Deschizătura din Orion

  Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. – Apocalipsa 21:2

  Mulţi creştini evanghelici îşi centrează nădejdea lor escatologică în statul politic Israel şi vechea cetate Ierusalim. Dar luând în serios făgăduinţele lui Dumnezeu, „aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13). În locul Ierusalimului făcut de om, noi aşteptăm Noul Ierusalim, făcut de Dumnezeu, care va coborî din cer (Apoc. 21:2).

  Pe 16 decembrie 1848, Ellen White a avut o viziune despre zdruncinarea puterilor cerului. Ea a văzut că „puterile cerului vor fi zguduite prin glasul lui Dumnezeu. Atunci soarele, luna şi stelele vor fi mişcate din locul lor. Ele nu vor trece, dar vor fi zguduite de glasul lui Dumnezeu.

  Nori negri, grei, s-au ivit şi s-au izbit unii de alţii. Văzduhul s-a desfăcut şi s-a rulat precum un sul; apoi am putut privi în sus prin spaţiul astfel deschis, către Orion, de unde venea vocea lui Dumnezeu. Cetatea cea sfântă va coborî prin acel spaţiu” (Scrieri timpurii, p. 41).

  S-au făcut multe speculaţii pe baza acestei afirmaţii. Unii critici îi neagă relevanţa, spunând că nu există un „spaţiu deschis în Orion”. Din contră, alţii chiar arată asemănările dintre imaginile telescopice ale ne-buloasei Orion şi unele reprezentări ale celei de-a doua veniri a lui Hristos. Nu este mare diferenţă dacă există deja acea deschizătură în Orion sau nu. Ce vrea să spună Ellen White este că la cuvântul puternic al lui Dumnezeu, „soarele, luna şi stelele vor fi mişcate din locul lor” şi atunci „Cetatea cea sfântă va coborî prin acel spaţiu”. Să nu uităm că Cetatea cea Sfântă, Noul Ierusalim, va coborî din cer doar la sfârşitul mileniului (Apoc. 21:1-3,10).

  Noi trebuie să înţelegem cum vor avea loc evenimentele finale pentru a evita denaturările speculative şi o recitire artificială a versetelor inspirate (Apoc. 22:18-19). Dar mult mai important decât a înţelege doar acele evenimente viitoare este ca noi să fim gata acum să trăim în prezenţa lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui îngeri pentru toată veşnicia (Ps. 24:3-4; 1 Ioan 3:1-3). Toate tainele universului vor fi deschise atunci pentru noi pentru a le explora. Nimic din această lume păcătoasă nu se poate compara cu cerul! Tu şi cu mine trebuie să fim acolo!

  Deschizătura din Orion - 2018. Mai important decât a înţelege doar acele evenimente viitoare este ca noi să fim gata acum să trăim în prezenţa lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui îngeri pentru toată veşnicia. Toate tainele universului vor fi deschise atunci pentru noi pentru a le explora. Nimic din această lume păcătoasă nu se poate compara cu cerul! Tu şi cu mine trebuie să fim acolo!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...