Predicții astrologice

  Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh, ci să cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi. – 1 Ioan 4:1

  Era noastră postmodernă mistică a aclamat mulţi aşa-zişi profeţi şi vraci. Cel mai cunoscut dintre ei este astrologul francez Michel de Nostradamus (1503–1566). Născut pe 14 decembrie 1503, în St-Rémy, Franţa, Nostradamus a lucrat mai întâi ca farmacist – a căutat remedii naturale – şi apoi s-a îndreptat înspre ocultism. El a scris multe volume de catrene care, toate la un loc, se spune că ar conţine cel puţin 6 338 de profeţii. Dar cea mai faimoasă lucrare a sa este Les Propheties (1555) scrisă în stil poetic şi publicată şi în limba engleză cu titlul Prophecies (1672).

  Adepţii lui Nostradamus susţin că el a prezis multe evenimente istorice, inclusiv cele două războaie mondiale şi 11 septembrie, dar şi despre ascensiunea lui Napoleon şi Adolf Hitler, chiar şi despre victoria prezidenţială a lui Donald Trump. Dar ne-am putea întreba în ce măsură oamenii au tendinţa să observe evenimentele contemporane în aceste aşa-zise predicţii? În Prophecies X.72 a lui Nostradamus, el spune: „În anul 1999, în luna a şaptea, din cer va veni un mare Împărat al Groazei: pentru a-l aduce din nou la viaţă pe marele Împărat al mongolilor, înainte şi după ce Marte va domni prin noroc.” Acel an a trecut şi această profeţie nu s-a împlinit!

  În Prophecies I.48, Nostradamus prezicea astrologic: „Când vor trece douăzeci de ani de domnie a Lunii, altcineva va prelua domnia timp de şapte mii de ani. Când extenuatul Soare îşi reia ciclul, atunci profeţia şi ameninţările acestea se vor împlini.” Dar când vor începe cei „şapte mii de ani”? Escatologia biblică nu lasă loc la o astfel de perioadă profetică!

  Indiferent dacă s-au împlinit sau nu, toate predicţiile astrologice şi vrăjile sunt strict interzise de Biblie (Is. 47:12-15). De asemenea, noi am fost avertizaţi împotriva prorocilor mincinoşi şi a predicţiilor lor neîmplinite (Deut. 18:21-22; Ier. 28:8-9). Dacă profeţii adevăraţi descriu evenimentele viitoare în manieră concretă, profeţii falşi descriu în termeni generali şi folosesc un limbaj ambiguu. Astfel, predicţiile neîmplinite sunt considerate a fi doar o interpretare greşită.

  Lumea se apropie de final şi numărul profeţilor falşi va fi tot mai mare. Tu şi cu mine ar trebui să fim bine înrădăcinaţi în Biblie şi pregătiţi să facem faţă acestor provocări.

  Predicții astrologice - 2018. Am fost avertizaţi împotriva prorocilor mincinoşi şi a predicţiilor lor neîmplinite. Lumea se apropie de final şi numărul profeţilor falşi va fi tot mai mare. Tu şi cu mine ar trebui să fim bine înrădăcinaţi în Biblie şi pregătiţi să facem faţă acestor provocări.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...