Un filantrop pasionat

  Domnul să vă facă să creşteţi tot mai mult în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de toţi, cum facem şi noi înşine pentru voi. – 1 Tesaloniceni 3:12

  Nicio fiinţă umană nu poate schimba întreaga lume, dar noi putem face diferenţa în vieţile celor care ne sunt aproape. Această noţiune este exprimată foarte bine de mottoul ADRA – Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor, care spune: „Schimbând lumea, începem cu o singură viaţă.” Dar foarte mult depinde de echilibrul dintre ce cheltuim pentru noi înşine şi ce folosim pentru omenire şi cauza lui Dumnezeu.

  Milton S. Afonso s-a născut pe 12 decembrie 1921, în orăşelul Nova Lima, Minas Gerais, Brazilia. Având un început modest, el a trudit din greu şi a devenit astfel un om de afaceri de mare succes. Una din principalele lui companii, Golden Cross, a devenit a patra companie de asigurări de sănătate din Brazilia. Chiar şi aşa, el nu şi-a pierdut niciodată pasiunea de a-i ajuta pe copiii nevoiaşi şi nici entuziasmul pentru mesajul adventist pe care l-a acceptat pe când era adolescent. Ca filantrop, el a ajutat la îmbunătăţirea infrastructurii multor şcoli şi colegii, a sponsorizat mii de studenţi anual şi chiar a condus un lanţ de orfelinate. Tot el a ajutat la construirea şi întreţinerea marii reţele de radio şi televiziune adventistă din Diviziunea America de Sud.

  Afonso spunea următoarele despre motivaţia sa filantropică: „Biblia ne învaţă că noi ar trebui să ne dezvoltăm talentele şi să prosperăm. […] Totuşi, niciodată nu m-am gândit să fac bani doar pentru satisfacţia mea. Cel mai important lucru pentru mine este să îi ajut pe nevoiaşi, să le ofer case orfanilor şi copiilor abandonaţi şi să susţin predicarea veştii bune a mântuirii. Aceste lucruri îmi oferă o mare satisfacţie personală. Uneori oamenii mă critică pentru că sunt prea generos, acuzându-mă că ofer bani doar pentru a mă da mare. Dar nu este adevărat. Pot spune cu sinceritate că nu m-am lăudat niciodată că am ajutat pe cineva.”

  Lucrarea de pe pământ a lui Isus Hristos este cel mai puternic apel la filantropie faţă de semenii noştri. Dar „cine este aproapele meu” (Luca 10:29) astăzi? Ellen White răspunde: „Semenul nostru este orice fiinţă umană care are nevoie de simpatia şi serviciile noastre amiabile. Toţi suferinzii şi nevoiaşii din toate categoriile sociale sunt semenii noştri şi când nevoile lor ne sunt aduse la cunoştinţă, este datoria noastră să le alinăm atât cât ne stă în putinţă” (Mărturii pentru biserică, vol. 4, pp. 226–227).

  Un filantrop pasionat - 2018. Semenul nostru este orice fiinţă umană care are nevoie de simpatia şi serviciile noastre amiabile. Toţi suferinzii şi nevoiaşii din toate categoriile sociale sunt semenii noştri şi când nevoile lor ne sunt aduse la cunoştinţă, este datoria noastră să le alinăm atât cât ne stă în putinţă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.