu şi fiicele ei.

Pe 1 decembrie 1873, supravieţuitorii au ajuns în sfârşit la Cardiff, Ţara Galilor, de unde Anna Spafford a trimis un mesaj telegrafic soţului ei spunând: „Doar eu salvată. Ce să fac.” Horatio Spafford s-a îmbarcat pe următorul vas disponibil pentru a fi alături de soţia lui. În timpul călătoriei, căpitanul vasului l-a chemat pe pod şi i-a spus: „S-a făcut un calcul atent şi cred că chiar acum trecem prin locul în care Ville du Havre s-a scufundat. Apa are o adâncime de aproape 5 km.” În acel context tragic, Horatio Spafford a scris versurile unui imn impresionant: „Când val de durere mă poartă spre cer” (Imnuri AZŞ #316). Prima strofă în limba engleză sună astfel:

Când val de durere mă poartă spre cer
Oricât mi-ar fi pasul de greu,
Isus îmi șoptește că-n El pot sper
Este pace în sufletul meu!

Unele surse spun că Horatio Spafford a scris acest imn chiar în ziua în care a trecut pe lângă locul în care s-au înecat cele patru fiice ale lui; alţii sugerează că l-a scris mai târziu. Oricum, adevărul este că acest imn uimitor reflectă pacea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o în acele momente teribile din viaţa lui. Nu uita! Aceeaşi pace te poate susţine şi pe tine în zilele furtunoase din viaţa ta!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor