Dragostea irezistibilă

  Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El. – Faptele apostolilor 10:38

  Faimosul misionar David Livingstone (1813–1873) spune: „Dumnezeu a avut doar un Fiu şi pe El L-a făcut misionar.” Da, Biblia afirmă că Dumnezeu „L-a dat pe singurul Său Fiu” (Ioan 3:16), dar Hristos a explicat şi mai mult spunând despre viaţa Lui că „Eu o dau de la Mine” (Ioan 10:18). Asta înseamnă că Hristos a fost cel mai mare misionar voluntar care a existat vreodată. La timpul stabilit, El a părăsit curţile cereşti şi a venit în această lume să Îşi împlinească uimitoarea Lui misiune voluntară de a sluji celor în nevoie şi în cele din urmă de a-Şi sacrifica viaţa pentru oameni.

  Urmând exemplul lui Hristos de misiune voluntară, mulţi voluntari adventişti de ziua a şaptea au mers pe tot mapamondul pentru a sluji. La Consiliul de toamnă din 1968 al Conferinţei Generale s-a înfiinţat Adventist Volunteer Service Corps, care trimite voluntari să slujească timp de unul sau doi ani „în străinătate în lucrarea misionară întreţinându-se singuri”. Această entitate a fost în cele din urmă reorganizată în Adventist Volunteer Service (AVS), care cuprinde proiectele misionare adventiste oficiale „pe termen scurt şi lung” din toată lumea şi datele voluntarilor care conduc aceste proiecte.

  Voluntarii ajută ca această lume să fie un loc mai bun în care să trăim. Conştienţi de importanţa acestor lucruri, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în sesiunea din plen din 17 decembrie 1985, a stabilit ca data de 5 decembrie să fie Ziua Internaţională a Voluntarilor pentru dezvoltarea economică şi socială. Ei îndemnau guvernele „să ia măsuri pentru a conştientiza oamenii de contribuţia importantă a serviciului de voluntariat, stimulând tot mai mulţi oameni în toate acţiunile să îşi ofere serviciile ca voluntari, atât în ţară, cât şi în străinătate”.

  În Fapte 10:38, Petru spune că Hristos „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El”. Dacă urmăm exemplul lui Hristos, putem folosi data de 5 decembrie ca o zi specială pentru a încuraja slujirea voluntară în comunităţile locale. În fiecare zi ar trebui să Îl reprezentăm pe Hristos înaintea lumii şi să transmitem celor din jur dragostea Lui. Ia-ţi timp astăzi să creezi o strategie care poate face diferenţa în viaţa celorlalţi.

  Dragostea irezistibilă - 2018. Dacă urmăm exemplul lui Hristos, putem folosi data de 5 decembrie ca o zi specială pentru a încuraja slujirea voluntară în comunităţile locale. În fiecare zi ar trebui să Îl reprezentăm pe Hristos înaintea lumii şi să transmitem celor din jur dragostea Lui. Ia-ţi timp astăzi să creezi o strategie care poate face diferenţa în viaţa celorlalţi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...