Talentul nu este suficient

  Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta şi că nu poţi suferi pe cei răi. […] Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi. – Apocalipsa 2:2-4

  Unul din cei mai talentaţi şi prolifici compozitori de imnuri adventişti a fost Franklin E. Belden (1858–1945), fiul surorii mai mari a lui Ellen White, Sarah. Cunoscut ca Frank Belden, el putea compune şi melodia, şi versurile unui cântec pe baza subiectului unei predici care era ţinută de la amvon. La sfârşitul programului, el împreună cu soţia lui cântau noul imn şi apoi îi ofereau predicatorului o copie a cântecului, ca suvenir.

  Cartea de imnuri adventiste conţine mai multe cântece de-ale lui. De exemplu: „Să păzesc, Isuse-nvaţă-mă Legea Ta!” este un imn al predării totale. Prima strofă în limba engleză spune: „Eu voi fi, Mântuitorule, doar al Tău” şi „Voi face voia Ta, O, Doamne, nu a mea.” Ultima strofă a melodi-ei „Cover with His Life” spune: „Împăcat prin moartea Sa pentru păcatul meu, Îndreptăţit de viaţa Sa desăvârşită şi curată, Sfinţit prin ascultarea de Cuvântul Său, Proslăvit la întoarcerea Domnului.” Mulţi oameni au găsit mângâiere şi asigurare în cuvintele „A Shelter in the Time of Storm”.

  În „The Judgment Has Set” se vorbeşte despre solemnitatea judecăţii lui Dumnezeu. Imnul „Deşi nu ştim când” accentuează nevoia de a „veghea şi de a fi gata” pentru a doua venire a lui Hristos. În „Joy By and By” se vorbeşte despre bucuria care va fi „atunci când lucrarea va fi încheiată” şi „lucrătorii se vor aduna acasă”.

  Belden a murit pe 2 decembrie 1945, lăsând în urmă o moştenire bogată de imnuri spirituale. Dar, din nefericire, viaţa lui personală nu a reflectat pe deplin tonul spiritual al imnurilor sale. Deja în 1895, Ellen White i-a scris din Australia: „Este posibil ca oamenii a căror slujbă are legătură cu lucrarea lui Dumnezeu, aşa cum au făcut tâmplarii lui Noe, să se împotrivească influenţelor divine” (Scrisoarea 15, 1895). În 1897, ea adăuga: „Frank, ce îţi mai pot spune? Din lumina pe care am primit-o de la Dumnezeu, ştiu că în căminul tău lipseşte rugăciunea. Timpul peregrinării tale aici este scurt. Tu crezi că te-ai predat lui Dumnezeu, dar niciodată nu ai renunţat pe deplin la simţămintele tale de amărăciune împotriva celorlalţi” (Scrisoarea 29, 1897).

  Dacă un profet adevărat ţi-ar trimite o scrisoare personală, care crezi că i-ar fi tonul? Meditează la acest lucru astăzi şi schimbă ce trebuie schimbat.

  Talentul nu este suficient - 2018. Din lumina pe care am primit-o de la Dumnezeu, ştiu că în căminul tău lipseşte rugăciunea. Timpul peregrinării tale aici este scurt. Tu crezi că te-ai predat lui Dumnezeu, dar niciodată nu ai renunţat pe deplin la simţămintele tale de amărăciune împotriva celorlalţi
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...