Întoarcerea în lucrare

  Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Ce faci tu aici, Ilie?” – 1 Împăraţi 19:9

  Descurajarea ne poate transforma în cei mai răi duşmani ai propriilor noastre proiecte şi poate submina planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră. Pe 9 decembrie 1856, fiind în Round Grove, Illinois, Ellen White a avut o viziune despre starea spirituală critică a unor familii adventiste, păzitoare ale Sabatului, care se mutaseră de pe coasta de est a Statelor Unite în Waukon, Iowa. Vremea era foarte rea, un amestec de multă zăpadă şi ploaie, şi Ellen chiar a scris: „Nu am mai văzut niciodată o vreme atât de răcoroasă.” Lui James White îi era teamă de călătoria lungă până la Waukon, dar Ellen a spus: „Vom merge.”

  Era la începutul iernii şi, pentru a ajunge în Iowa, trebuiau să treacă de marele râu Mississipi. Nu exista niciun pod şi nicio barcă nu putea naviga prin apa acoperită de gheaţă. Pentru a trece în siguranţă de partea cealaltă, ei depindeau de soliditatea gheţii peste care trecea cam un metru de apă. Când au ajuns la râu, Josiah Hart s-a ridicat în picioare în sanie şi a spus: „Am ajuns la Marea Roşie. Să trecem?” Ellen White a răspuns: „Mergi înainte, încrede-te în Dumnezeul lui Israel.” Au trecut prin credinţă acel râu periculos şi în cele din urmă au ajuns la Waukon, unde i-au întărit pe credincioşii adventişti şi au recâştigat doi predicatori adventişti puternici.

  În Waukon, James şi Ellen White au fost duşi la un magazin unde Hosea Mead, un adventist din Washington, New Hampshire, şi J.N. Loughborough, un fost predicator adventist, lucrau acum ca tâmplari. James şi Ellen au rămas în sanie şi de îndată ce Loughborough a ajuns la sanie, Ellen l-a întrebat: „Ce faci tu aici, Ilie?” Uimit, el a răspuns: „Lucrez împreună cu fratele Mead la tâmplărie.” Apoi a întrebat a doua oară: „Ce faci tu aici, Ilie?” Chiar şi a treia oară: „ Ce faci tu aici, Ilie?” Datorită vizitei lui James şi Ellen White în Waukon, Loughborough a renunţat la tâmplărie şi J.N. Andrews, la agricultură. Amândoi s-au întors în lucrare şi au devenit predicatori şi scriitori foarte influenţi.

  Dacă ţi-ai luat o „vacanţă” de la a face misiunea pe care ţi-a încredinţat-o Domnul, acesta este momentul potrivit să te întorci. Te rog, nu amâna această decizie!

  Întoarcerea în lucrare - 2018. Dacă ţi-ai luat o „vacanţă” de la a face misiunea pe care ţi-a încredinţat-o Domnul, acesta este momentul potrivit să te întorci. Te rog, nu amâna această decizie!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...