Primul amendament

  „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăţia Mea nu este de aici.” – Ioan 18:36

  Mare parte din intoleranţa religioasă din întreaga lume derivă din unirea dintre puterile religioase şi cele seculare. Istoria a confirmat pericolul de a permite guvernelor seculare să emită legi care au legătură cu chestiuni religioase sau ca liderii religioşi să deţină puterea seculară.

  În oricare situaţie, cei care nu se supun religiei oficiale ajung să îşi piardă libertatea religioasă şi, în multe cazuri, chiar sunt persecutaţi pentru credinţa lor.

  Părinţii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au înţeles valoarea despărţirii dintre biserică şi stat şi au exprimat acest lucru în Primul Amendament din Constituţie. Ratificarea acelui amendament a fost încheiată pe 15 decembrie 1791 şi sună astfel: „Congresul nu va elabora nicio lege care să stabilească o religie sau să interzică practicarea liberă a unei religii sau să reducă libertatea cuvântului sau a presei sau dreptul poporului la întrunire paşnică sau de a adresa guvernului cereri privind repararea nedreptăţilor.” Acest amendament a asigurat suficientă libertate pentru oameni de toate credinţele şi convingerile religioase ca să trăiască paşnic în aceeaşi ţară.

  Dar în crizele de la sfârşitul timpului, Congresul Statelor Unite va emite legi cu privire la chestiuni religioase, libertatea religioasă fiind astfel restrânsă. Ellen White avertizează: „Când naţiunea noastră va decreta, în consiliile ei legislative, legi care să constrângă conştiinţa oamenilor cu privire la privilegiile religioase, impunând respectarea duminicii şi folosind forţa împotriva celor care ţin Sabatul zilei a şaptea, legea voinţei lui Dumnezeu va fi, practic, îndepărtată din ţara noastră şi apostazia naţională va fi urmată de ruină naţională” (Evenimentele ultimelor zile, pp. 133–134).

  Hristos Şi-a înfiinţat biserica Sa ca entitate religioasă, fără putere seculară. El chiar a spus: „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36). El a mai spus: „Daţi dar cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!” (Matei 22:21). Separarea dintre biserică şi stat este cu adevărat un principiu al Noului Testament care trebuie înălţat şi promovat de toţi cei care doresc să rămână credincioşi învăţăturilor lui Hristos.

  Primul amendament - 2018. Hristos a spus: „Daţi dar cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”. Separarea dintre biserică şi stat este cu adevărat un principiu al Noului Testament care trebuie înălţat şi promovat de toţi cei care doresc să rămână credincioşi învăţăturilor lui Hristos.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...