Precursorii adventistmului

  După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” – Matei 2:1-2

  Evanghelia după Matei vorbeşte despre trei magi înţelepţi de la Răsărit care au venit să se închine nou-născutului Împărat Isus Hristos. Formal, ei nu făceau parte din poporul lui Dumnezeu, dar ni se spune că ei studiau Scriptura ebraică şi au înţeles că sosise vremea ca Mesia să vină.

  O stea tainică i-a condus în cele din urmă la Betleem, unde L-au găsit pe Isus. Tot aşa, alţi oameni au descoperit învăţături biblice semnificative studiind Scriptura pentru ei.

  Francisco Hermógenes Ramos Mexia (1773–1828) s-a născut în Buenos Aires, Argentina, pe 1 decembrie 1773 (nu 20 noiembrie). El a devenit un proprietar de pământuri foarte bogat şi proeminent în provincia Buenos Aires, dar şi un apărător al băştinaşilor indieni. Cu o educație romano-catolică, el a fost o persoană religioasă devotată studierii Scripturii. Interesul său pentru profeţia biblică a fost influenţat de Manuel Lacunza (1731–1801), un iezuit din Chile. Dar Francisco a mers mult mai departe în înţelegerea Bibliei decât acesta din urmă.

  Juan Carlos Priora spune că Ramos Mexia punea accent pe Biblie ca fiind singura sursă de credinţă şi doctrină; considera că Isus Hristos şi apostolii erau singura temelie adevărată a bisericii creştine, păzea Sabatul zilei a şaptea şi afacerea lui chiar era închisă în acea zi; credea în a doua venire literală şi iminentă a lui Isus; înţelegea starea morţilor ca fiind o dezintegrare, în aşteptarea învierii la a doua venire a lui Isus; a scos în evidenţă mântuirea doar prin credinţa în Hristos; a acceptat botezul prin scufundare; a respins transsubstanţierea; a acceptat preoţimea universală a tuturor credincioşilor şi se opunea închinării la icoane.

  Ramos Mexia s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea liderilor religioşi şi politici contemporani, dar nu a renunţat niciodată. Considerat primul adventist de ziua a şaptea modern, el era singurul care susţinea aceste învăţături biblice în acea zonă. Dacă eşti chemat să îţi aperi credinţa fiind singur, să nu uiţi că Dumnezeu are nevoie de stele care să fie gata să strălucească pentru El indiferent de vreme şi circumstanţe.

  Precursorii adventistmului - 2018. Considerat primul adventist de ziua a şaptea modern, Ramos Mexia a fost singurul care susţinea aceste învăţături biblice în acea zonă. Dacă eşti chemat să îţi aperi credinţa fiind singur, să nu uiţi că Dumnezeu are nevoie de stele care să fie gata să strălucească pentru El indiferent de vreme şi circumstanţe.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...