Întoarcerea în lucrare

Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Ce faci tu aici, Ilie?” – 1 Împăraţi 19:9

Descurajarea ne poate transforma în cei mai răi duşmani ai propriilor noastre proiecte şi poate submina planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră. Pe 9 decembrie 1856, fiind în Round Grove, Illinois, Ellen White a avut o viziune despre starea spirituală critică a unor familii adventiste, păzitoare ale Sabatului, care se mutaseră de pe coasta de est a Statelor Unite în Waukon, Iowa. Vremea era foarte rea, un amestec de multă zăpadă şi ploaie, şi Ellen chiar a scris: „Nu am mai văzut niciodată o vreme atât de răcoroasă.” Lui James White îi era teamă de călătoria lungă până la Waukon, dar Ellen a spus: „Vom merge.”

Era la începutul iernii şi, pentru a ajunge în Iowa, trebuiau să treacă de marele râu Mississipi. Nu exista niciun pod şi nicio barcă nu putea naviga prin apa acoperită de gheaţă. Pentru a trece în siguranţă de partea cealaltă, ei depindeau de soliditatea gheţii peste care trecea cam un metru de apă. Când au ajuns la râu, Josiah Hart s-a ridicat în picioare în sanie şi a spus: „Am ajuns la Marea Roşie. Să trecem?” Ellen White a răspuns: „Mergi înainte, încrede-te în Dumnezeul lui Israel.” Au trecut prin credinţă acel râu periculos şi în cele din urmă au ajuns la Waukon, unde i-au întărit pe credincioşii adventişti şi au recâştigat doi predicatori adventişti puternici.

În Waukon, James şi Ellen White au fost duşi la un magazin unde Hosea Mead, un adventist din Washington, New Hampshire, şi J.N. Loughborough, un fost predicator adventist, lucrau acum ca tâmplari. James şi Ellen au rămas în sanie şi de îndată ce Loughborough a ajuns la sanie, Ellen l-a întrebat: „Ce faci tu aici, Ilie?” Uimit, el a răspuns: „Lucrez împreună cu fratele Mead la tâmplărie.” Apoi a întrebat a doua oară: „Ce faci tu aici, Ilie?” Chiar şi a treia oară: „ Ce faci tu aici, Ilie?” Datorită vizitei lui James şi Ellen White în Waukon, Loughborough a renunţat la tâmplărie şi J.N. Andrews, la agricultură. Amândoi s-au întors în lucrare şi au devenit predicatori şi scriitori foarte influenţi.

Dacă ţi-ai luat o „vacanţă” de la a face misiunea pe care ţi-a încredinţat-o Domnul, acesta este momentul potrivit să te întorci. Te rog, nu amâna această decizie!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video