Predicții astrologice

  Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh, ci să cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi. – 1 Ioan 4:1

  Era noastră postmodernă mistică a aclamat mulţi aşa-zişi profeţi şi vraci. Cel mai cunoscut dintre ei este astrologul francez Michel de Nostradamus (1503–1566). Născut pe 14 decembrie 1503, în St-Rémy, Franţa, Nostradamus a lucrat mai întâi ca farmacist – a căutat remedii naturale – şi apoi s-a îndreptat înspre ocultism. El a scris multe volume de catrene care, toate la un loc, se spune că ar conţine cel puţin 6 338 de profeţii. Dar cea mai faimoasă lucrare a sa este Les Propheties (1555) scrisă în stil poetic şi publicată şi în limba engleză cu titlul Prophecies (1672).

  Adepţii lui Nostradamus susţin că el a prezis multe evenimente istorice, inclusiv cele două războaie mondiale şi 11 septembrie, dar şi despre ascensiunea lui Napoleon şi Adolf Hitler, chiar şi despre victoria prezidenţială a lui Donald Trump. Dar ne-am putea întreba în ce măsură oamenii au tendinţa să observe evenimentele contemporane în aceste aşa-zise predicţii? În Prophecies X.72 a lui Nostradamus, el spune: „În anul 1999, în luna a şaptea, din cer va veni un mare Împărat al Groazei: pentru a-l aduce din nou la viaţă pe marele Împărat al mongolilor, înainte şi după ce Marte va domni prin noroc.” Acel an a trecut şi această profeţie nu s-a împlinit!

  În Prophecies I.48, Nostradamus prezicea astrologic: „Când vor trece douăzeci de ani de domnie a Lunii, altcineva va prelua domnia timp de şapte mii de ani. Când extenuatul Soare îşi reia ciclul, atunci profeţia şi ameninţările acestea se vor împlini.” Dar când vor începe cei „şapte mii de ani”? Escatologia biblică nu lasă loc la o astfel de perioadă profetică!

  Indiferent dacă s-au împlinit sau nu, toate predicţiile astrologice şi vrăjile sunt strict interzise de Biblie (Is. 47:12-15). De asemenea, noi am fost avertizaţi împotriva prorocilor mincinoşi şi a predicţiilor lor neîmplinite (Deut. 18:21-22; Ier. 28:8-9). Dacă profeţii adevăraţi descriu evenimentele viitoare în manieră concretă, profeţii falşi descriu în termeni generali şi folosesc un limbaj ambiguu. Astfel, predicţiile neîmplinite sunt considerate a fi doar o interpretare greşită.

  Lumea se apropie de final şi numărul profeţilor falşi va fi tot mai mare. Tu şi cu mine ar trebui să fim bine înrădăcinaţi în Biblie şi pregătiţi să facem faţă acestor provocări.

  Predicții astrologice - 2018. Am fost avertizaţi împotriva prorocilor mincinoşi şi a predicţiilor lor neîmplinite. Lumea se apropie de final şi numărul profeţilor falşi va fi tot mai mare. Tu şi cu mine ar trebui să fim bine înrădăcinaţi în Biblie şi pregătiţi să facem faţă acestor provocări.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...