Talentul nu este suficient

  Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta şi că nu poţi suferi pe cei răi. […] Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi. – Apocalipsa 2:2-4

  Unul din cei mai talentaţi şi prolifici compozitori de imnuri adventişti a fost Franklin E. Belden (1858–1945), fiul surorii mai mari a lui Ellen White, Sarah. Cunoscut ca Frank Belden, el putea compune şi melodia, şi versurile unui cântec pe baza subiectului unei predici care era ţinută de la amvon. La sfârşitul programului, el împreună cu soţia lui cântau noul imn şi apoi îi ofereau predicatorului o copie a cântecului, ca suvenir.

  Cartea de imnuri adventiste conţine mai multe cântece de-ale lui. De exemplu: „Să păzesc, Isuse-nvaţă-mă Legea Ta!” este un imn al predării totale. Prima strofă în limba engleză spune: „Eu voi fi, Mântuitorule, doar al Tău” şi „Voi face voia Ta, O, Doamne, nu a mea.” Ultima strofă a melodi-ei „Cover with His Life” spune: „Împăcat prin moartea Sa pentru păcatul meu, Îndreptăţit de viaţa Sa desăvârşită şi curată, Sfinţit prin ascultarea de Cuvântul Său, Proslăvit la întoarcerea Domnului.” Mulţi oameni au găsit mângâiere şi asigurare în cuvintele „A Shelter in the Time of Storm”.

  În „The Judgment Has Set” se vorbeşte despre solemnitatea judecăţii lui Dumnezeu. Imnul „Deşi nu ştim când” accentuează nevoia de a „veghea şi de a fi gata” pentru a doua venire a lui Hristos. În „Joy By and By” se vorbeşte despre bucuria care va fi „atunci când lucrarea va fi încheiată” şi „lucrătorii se vor aduna acasă”.

  Belden a murit pe 2 decembrie 1945, lăsând în urmă o moştenire bogată de imnuri spirituale. Dar, din nefericire, viaţa lui personală nu a reflectat pe deplin tonul spiritual al imnurilor sale. Deja în 1895, Ellen White i-a scris din Australia: „Este posibil ca oamenii a căror slujbă are legătură cu lucrarea lui Dumnezeu, aşa cum au făcut tâmplarii lui Noe, să se împotrivească influenţelor divine” (Scrisoarea 15, 1895). În 1897, ea adăuga: „Frank, ce îţi mai pot spune? Din lumina pe care am primit-o de la Dumnezeu, ştiu că în căminul tău lipseşte rugăciunea. Timpul peregrinării tale aici este scurt. Tu crezi că te-ai predat lui Dumnezeu, dar niciodată nu ai renunţat pe deplin la simţămintele tale de amărăciune împotriva celorlalţi” (Scrisoarea 29, 1897).

  Dacă un profet adevărat ţi-ar trimite o scrisoare personală, care crezi că i-ar fi tonul? Meditează la acest lucru astăzi şi schimbă ce trebuie schimbat.

  Talentul nu este suficient - 2018. Din lumina pe care am primit-o de la Dumnezeu, ştiu că în căminul tău lipseşte rugăciunea. Timpul peregrinării tale aici este scurt. Tu crezi că te-ai predat lui Dumnezeu, dar niciodată nu ai renunţat pe deplin la simţămintele tale de amărăciune împotriva celorlalţi
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...