Înfometați după Cuvântul lui Dumnezeu

Iată, vin zile, zice Domnul, Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. – Amos 8:11

Biblia este cea mai iubită şi cea mai urâtă carte. H. L. Hastings spunea: „Ciocanele necredincioşilor s-au îngrămădit în jurul acestei cărţi timp de veacuri, dar ciocanele s-au tocit şi nicovala încă rezistă.” Pe de altă parte, mulţi oameni şi-au sacrificat viaţa pentru a studia şi răspândi Biblia, aşa cum au făcut-o valdenzii în Evul Mediu şi încă o fac creştinii în unele regiuni mai ostile din lume.

Iubirea pentru Biblie a fost demonstrată foarte bine de o fetiţă galeză, pe nume Mary Jones (1784–1864). Ea avea dorinţa puternică de a avea o Biblie a ei în galeză; dar în acele vremuri, Bibliile erau foarte rare şi scumpe. La nouă ani, Mary a început să îşi strângă bănuţi pentru a cumpăra o Biblie. Şase ani mai târziu (1800), ea a mers desculţă 42 de kilometri până la Bala, Ţara Galilor, pentru a-l vedea pe pastorul anglican Thomas Charles, singurul care avea Biblii de vânzare în acea zonă. El i-a vândut trei Biblii la preţ de una şi povestea ei a ajuns să fie subiect de discuţie în toate bisericile.

Era nevoie mare ca preţurile la Biblii să scadă în Ţara Galilor. Inspirat de povestea lui Mary, pe 7 decembrie 1802, pastorul anglican Joseph Hughes a pus o întrebare îndrăzneaţă liderilor de la Religious Tract Society: „Dacă pentru Ţara Galilor, de ce nu şi pentru împărăţie? Dacă pentru împărăţie, de ce nu şi pentru lume?” Această întrebare a continuat să răsune în minţile acelor conducători. Astfel că, pe 7 martie 1804, a luat fiinţă Societatea Biblică Străină şi Britanică, deschizând calea pentru înfiinţarea mai multor societăţi biblice în toată lumea.

Astăzi, toată Biblia este disponibilă în peste 600 de limbi şi cel puţin una din cărţile sale, în aproape alte 2 400. Dar aceasta nu înseamnă neapărat că, cu cât este Biblia mai disponibilă, cu atât mai mult o vor citi oamenii. Niciodată în istorie nu am fost asaltaţi de atât de multe lucruri care ne distrag atenţia şi care ne iau din timpul pe care ar trebui să îl petrecem cu Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este o realitate tragică deoarece, aşa cum spune o zicală mai veche, „fie Biblia te va ţine departe de păcat, fie păcatul te va ţine departe de Biblie”. Astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru a ne reevalua priorităţile, pentru ca Dumnezeu şi Cuvântul Său să poată ocupa primul loc în activităţile noastre zilnice. Acest lucru ne-ar face viaţa mult mai uşoară!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor