Un conducător care te inspiră

  Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. – Filipeni 4:4-5

  Poziţia de conducere pare să genereze mândrie şi inaccesibilitate. Dar unii lideri de succes au reuşit să combine eficienţa şi umilinţa într-o manieră inspiratoare. Unul dintre ei a fost William A. Spicer (1865–1952), care s-a născut pe 19 decembrie 1865 în Freeborn, Minnesota. Având o pasiune arzătoare pentru câmpurile misionare, el a plecat ca misionar în Anglia şi India. A mai slujit şi ca secretar al Comitetului Misionar al bisericii (1901–1903), secretar al Conferinţei Generale (1903–1922) şi preşedinte al Conferinţei Generale (1922–1930).

  Recunoscut ca un om al poporului, Spicer era foarte cunoscut şi mult îndrăgit. A dus o viaţă cumpătată, economisind cât de mult putea, căutând cele mai ieftine bilete de tren şi camere de hotel. Când familia şi prietenii i-au cerut să aleagă să stea în locuri mai bune şi mai sigure, el a răspuns: „Sunt suficient de bune. Am un pat. Domnul îmi va purta de grijă.” Într-o ocazie, el a spus următoarele despre hrană: „O pungă de arahide îmi ajunge o zi întreagă.” Spicer avea doar puţine haine şi chiar obişnuia să îşi spele singur rufele în chiuveta de la baie în hotelurile în care se caza. Pentru el, fiecare dolar economisit putea ajuta la înaintarea misiunii bisericii.

  Fostul preşedinte al Conferinţei Generale, J. L. McElhany, a făcut referire la Spicer ca la un bărbat cu convingeri clare şi hotărâte, fără a fi mândru vreodată de propriile păreri. „El niciodată nu a avut o atitudine care să denote oficialitate, importanţă de sine sau autoritate arbitrară. […] El era gata să renunţe la orice funcţie sau răspundere oficială la fel cum era gata să o accepte. […] Atitudinea lui faţă de succesorii lui a fost aceea a unui sfătuitor blând şi serviabil, întotdeauna gata să ajute cu orice putea.” Ca predicator şi scriitor, el avea o mare capacitate de a inspira curaj în inimile credincioşilor. „Credinţa lui neclintită în triumful Mişcării advente se vedea în toate acţiunile lui.”

  Nu contează atât de mult ce rol ţi-a fost încredinţat în a conduce. Să nu uiţi că, într-un fel sau altul, fiecare dintre noi îi influenţăm pe ceilalţi. Ce contează cu adevărat este cum ne exercităm acest rol la locul de muncă, în mediul academic, în biserică sau în alte cercuri sociale sau familiale. Oriunde eşti şi orice faci sau spui, „blândeţea ta să fie cunoscută de toţi oamenii” (Fil. 4:5)!

  Un conducător care te inspiră - 2018. Nu contează atât de mult ce rol ţi-a fost încredinţat în a conduce. Să nu uiţi că, într-un fel sau altul, fiecare dintre noi îi influenţăm pe ceilalţi. Ce contează cu adevărat este cum ne exercităm acest rol la locul de muncă, în mediul academic, în biserică sau în alte cercuri sociale sau familiale.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...