Articolul precedentSă trăim în dreptate și evlavie
  Articolul următorFii fără vină

  Înfometați după Cuvântul lui Dumnezeu

  Iată, vin zile, zice Domnul, Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. – Amos 8:11

  Biblia este cea mai iubită şi cea mai urâtă carte. H. L. Hastings spunea: „Ciocanele necredincioşilor s-au îngrămădit în jurul acestei cărţi timp de veacuri, dar ciocanele s-au tocit şi nicovala încă rezistă.” Pe de altă parte, mulţi oameni şi-au sacrificat viaţa pentru a studia şi răspândi Biblia, aşa cum au făcut-o valdenzii în Evul Mediu şi încă o fac creştinii în unele regiuni mai ostile din lume.

  Iubirea pentru Biblie a fost demonstrată foarte bine de o fetiţă galeză, pe nume Mary Jones (1784–1864). Ea avea dorinţa puternică de a avea o Biblie a ei în galeză; dar în acele vremuri, Bibliile erau foarte rare şi scumpe. La nouă ani, Mary a început să îşi strângă bănuţi pentru a cumpăra o Biblie. Şase ani mai târziu (1800), ea a mers desculţă 42 de kilometri până la Bala, Ţara Galilor, pentru a-l vedea pe pastorul anglican Thomas Charles, singurul care avea Biblii de vânzare în acea zonă. El i-a vândut trei Biblii la preţ de una şi povestea ei a ajuns să fie subiect de discuţie în toate bisericile.

  Era nevoie mare ca preţurile la Biblii să scadă în Ţara Galilor. Inspirat de povestea lui Mary, pe 7 decembrie 1802, pastorul anglican Joseph Hughes a pus o întrebare îndrăzneaţă liderilor de la Religious Tract Society: „Dacă pentru Ţara Galilor, de ce nu şi pentru împărăţie? Dacă pentru împărăţie, de ce nu şi pentru lume?” Această întrebare a continuat să răsune în minţile acelor conducători. Astfel că, pe 7 martie 1804, a luat fiinţă Societatea Biblică Străină şi Britanică, deschizând calea pentru înfiinţarea mai multor societăţi biblice în toată lumea.

  Astăzi, toată Biblia este disponibilă în peste 600 de limbi şi cel puţin una din cărţile sale, în aproape alte 2 400. Dar aceasta nu înseamnă neapărat că, cu cât este Biblia mai disponibilă, cu atât mai mult o vor citi oamenii. Niciodată în istorie nu am fost asaltaţi de atât de multe lucruri care ne distrag atenţia şi care ne iau din timpul pe care ar trebui să îl petrecem cu Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este o realitate tragică deoarece, aşa cum spune o zicală mai veche, „fie Biblia te va ţine departe de păcat, fie păcatul te va ţine departe de Biblie”. Astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru a ne reevalua priorităţile, pentru ca Dumnezeu şi Cuvântul Său să poată ocupa primul loc în activităţile noastre zilnice. Acest lucru ne-ar face viaţa mult mai uşoară!

  Înfometați după Cuvântul lui Dumnezeu - 2018. „Fie Biblia te va ţine departe de păcat, fie păcatul te va ţine departe de Biblie”. Astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru a ne reevalua priorităţile, pentru ca Dumnezeu şi Cuvântul Său să poată ocupa primul loc în activităţile noastre zilnice. Acest lucru ne-ar face viaţa mult mai uşoară!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...