Dragostea irezistibilă

  Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El. – Faptele apostolilor 10:38

  Faimosul misionar David Livingstone (1813–1873) spune: „Dumnezeu a avut doar un Fiu şi pe El L-a făcut misionar.” Da, Biblia afirmă că Dumnezeu „L-a dat pe singurul Său Fiu” (Ioan 3:16), dar Hristos a explicat şi mai mult spunând despre viaţa Lui că „Eu o dau de la Mine” (Ioan 10:18). Asta înseamnă că Hristos a fost cel mai mare misionar voluntar care a existat vreodată. La timpul stabilit, El a părăsit curţile cereşti şi a venit în această lume să Îşi împlinească uimitoarea Lui misiune voluntară de a sluji celor în nevoie şi în cele din urmă de a-Şi sacrifica viaţa pentru oameni.

  Urmând exemplul lui Hristos de misiune voluntară, mulţi voluntari adventişti de ziua a şaptea au mers pe tot mapamondul pentru a sluji. La Consiliul de toamnă din 1968 al Conferinţei Generale s-a înfiinţat Adventist Volunteer Service Corps, care trimite voluntari să slujească timp de unul sau doi ani „în străinătate în lucrarea misionară întreţinându-se singuri”. Această entitate a fost în cele din urmă reorganizată în Adventist Volunteer Service (AVS), care cuprinde proiectele misionare adventiste oficiale „pe termen scurt şi lung” din toată lumea şi datele voluntarilor care conduc aceste proiecte.

  Voluntarii ajută ca această lume să fie un loc mai bun în care să trăim. Conştienţi de importanţa acestor lucruri, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în sesiunea din plen din 17 decembrie 1985, a stabilit ca data de 5 decembrie să fie Ziua Internaţională a Voluntarilor pentru dezvoltarea economică şi socială. Ei îndemnau guvernele „să ia măsuri pentru a conştientiza oamenii de contribuţia importantă a serviciului de voluntariat, stimulând tot mai mulţi oameni în toate acţiunile să îşi ofere serviciile ca voluntari, atât în ţară, cât şi în străinătate”.

  În Fapte 10:38, Petru spune că Hristos „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El”. Dacă urmăm exemplul lui Hristos, putem folosi data de 5 decembrie ca o zi specială pentru a încuraja slujirea voluntară în comunităţile locale. În fiecare zi ar trebui să Îl reprezentăm pe Hristos înaintea lumii şi să transmitem celor din jur dragostea Lui. Ia-ţi timp astăzi să creezi o strategie care poate face diferenţa în viaţa celorlalţi.

  Dragostea irezistibilă - 2018. Dacă urmăm exemplul lui Hristos, putem folosi data de 5 decembrie ca o zi specială pentru a încuraja slujirea voluntară în comunităţile locale. În fiecare zi ar trebui să Îl reprezentăm pe Hristos înaintea lumii şi să transmitem celor din jur dragostea Lui. Ia-ţi timp astăzi să creezi o strategie care poate face diferenţa în viaţa celorlalţi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!