Primul amendament

  „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăţia Mea nu este de aici.” – Ioan 18:36

  Mare parte din intoleranţa religioasă din întreaga lume derivă din unirea dintre puterile religioase şi cele seculare. Istoria a confirmat pericolul de a permite guvernelor seculare să emită legi care au legătură cu chestiuni religioase sau ca liderii religioşi să deţină puterea seculară.

  În oricare situaţie, cei care nu se supun religiei oficiale ajung să îşi piardă libertatea religioasă şi, în multe cazuri, chiar sunt persecutaţi pentru credinţa lor.

  Părinţii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au înţeles valoarea despărţirii dintre biserică şi stat şi au exprimat acest lucru în Primul Amendament din Constituţie. Ratificarea acelui amendament a fost încheiată pe 15 decembrie 1791 şi sună astfel: „Congresul nu va elabora nicio lege care să stabilească o religie sau să interzică practicarea liberă a unei religii sau să reducă libertatea cuvântului sau a presei sau dreptul poporului la întrunire paşnică sau de a adresa guvernului cereri privind repararea nedreptăţilor.” Acest amendament a asigurat suficientă libertate pentru oameni de toate credinţele şi convingerile religioase ca să trăiască paşnic în aceeaşi ţară.

  Dar în crizele de la sfârşitul timpului, Congresul Statelor Unite va emite legi cu privire la chestiuni religioase, libertatea religioasă fiind astfel restrânsă. Ellen White avertizează: „Când naţiunea noastră va decreta, în consiliile ei legislative, legi care să constrângă conştiinţa oamenilor cu privire la privilegiile religioase, impunând respectarea duminicii şi folosind forţa împotriva celor care ţin Sabatul zilei a şaptea, legea voinţei lui Dumnezeu va fi, practic, îndepărtată din ţara noastră şi apostazia naţională va fi urmată de ruină naţională” (Evenimentele ultimelor zile, pp. 133–134).

  Hristos Şi-a înfiinţat biserica Sa ca entitate religioasă, fără putere seculară. El chiar a spus: „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36). El a mai spus: „Daţi dar cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!” (Matei 22:21). Separarea dintre biserică şi stat este cu adevărat un principiu al Noului Testament care trebuie înălţat şi promovat de toţi cei care doresc să rămână credincioşi învăţăturilor lui Hristos.

  Primul amendament - 2018. Hristos a spus: „Daţi dar cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”. Separarea dintre biserică şi stat este cu adevărat un principiu al Noului Testament care trebuie înălţat şi promovat de toţi cei care doresc să rămână credincioşi învăţăturilor lui Hristos.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...