Articolul precedentSă trăim în dreptate și evlavie
  Articolul următorFii fără vină

  Înfometați după Cuvântul lui Dumnezeu

  Iată, vin zile, zice Domnul, Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. – Amos 8:11

  Biblia este cea mai iubită şi cea mai urâtă carte. H. L. Hastings spunea: „Ciocanele necredincioşilor s-au îngrămădit în jurul acestei cărţi timp de veacuri, dar ciocanele s-au tocit şi nicovala încă rezistă.” Pe de altă parte, mulţi oameni şi-au sacrificat viaţa pentru a studia şi răspândi Biblia, aşa cum au făcut-o valdenzii în Evul Mediu şi încă o fac creştinii în unele regiuni mai ostile din lume.

  Iubirea pentru Biblie a fost demonstrată foarte bine de o fetiţă galeză, pe nume Mary Jones (1784–1864). Ea avea dorinţa puternică de a avea o Biblie a ei în galeză; dar în acele vremuri, Bibliile erau foarte rare şi scumpe. La nouă ani, Mary a început să îşi strângă bănuţi pentru a cumpăra o Biblie. Şase ani mai târziu (1800), ea a mers desculţă 42 de kilometri până la Bala, Ţara Galilor, pentru a-l vedea pe pastorul anglican Thomas Charles, singurul care avea Biblii de vânzare în acea zonă. El i-a vândut trei Biblii la preţ de una şi povestea ei a ajuns să fie subiect de discuţie în toate bisericile.

  Era nevoie mare ca preţurile la Biblii să scadă în Ţara Galilor. Inspirat de povestea lui Mary, pe 7 decembrie 1802, pastorul anglican Joseph Hughes a pus o întrebare îndrăzneaţă liderilor de la Religious Tract Society: „Dacă pentru Ţara Galilor, de ce nu şi pentru împărăţie? Dacă pentru împărăţie, de ce nu şi pentru lume?” Această întrebare a continuat să răsune în minţile acelor conducători. Astfel că, pe 7 martie 1804, a luat fiinţă Societatea Biblică Străină şi Britanică, deschizând calea pentru înfiinţarea mai multor societăţi biblice în toată lumea.

  Astăzi, toată Biblia este disponibilă în peste 600 de limbi şi cel puţin una din cărţile sale, în aproape alte 2 400. Dar aceasta nu înseamnă neapărat că, cu cât este Biblia mai disponibilă, cu atât mai mult o vor citi oamenii. Niciodată în istorie nu am fost asaltaţi de atât de multe lucruri care ne distrag atenţia şi care ne iau din timpul pe care ar trebui să îl petrecem cu Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este o realitate tragică deoarece, aşa cum spune o zicală mai veche, „fie Biblia te va ţine departe de păcat, fie păcatul te va ţine departe de Biblie”. Astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru a ne reevalua priorităţile, pentru ca Dumnezeu şi Cuvântul Său să poată ocupa primul loc în activităţile noastre zilnice. Acest lucru ne-ar face viaţa mult mai uşoară!

  Înfometați după Cuvântul lui Dumnezeu - 2018. „Fie Biblia te va ţine departe de păcat, fie păcatul te va ţine departe de Biblie”. Astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru a ne reevalua priorităţile, pentru ca Dumnezeu şi Cuvântul Său să poată ocupa primul loc în activităţile noastre zilnice. Acest lucru ne-ar face viaţa mult mai uşoară!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...