Întoarcerea în lucrare

  Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Ce faci tu aici, Ilie?” – 1 Împăraţi 19:9

  Descurajarea ne poate transforma în cei mai răi duşmani ai propriilor noastre proiecte şi poate submina planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră. Pe 9 decembrie 1856, fiind în Round Grove, Illinois, Ellen White a avut o viziune despre starea spirituală critică a unor familii adventiste, păzitoare ale Sabatului, care se mutaseră de pe coasta de est a Statelor Unite în Waukon, Iowa. Vremea era foarte rea, un amestec de multă zăpadă şi ploaie, şi Ellen chiar a scris: „Nu am mai văzut niciodată o vreme atât de răcoroasă.” Lui James White îi era teamă de călătoria lungă până la Waukon, dar Ellen a spus: „Vom merge.”

  Era la începutul iernii şi, pentru a ajunge în Iowa, trebuiau să treacă de marele râu Mississipi. Nu exista niciun pod şi nicio barcă nu putea naviga prin apa acoperită de gheaţă. Pentru a trece în siguranţă de partea cealaltă, ei depindeau de soliditatea gheţii peste care trecea cam un metru de apă. Când au ajuns la râu, Josiah Hart s-a ridicat în picioare în sanie şi a spus: „Am ajuns la Marea Roşie. Să trecem?” Ellen White a răspuns: „Mergi înainte, încrede-te în Dumnezeul lui Israel.” Au trecut prin credinţă acel râu periculos şi în cele din urmă au ajuns la Waukon, unde i-au întărit pe credincioşii adventişti şi au recâştigat doi predicatori adventişti puternici.

  În Waukon, James şi Ellen White au fost duşi la un magazin unde Hosea Mead, un adventist din Washington, New Hampshire, şi J.N. Loughborough, un fost predicator adventist, lucrau acum ca tâmplari. James şi Ellen au rămas în sanie şi de îndată ce Loughborough a ajuns la sanie, Ellen l-a întrebat: „Ce faci tu aici, Ilie?” Uimit, el a răspuns: „Lucrez împreună cu fratele Mead la tâmplărie.” Apoi a întrebat a doua oară: „Ce faci tu aici, Ilie?” Chiar şi a treia oară: „ Ce faci tu aici, Ilie?” Datorită vizitei lui James şi Ellen White în Waukon, Loughborough a renunţat la tâmplărie şi J.N. Andrews, la agricultură. Amândoi s-au întors în lucrare şi au devenit predicatori şi scriitori foarte influenţi.

  Dacă ţi-ai luat o „vacanţă” de la a face misiunea pe care ţi-a încredinţat-o Domnul, acesta este momentul potrivit să te întorci. Te rog, nu amâna această decizie!

  Întoarcerea în lucrare - 2018. Dacă ţi-ai luat o „vacanţă” de la a face misiunea pe care ţi-a încredinţat-o Domnul, acesta este momentul potrivit să te întorci. Te rog, nu amâna această decizie!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...